NRK Meny
Normal

Trestegmester Olsson ikke til VM

Trestegmesteren Christian Olsson (27) må trekke seg fra friidretts-VM på grunn av skade.

Christian Olsson
Foto: MARTIN MEISSNER / AP

Kilde: NRK, NTB, Ekspressen

Artikkelen er flere år gammel.

Den regjerende OL-mesteren pådro seg strekk bak i venstre lår under Golden League-stevnet i Roma forrige måned. Mandag slo han opp skaden under trening i Japan.

 

- I det tredje treningshoppet kjente jeg plutselig noe bak i låret, og jeg var ikke i tvil om hva det var, sa en svært skuffet Olsson.

Han slo umiddelbart fast at sesongen er over.

- Selvsagt føles det tungt akkurat nå, men jeg har kjempet meg tilbake etter mange skader tidligere og vet at jeg kommer tilbake selv om veien kan bli lang og tung.

Mange skader

Olsson vant trestegkonkurransene i VM 2003 (Paris) og OL 2004 (Aten). Men de siste årene har tresteghopperen vært forfulgt av skader.

En skade i foten som han pådro seg i OL-finalen, holdt Olsson borte fra konkurranser i 21 måneder. Han kom tilbake i fjor og vant EM-gull på hjemmebane i Goteborg.

Også Wiberg ute

Dagen før han slo opp skaden sa Olsson dette til SPORT-Expressen, i følge Ekspressen:

- Jeg vet at det ikke er helt risikofritt å stille opp i Osaka. Men skulle det gå att skogen kommer jeg likevel ikke til å kaste inn håndklet. Jeg vil fortsatt vinne flere titler.

Olsson avbryter nå sesongen for å fokuserer fullt og helt på å bli kvitt skaden. Han kommer til å dra fra Japan så fort landslagsledelsen har ordnet flybilletter.

Også tikjemperen Nicklas Wiberg måtte forlate den svenske troppen på grunn av skade.

VM i japanske Osaka starter lørdag og blir vist på NRK.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: EM-uttak
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile