Trøbbel i VM-oppkjøringen for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen (41) har ikke trent på flere uker på grunn av sykdom. En forkjølelse har satt veteranen ut av spill.

Bjørndalen

SYK: Ole Einar Bjørndalen står over samling.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Djupvik

Idrettssjef i skiskytterforbundet, Morten Aa Djupvik.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Idrettssjef i skiskytterforbundet, Morten Aa Djupvik, sier at Bjørndalen har vært syk i noen uker. Han står derfor over denne ukas landslagssamling i Torsby.

– Ole Einar har vært syk en periode, men er i ferd med å bli med å bli bedre. Landslagssamlingen i Torsby kom likevel litt for tidlig, og han valgte å holde seg hjemme, sier Morten Aa Djupvik.

Bjørndalen er friskmeldt nå, og hadde tirsdag sin første treningsøkt etter sykdomsavbrekket.

Djupvik understreker at sykdommen ikke får noen konsekvenser for treningsopplegget til skiskytteren, som har varslet at kommende sesong blir hans siste.

Etter VM i Oslo 2016 legger han opp.

– Sykdommen kommer ikke til å få noen konsekvenser for tiden fremover. Det er en forkjølelse som gjør at det har blitt litt lite trening akkurat nå. Han må derfor ta enkelte forholdsregler når det gjelder trening og hardtrening sammen med resten av gutta, sier Djupvik

– Ole er rastløs, men nå er han snart tilbake i vanlig trening igjen.

.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 14. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal