– Det er vi som ikke har gjort jobben vår

... og så har Rune fått alt peset.

Erik Huseklepp

SELVKRITISK: – Det har vært veldig tøft for ham. Men han er en sterk mann og en dyktig trener, mener Erik Huseklepp om ekstrener Rune Skarsfjord.

Foto: André Marton Pedersen / NRK

Amin Askar

HÅPET PÅ RUNE: – Jeg håpet han ville fortsette, sier Amin Askar.

Foto: André Marton Pedersen / NRK

Det mener Branns største profil, Erik Huseklepp.

Han sier Skarsfjord avgang kom som et sjokk på alle spillerne onsdag morgen. Skarsfjord hadde et møte med spillerne og trenerapparatet før trening, der han fortalte hva han kom til å gjøre.

– Det var en trist trener og en trist spillergruppe. Vi spillerne har ikke gjort jobben vår i høst, men det er Rune som har fått alt peset, sier Huseklepp.

Brann-profilen understreker at han synes Skarsfjord har gjort mye bra for klubben siden han kom til regnbyen i 2010.

– Det håper jeg at supporterne også ser, sier Huseklepp, som har medfølelse med eks-sjefen:

– Det har vært veldig tøft for ham. Men han er en sterk mann og en dyktig trener, og han får seg nok en ny jobb veldig snart.

Hassan el Fakiri

PRESS: – Mediene er hensynsløse i Bergen, mener Hassan El Fakiri.

Foto: André Marton Pedersen / NRK

Håpet Skarsfjord skulle fortsette

Amin Askar sier at Skarsfjord-avgangen kom som et sjokk på ham onsdag morgen.

– Det er han som blir uthengt når vi presterer dårlig ute på banen, sier Askar, som håpet at Skarsfjord ville fortsette som trener utover denne sesongen.

Det var nettopp Skarsfjord som hentet ham til klubben i fjor.

– Rune og trenerteamet har vært lojale og støttet meg. Jeg håpet han ville fortsette i de årene jeg skal være i klubben, sier Askar, som nylig signerte en ny fireårskontrakt med Brann.

Han fremhever at Bergen er en vanskelig by å være fotballtrener i.

Kenneth Mikkelsen

TAR OVER: – Rune har hatt det tøft, sier Kenneth Mikkelsen, som leder laget mot Tromsø.

Foto: André Marton Pedersen

– Lidenskapen er sterk her i byen, på godt og vondt. Hans avgang gjør det uansett ikke noe enklere for oss som spillere. Vi må prestere bedre på banen, sier Askar.

– Er en grense for hva man kan tåle

Det samme mener Brann-veteranen Hassan el Fakiri.

– Mediene i Bergen er hensynsløse, og bergenserne har store forventinger til laget. Det er et enormt press, men slik er fotballen, sier Fakiri, som omtaler Skarsfjords avgang som trist.

– Det er alltid trist når en trener må gå, sier han.

Assistenttrener Kenneth Mikkelsen ante ingenting om at sjefen skulle gå av, da han møtte opp på Stadion i dag tidlig. Nå er det han som skal lede laget mot Tromsø til helgen.

– Hva tenker du om avgangen?

– Rune har hatt det tøft i det siste, og det er en grense for hva man kan tåle, sier Mikkelsen, som ikke vet hvilken fremtid han har i bergensklubben.

– Jeg må bare se an hva klubben ønsker. Jeg er ikke ny hovedtrener, og skal kun lede laget til helgen. Nå skal vi kun bruke dagen til å innrette hodene våre mot Tromsø-kampen, sier han.

Siste nytt

 • Portugal utklasset Sverige i EM

  Portugal var suverene i fredagens kamp mot Sverige i håndball-EM og slo svenskene hele 35-25. Dermed står både Sverige og Island med null poeng etter at alle lagene i Norges gruppe har spilt en kamp. Norge og Slovenia topper gruppen med fire poeng, mens Portugal og Ungarn begge har to poeng.

  Sweden Handball European Championship
  Foto: Johan Nilsson / AP
 • Alle de norske videre til i morgen

  Robert Johansson ble beste nordmann tredjeplass på dagens kvalifisering til verdenscuprennet i tyske Titisee-Naustadt i morgen. Alle de øvringe nordmennene tok seg også videre til morgendags konkurranse. Japanske Ryoyo Kobayashi vant kvalifiseringen foran tyske Stephen Leyhe.

  Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i den sjette runden av Wijk aan Zee-turneringen i sjakk i dag mot verdenstoer Fabiano Caruana. Allerede etter 28 trekk tok de hverandre i hånda. I morgen møter han den indiske sjakkveteranen Vishy Anand.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal