Breivik: - Vi trenger å mobilisere mot EM

Tidligere landslagssjef Marit Breivik mener Norge må tåle en nedtur, men også at det nå må jobbes for å komme tilbake.

Marit Breivik

Marit Breivik mener vi må tåle en 'dupp', men regner med maks mobilisering til EM om et år

Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

– Etter en fantastisk medaljefangst ledet av Thorir (Hergeirsson), får vi tåle "en dupp ned". Men vi trenger å mobilisere maks inn mot neste EM og VM, skriver Breivik i en SMS til NRK.no.

Les også: – Norge må bli tøffere og mer kyniske

Hun er selvsagt like skuffet som alle andre over at Norge tapte kvartfinalen mot Serbia onsdag. Men hun vil ikke tegne noe dystert bilde over norsk landslagshåndball likevel.

– De åtte nasjonene i kvartfinalen var alle mulige medaljekandidater. Det er positivt med frisk konkurranse, skriver Breivik.

Hun peker på den jevne konkurransen nå, og at flere av de tradisjonelt store lagene ikke engang kom så langt som Norge gjorde.

– Husk at både Russland og Sverige ble slått ut i kvalifiseringen, og Montenegro – som vant EM i fjor – ble slått i åttedelsfinalen, minner Breivik om.

Les også: NRK-ekspert: – Sunt at Norge røk ut

Siste nytt

 • Van der Breggen tok gulldobbel

  Anna van der Breggen tok sitt andre gull under sykkel-VM i Italia da hun syklet fra samtlige konkurrenter og kom alene til mål på landeveisrittet.

  For bare to dager siden vant nederlenderen tempoen. Dobbeltseieren i samme mesterskap er hun andre kvinne i historien til å klare, etter franske Jeannie Longo i 1995.

  Annemiek van Vleuten og hjemmehåpet Elisa Longo Borghini tok de andre medaljene.

  van der Breggen
  Foto: Andrew Medichini / AP
 • Ruud-tap – misset finale

  Casper Ruud måtte se seg slått av bunnsolide Andrej Rublev for annet år på rad i ATP 500-turneringen i Hamburg. Rublev, som er ranket som nummer 14 på ATP-lista, vant de to første settene 6-4, 6-2. Dermed sa det stopp for Ruud, som nå vender blikket mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros kommende uke. Her møter han Yuichi Sugita i 1. runde, men kamptidspunkt er ikke bestemt.

  Casper Ruud
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
 • Virik på seierspallen i Ungarn

  Maria Virik (20) padlet inn til 3.-plass i A-finalen på K1 1000 meter under verdenscupen i ungarske Szeged.

  Bærum-padleren avsluttet finalen meget sterkt, men truet aldri Eszter Rendessy, som vant på hjemmebane på tiden 3.58,91.

  I herrenes A-finale på 1000-meteren ble det 7.-plass til Lars Magne Ullvang. Han endte 7,96 bak den portugisiske vinneren Fernando Pimenta.

  (NTB)

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal