Treningsdagbok gir millionsmell for Olympiatoppen

Olympiatoppen betalte fem millioner kroner for en utskjelt treningsdagbok. Nå må de ut med over en halv million ekstra for å fikse den.

Olympiatoppen

PROBLEMVEIEN: Flere utøvere har opplevd problemer med den nye treningsdagboka. Noen har kastet den på dynga, og bruker heller en hjemmesnekret versjon laget av en skiskytter.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt

– Vi har fått en ekstrakostnad på 665 000 kroner, sier fagsjef for Olympiatoppen, Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Og dermed nærmer den totale prislappen seg seks millioner kroner for en treningsdagbok som ikke har slått helt til.

Mediemøte om satsingsprosjekt Stiftelsen VI på Olympiatoppen

TUNG START: Fagsjefen må konstatere at den nye treningsdagboken ikke har helt slått til, men hun vil likevel ikke kalle det en fiasko.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Åtte måneder etter at den skulle vært lansert, jobbes det fortsatt med utbedringer.

– Vil dere anse dette som en god handel?

– Det er ganske stor fallhøyde når man har hatt en dagbok som utøverne har vært fornøyde med gjennom 17 år. Alle vil jo at det skal virke fra dag én. Det er et enormt stort og krevende prosjekt, men vi tok det beste valget, slik vi ser det.

– Vi har kommet på ting underveis og fått nye ideer. Slik er det gjerne i disse prosessene, man tar to skritt frem og ett tilbake, legger Lybekk til.

Hjemmesnekret treningsdagbok brukes heller

Treningsdagboken ble lansert, men fungerte ikke optimalt. Det førte til at millionsatsingen ble vraket av dem dagboken er laget for.

I stedet ble en hjemmesnekret treningsdagbok laget av skiskytter Henrik L'Abée-Lund redningen for mange.

– Jeg har blant annet fått spørsmål fra Norges Toppidrettsgymnas om de kunne ta i bruk min treningsdagbok. Flere utøvere har også henvendt seg, forteller skiskytter L'Abée-Lund.

Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.

L'ABEE LUNDS DAGBOK: Skiskytterens treningsdagbok ble redningen for mange, men Henrik L'Abée Lund liker dårlig krøll på dagbokfronten i oppkjøringen til en viktig sesong.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Landslagstrener for skiskytterherrene er tydelig oppgitt over situasjonen.

– Per i dag er det såpass mange utøvere som er misfornøyd som gjør at det er flere forskjellige i bruk. Noen bruker excel-ark, andre bruker den gamle versjonen, forteller Egil Kristiansen.

– Vi har tre forskjellige versjoner i bruk akkurat nå. Slik vil vi ikke ha det i fremtiden.

Er det mange som er frustrerte om dagen?

Hvis jeg skal være ærlig, så er det flere som er frustrerte. Jeg hadde veldig store forventninger til at den skulle være enkel og grei, men det har den ikke vært. Vi får håpe det blir orden på det i fremtiden, legger Kristiansen til.

Olympiatoppen: – Vanskeligere enn vi kunne forestilt oss

Konsekvensene av en ikke-fungerende, eller ingen treningsdagbok, er fatale, mener L'Abée-Lund.

Skiskytteren er klar på at det er kritisk for utøvere å ikke få følge med på treningsprogrammet sitt, og vite hvor mye de har trent.

– Det er jo jobben vår. Det er et viktig verktøy for å utvikle oss. Vi trenger en velfungerende treningsdagbok som man kan gå tilbake til og se hva man skal gjøre bedre. Hvis du ikke fører treningsdagbok kan du ikke justere treningsmengde for å unngå å gå på en smell.

– Og som ung utøver skal du ikke gå på mange smeller før du stiller spørsmål ved om det er verdt det, avslutter han.

Nå erkjenner fagsjefen på Olympiatoppen at det var langt mer krevende, enn de hadde sett for seg.

– Vi har ikke tatt lett på det, men det var enda vanskeligere enn vi kunne forestilt oss.

– Vil du kalle det en fiasko?

Nei, det er ikke en fiasko. Den er i bruk og den kommer til å bli bedre.

Siste nytt

 • Nytt Godset-tap

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Wadji scoret tre

  Ibrahima Wadji scoret de tre første målene til Haugesund da de slo Mjøndalen 4-1 på bortebane i den 10. eliteserierunden. Olivier Occean reduserte med snaue 15 minutter igjen, men like før slutt punkterte Bruno Leite kampen.

  Ibrahima Wadji
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

Sendeplan

Kl. Program Kanal