NRK Meny
Normal

Trestegmester Olsson ikke til VM

Trestegmesteren Christian Olsson (27) må trekke seg fra friidretts-VM på grunn av skade.

Christian Olsson
Foto: MARTIN MEISSNER / AP

Den regjerende OL-mesteren pådro seg strekk bak i venstre lår under Golden League-stevnet i Roma forrige måned. Mandag slo han opp skaden under trening i Japan.

 

- I det tredje treningshoppet kjente jeg plutselig noe bak i låret, og jeg var ikke i tvil om hva det var, sa en svært skuffet Olsson.

Han slo umiddelbart fast at sesongen er over.

- Selvsagt føles det tungt akkurat nå, men jeg har kjempet meg tilbake etter mange skader tidligere og vet at jeg kommer tilbake selv om veien kan bli lang og tung.

Mange skader

Olsson vant trestegkonkurransene i VM 2003 (Paris) og OL 2004 (Aten). Men de siste årene har tresteghopperen vært forfulgt av skader.

En skade i foten som han pådro seg i OL-finalen, holdt Olsson borte fra konkurranser i 21 måneder. Han kom tilbake i fjor og vant EM-gull på hjemmebane i Goteborg.

Også Wiberg ute

Dagen før han slo opp skaden sa Olsson dette til SPORT-Expressen, i følge Ekspressen:

- Jeg vet at det ikke er helt risikofritt å stille opp i Osaka. Men skulle det gå att skogen kommer jeg likevel ikke til å kaste inn håndklet. Jeg vil fortsatt vinne flere titler.

Olsson avbryter nå sesongen for å fokuserer fullt og helt på å bli kvitt skaden. Han kommer til å dra fra Japan så fort landslagsledelsen har ordnet flybilletter.

Også tikjemperen Nicklas Wiberg måtte forlate den svenske troppen på grunn av skade.

VM i japanske Osaka starter lørdag og blir vist på NRK.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm