NRK Meny
Normal

Breivik: - Vi trenger å mobilisere mot EM

Tidligere landslagssjef Marit Breivik mener Norge må tåle en nedtur, men også at det nå må jobbes for å komme tilbake.

Marit Breivik

Marit Breivik mener vi må tåle en 'dupp', men regner med maks mobilisering til EM om et år

Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

– Etter en fantastisk medaljefangst ledet av Thorir (Hergeirsson), får vi tåle "en dupp ned". Men vi trenger å mobilisere maks inn mot neste EM og VM, skriver Breivik i en SMS til NRK.no.

Les også: – Norge må bli tøffere og mer kyniske

Hun er selvsagt like skuffet som alle andre over at Norge tapte kvartfinalen mot Serbia onsdag. Men hun vil ikke tegne noe dystert bilde over norsk landslagshåndball likevel.

– De åtte nasjonene i kvartfinalen var alle mulige medaljekandidater. Det er positivt med frisk konkurranse, skriver Breivik.

Hun peker på den jevne konkurransen nå, og at flere av de tradisjonelt store lagene ikke engang kom så langt som Norge gjorde.

– Husk at både Russland og Sverige ble slått ut i kvalifiseringen, og Montenegro – som vant EM i fjor – ble slått i åttedelsfinalen, minner Breivik om.

Les også: NRK-ekspert: – Sunt at Norge røk ut

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal