Hopp til innhold

– Det er vi som ikke har gjort jobben vår

... og så har Rune fått alt peset.

Erik Huseklepp

SELVKRITISK: – Det har vært veldig tøft for ham. Men han er en sterk mann og en dyktig trener, mener Erik Huseklepp om ekstrener Rune Skarsfjord.

Foto: André Marton Pedersen / NRK

Amin Askar

HÅPET PÅ RUNE: – Jeg håpet han ville fortsette, sier Amin Askar.

Foto: André Marton Pedersen / NRK

Det mener Branns største profil, Erik Huseklepp.

Han sier Skarsfjord avgang kom som et sjokk på alle spillerne onsdag morgen. Skarsfjord hadde et møte med spillerne og trenerapparatet før trening, der han fortalte hva han kom til å gjøre.

– Det var en trist trener og en trist spillergruppe. Vi spillerne har ikke gjort jobben vår i høst, men det er Rune som har fått alt peset, sier Huseklepp.

Brann-profilen understreker at han synes Skarsfjord har gjort mye bra for klubben siden han kom til regnbyen i 2010.

– Det håper jeg at supporterne også ser, sier Huseklepp, som har medfølelse med eks-sjefen:

– Det har vært veldig tøft for ham. Men han er en sterk mann og en dyktig trener, og han får seg nok en ny jobb veldig snart.

Hassan el Fakiri

PRESS: – Mediene er hensynsløse i Bergen, mener Hassan El Fakiri.

Foto: André Marton Pedersen / NRK

Håpet Skarsfjord skulle fortsette

Amin Askar sier at Skarsfjord-avgangen kom som et sjokk på ham onsdag morgen.

– Det er han som blir uthengt når vi presterer dårlig ute på banen, sier Askar, som håpet at Skarsfjord ville fortsette som trener utover denne sesongen.

Det var nettopp Skarsfjord som hentet ham til klubben i fjor.

– Rune og trenerteamet har vært lojale og støttet meg. Jeg håpet han ville fortsette i de årene jeg skal være i klubben, sier Askar, som nylig signerte en ny fireårskontrakt med Brann.

Han fremhever at Bergen er en vanskelig by å være fotballtrener i.

Kenneth Mikkelsen

TAR OVER: – Rune har hatt det tøft, sier Kenneth Mikkelsen, som leder laget mot Tromsø.

Foto: André Marton Pedersen

– Lidenskapen er sterk her i byen, på godt og vondt. Hans avgang gjør det uansett ikke noe enklere for oss som spillere. Vi må prestere bedre på banen, sier Askar.

– Er en grense for hva man kan tåle

Det samme mener Brann-veteranen Hassan el Fakiri.

– Mediene i Bergen er hensynsløse, og bergenserne har store forventinger til laget. Det er et enormt press, men slik er fotballen, sier Fakiri, som omtaler Skarsfjords avgang som trist.

– Det er alltid trist når en trener må gå, sier han.

Assistenttrener Kenneth Mikkelsen ante ingenting om at sjefen skulle gå av, da han møtte opp på Stadion i dag tidlig. Nå er det han som skal lede laget mot Tromsø til helgen.

– Hva tenker du om avgangen?

– Rune har hatt det tøft i det siste, og det er en grense for hva man kan tåle, sier Mikkelsen, som ikke vet hvilken fremtid han har i bergensklubben.

– Jeg må bare se an hva klubben ønsker. Jeg er ikke ny hovedtrener, og skal kun lede laget til helgen. Nå skal vi kun bruke dagen til å innrette hodene våre mot Tromsø-kampen, sier han.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal