NRK Meny
Normal

Så glad går det an å være etter OLs sureste fjerdeplass

SOTSJI (NRK.no): Andreas Håtveit var 0,6 poeng unna pallen i karrierens aller siste renn. Derfor er det nesten utrolig å se hvor godt humør han var i etterpå.

Andreas Håtveit

Andreas Håtveit gliste og lo seg gjennom hele pressesonen. Her blir han intervjuet av NRK.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Andreas Håtveit i kvalifiseringen til slopestylefinalen

Andreas Håtveit under kvaliken.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Jeg er fornøyd. Stoka! gliser Andreas Håtveit når NRK.no spør hva han synes om den sure fjerdeplassen.

– Steike! utbryter han flere ganger i løpet av intervjuet - altså bare noen minutter etter bronsen glapp med under ett poeng.

– Vanligvis ikke fornøyd

Håtveit, som kjørte sin siste profesjonelle konkurranse i karrieren, var i ekstase i målområdet - selv om han var en av medaljefavorittene på forhånd.

Og hvis man forventet en dupp i humøret da tavla viste resultatet, tok man feil. I hvert fall virket det ikke sånn i intervjuene etterpå.

– Jeg er vanligvis ikke fornøyd med fjerdeplasser, men jeg synes de tre som kom på pallen fortjente det. Så det var bra det ble som det ble, sier veteranen.

Andreas Håtveit endte på fjerde-plass i dagens Slopestylefinale. Etter 10 år som proffkjører var dette hans siste konkurranse.

VIDEO: Se det herlige intervjuet med Andreas Håtveit, som nekter å være skuffet med fjerdeplassen. Foto: Jørn Tveter. Reporter: Christian Nilssen.

Vil opprettholde løypa i hagen

Den norske fristilkjøreren har vært i verdenstoppen i ti år, men gir seg etter OL.

– Kone og barn kommer høyere på lista enn at jeg skal realisere meg sjæl. Jeg er storfornøyd, sier han til TV 2.

27-åringen er ferdig med toppidretten, men planlegger ikke å ligge på latsiden. Han forteller blant annet at han kommer til å prøve å holde ved like slopestyle-løypa han har bygget i hagen.

– Pensjonist? Steike. Jeg har kone og barn hjemme, og jeg må jo betale lån på hus og bil og båt, så jeg må legge meg i sela!

Trippel amerkansk

Christensen inn til ledelse

Joss Christensen briljerte og tok gull.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Joss Christensen vant i suveren stil foran Gus Kenworthy og Nicholas Goepper. Dermed tapetserte USA pallen i dagens slopestyle. Christensen landet 95.80 i første run, og kunne sette utfor siste run som vinner.

Andreas Håtveit endte på fjerdeplass, mens de to andre nordmennene Aleksander Aurdal og Øystein Bråten havnet på syvende og tiende plass.

– Jeg synes det gikk over all forventning. Det første målet var å komme meg til finalen. Jeg hadde kanskje litt større planer, og fikk en grei score. Det er et eventyr, sier Aleksander Aurdal til NRK.no.

Landslagstreneren var storfornøyd med laginnsatsen, tross den sure fjerdeplassen.

– Det ble veldig nærme til slutt, kanskje nærmere enn vi hadde forventet. Veldig synd, men fantastisk laginnsats. Tre blant de topp ti i en OL-finale er over all forventning, sier trener Christopher Frankum til NRK.no.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal