Breivik: - Vi trenger å mobilisere mot EM

Tidligere landslagssjef Marit Breivik mener Norge må tåle en nedtur, men også at det nå må jobbes for å komme tilbake.

Marit Breivik

Marit Breivik mener vi må tåle en 'dupp', men regner med maks mobilisering til EM om et år

– Etter en fantastisk medaljefangst ledet av Thorir (Hergeirsson), får vi tåle "en dupp ned". Men vi trenger å mobilisere maks inn mot neste EM og VM, skriver Breivik i en SMS til NRK.no.

Hun er selvsagt like skuffet som alle andre over at Norge tapte kvartfinalen mot Serbia onsdag. Men hun vil ikke tegne noe dystert bilde over norsk landslagshåndball likevel.

– De åtte nasjonene i kvartfinalen var alle mulige medaljekandidater. Det er positivt med frisk konkurranse, skriver Breivik.

Hun peker på den jevne konkurransen nå, og at flere av de tradisjonelt store lagene ikke engang kom så langt som Norge gjorde.

– Husk at både Russland og Sverige ble slått ut i kvalifiseringen, og Montenegro – som vant EM i fjor – ble slått i åttedelsfinalen, minner Breivik om.

• Verstappen vant i Kina – Hamilton med sterk andreplass

Red Bulls tredoble verdensmester Max Verstappen vant Formel 1-sesongens første sprintløp i Kinas Grand Prix på lørdag.

Den nederlandske 26-åringen slo Mercedes' Lewis Hamilton med 13,043 sekunder i det 19 runder lange løpet på Shanghai International Circuit og økte ledelsen i mesterskapet foran lagkamerat Sergio Perez, som endte på tredjeplass.

Ferraris Charles Leclerc og Carlos Sainz ble nummer fire og fem.

McLarens Lando Norris hadde beste startposisjon, men endte på sjetteplass. Teamkollega Oscar Piastri ble nummer sju og Mercedes' George Russell ble nummer åtte.

Chinese Grand Prix
  • Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».