Hopp til innhold

Triatlonstjernene i klinsj: – Han er bedre i sosiale medier enn i konkurranser

Lørdag Kristian Blummenfelt, og i utgangspunktet Gustav Iden, kjempe om VM-gull i Ironman. I forkant får nordmennene servert flere stikk fra en konkurrent.

Canada World Triathlon

JAKTER TITTEL: Kristian Blummenfelt jakter VM-tittel i Ironman i St. George lørdag.

Foto: Jason Franson / AP

Siste: Gustav Iden trekker seg fra Ironman i St. George på grunn av sykdom.

– Ut fra prestasjonene i Ironman i fjor, forstår jeg ikke hvorfor alle snakket om Gustav i Florida, sier en av nordmennenes konkurrenter i triatlon Joe Skipper ifølge nettstedet 220 Triatlon.

De siste ukene har det vært en aldri så liten ordkrig mellom Skipper og de norske triatlonhåpene Kristian Blummenfelt og Gustav Iden.

Det skjer før de skal konkurrere i Ironman-VM i St. George i Utah lørdag.

– Han var ett minutt bak på 70,3 (halve distansen i Ironman). Mot Jan Frodeno og Alistair Brownlee i St. George er det ingen sjanse for at han vil ta igjen tetgruppen. Alistair kommer ikke til å roe ned på svømmingen og Gustav har ikke eksplosiviteten, så han vil bli blokkert og han ikke rask nok til å nå føttene deres, sier Skipper.

IRONMAN 70.3 World Championship

FÅR KRITIKK: Joe Skipper tror ikke at Gustav Iden har store sjanser i Ironman-VM. Her etter å ha vunnet Ironman 70.3 i høst.

Foto: Patrick McDermott / AFP

– Gustav og jeg er de største favorittene

Han legger til videre at kanskje Blummenfelt kan henge med i tetgruppen, men at det er 50-50 på om han klarer det.

– Så de (nordmennene) må gjøre litt arbeid på sykkelen og alt avhenger av hvor taktisk kloke de er, mener Skipper.

Blummenfelt var raskt ute å svare på triatlon-profilenes Youtube-kanal.

– Hva enn du gjør, ikke tro på den norske opphaussingen. Tro på Joe Skipper, sa han med antydning til ironi.

Skipper har for øvrig trukket seg fra VM i St. George etter at han ble syk med korona i starten av april.

Blummenfelt, som tok OL-gull i triatlon i sommer, tar stikkene med slående ro.

– Han er dessverre ute, da. Han fikk covid for to uker siden. Både Gustav og jeg er de to største favorittene før løpet. Det er kanskje litt at han mener at de andre utøverne har sjans til å vinne de og, altså at de ikke skal gi opp før startskuddet går. Det har han jo rett i også, sier Blummenfelt til NRK.

– Han er bedre i sosiale medier

Den norske triatlonstjerna tror dessuten at Skipper ikke hadde tatt seieren dersom han hadde vært med i lørdagens VM. Han tviler til og med på pallplass.

IRONMAN Chattanooga

FYRER LØS: Joe Skipper kommer med flere stikk i retning Gustav Iden og Kristian Blummenfelt.

Foto: Jacob Kupferman / AFP

– Han er ikke den største favoritten. Det er flere navn som kan vinne, men Skipper er mer 5. til 10. plass. Han kunne kanskje kjempet om pallplass, mener Blummenfelt.

– Han er bedre i sosiale medier enn i konkurranser kanskje, fleiper han videre.

NRK har forsøkt å få en kommentar fra landsmann Gustav Iden, foreløpig uten hell.

Men Blummenfelt innrømmer at svømmingen ikke er den største styrken til han og Iden. Han tror at de kan måtte hente inn konkurrenter etter svømmedelen.

– Det er ikke sikkert vi henger med første gruppe, men det er jo også svømming som er rundt 50 minutter. Dermed taper vi kanskje ett minutt eller to. I tillegg er det de sterkeste som kommer bak oss. Han (Skipper) prøver vel å finne svakhetene for å slå oss, sier han og fortsetter:

– Styrkene til både meg og Gustav er sykkelløp. Hvis vi kommer ut i en grei posisjon og er taktisk lure, så kan vi slå igjennom.

Sykdomstrøbbel før VM-løpet

Lørdag skal altså både Iden og Blummenfelt konkurrere for en VM-tittel i Ironman, men oppladningen har ikke vært optimal.

– Det så mer svart ut for noen dager siden. Jeg var nede for telling med sykdom, men jeg har kommet meg litt. Jeg har kjørt noen solide økter i løypen. Jeg håper jeg har det som skal til psykisk og fysisk, sier Blummenfelt.

Ellers forteller bergenseren at han har oppholdt seg i høyden i en god stund, og tror at det kan gi uttelling i lavlandet.

– Jeg håper det gir uttelling på lørdag. Jeg har vært her i to uker, for å bli kjent med løypen. Jeg vil gå igjennom sykkelløypen, for den har mye vind og er kupert. Jeg håper jeg har det som kreves, sier OL-medaljøren.

Løpet foregår altså i St. George i Utah. Konkurransen starter klokken 06.15 lokal tid, altså 14.15 norsk tid.

Siste nytt

 • Jubileumsfeiring for svensk ishockey-profil

  Victor Hedman spilte natt til tirsdag sin 1000. kamp i grunnspillet i NHL og sammen med lagkameratene i Tampa Bay Lightning kunne han feire for en 4-0-seier hjemme mot Dallas Stars.

  Hedman er den 17. svensken som når milepælen i verdens gjeveste ishockeyliga.

  Forsvarsspilleren har vært med på å vinne Stanley Cup (NHL-sluttspillet) to ganger med Tampa Bay Lightning, en klubb han først kom til i 2009.

  – Å få ha med hele familien ut på isen og høre alle hyllestene - jeg kan ikke helt tro at jeg får være med på dette. Det hadde jeg aldri trodd i mine yngre dager. Det føles nesten litt uvirkelig, sier Hedman til Aftonbladet.

  Mats Zuccarello er til sammenligning den nordmannen med flest kamper i NHL. Han står med 788 kamper i grunnspillet.

  Victor Hedman
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Strand Larsen reddet sårt tiltrengt Celta Vigo-poeng

  Celta Vigo har ikke vunnet en ligakamp på ti strake ligakamper siden 1. september. Mandag ble det 1-1 og ett poeng mot Cadiz takket være landslagsspiss Jørgen Strand Larsen.

  Celta Vigo er i akutt poengnød i spansk fotball. Åtte poeng på de første 14 kampene var fasiten foran mandagens hjemmekamp. Sist det så like mørkt ut på samme tidspunkt i sesongen var helt tilbake i 1943.

  Mandag havnet Strand Larsen og lagkameratene også bakpå da Christopher Ramos sendte gjestene Cadiz i ledelsen etter kun 16 minutters spill.

  Tolv minutter etter pause satt utligningen signert Strand Larsen. Et innlegg inn foran mål havnet hos nordmannen på bakerste stolpe, og østfoldingen skled ballen inn i nettet.

  Nordmannen ble byttet ut på overtid.

  Det ene poenget betyr at Celta Vigo fortsatt er under nedrykksstreken. Trøsten er at det skiller kun to poeng opp til Mallorca på trygg grunn.

  (©NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Fanny Jahre er død

  Konen til Espen «Shampo» Knutsen, Fanny Jahre, er død.

  Det kommer frem i en dødsannonse i Aftenposten. Hun døde uventet 28. november, 45 år gammel.

  «Et hjerte av godhet har sluttet å slå. Savnet og minnene vil for alltid bestå.», skriver familien.

  Paret giftet seg 30. desember i 2012 og flyttet tidligere i år til Sveits, hvor Jahre døde. Sammen har de barna Marius (11) og Mille (9).

  Knutsen er en av tidenes beste norske ishockeyspillerne og spilte nesten 200 NHL-kamper for Columbus Blue Jackets og Anaheim Mighty Ducks. Senere har han vært trener for Vålerenga Hockey i to perioder.

  Jahre er datter av skipsreder Jørgen Jahre jr. og Kari Anette Jacobsen og spilte tidligere håndball for Runar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal