NRK Meny
Normal

Her er eks-trenernes drømmelag

NRK ga tre tidligere eliteserietrenere oppgaven med å ta ut sin drømmeellever i eliteserien. Her er lagene Rune Skarsfjord, Knut Tørum og Tom Nordlie mener ville sørget for seriegull.

Drømmelag, Tørum, Skarsfjord, Nordlie

De tidligere eliteserietrenerne Knut Tørum, Rune Skarsfjord og Tom Nordlie har plukket ut hvert sitt drømmelag før sesongstarten. Se resultatet lenger ned i saken.

«Det er kun et par dager igjen til seriestarten. Hvis du plutselig fikk beskjed om å returnere til sidelinjen som trener for et lag bestående av valgfrie eliteseriespillere - med mål om å vinne gull - hvem hadde du valgt?»

Det spørsmålet ga NRK Sporten til Rune Skarsfjord, Knut Tørum og Tom Nordlie. Trenerprofilene fikk selv velge formasjonen de ønsker å benytte.

Tre spillere går igjen på alle lagene: Jørgen Skjelvik, Mohammed Abu og Morten Gamst Pedersen. I tillegg er det flere spillere som figurerer i startoppstillingen til to av tre trenere. Se de ulike drømmelagene under:

 • Hva er ditt drømmelag fra eliteserien? Sett opp din startellever i bunnen av artikkelen!

Rune Skarsfjord

Formasjon: 3-5-2

– Når jeg først skal velge et drømmelag, så velger jeg den formasjonen. Det blir veldig possession-orientert fotball, med frispilling bakfra og mye folk i angrep, sier Rune Skarsfjord.

Keeper: Piotr Leciejewski (Brann)

Forsvar: Vegard Forren (Molde), Tore Reginiussen (Rosenborg), Kim Andre Madsen (Strømsgodset)

Midtbane: Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset), Morten Gamst Pedersen (Rosenborg), Mohammed Abu (Strømsgodset), Tor Arne Andreassen (Haugesund), Jørgen Skjelvik (Rosenborg).

Angrep: Michael Barrantes (Aalesund), Nicki Bille Nielsen (Rosenborg).

Rune Skarsfjords drømmelag

Rune Skarsfjords drømmelag (3-5-2): Piotr Leciejewski –Vegard Forren, Tore Reginiussen, Kim Andre Madsen – Lars-Christopher Vilsvik, Morten Gamst Pedersen, Mohammed Abu, Tor Arne Andreassen, Jørgen Skjelvik – Michael Barrantes, Nicki Bille Nielsen.

– Piotr må bli mannen i mål, det er udiskutabelt. Vi må ha en som stiller med drikkevarer på lagfestene, flirer Skarsfjord.

Han verdsetter fart og ferdigheter med ball i de bakre rekker. Den tidligere Brann-treneren mener dessuten at Forren, Reginiussen og Madsen har duellkraft i massevis til å danne en solid trio.

På midtbanen bli kantene viktige både offensivt og defensivt i en 3-5-2-formasjon.

– Vilsvik og Skjelvik på kantene, da har vi fart og ferdigheter så det holder. Abu fra Godset i den balanserende rollen og Gamst som indreløper sammen med Tor Arne Andreassen. Han passer godt inn med resten her. Han vil komme mye inn i boksen, han løper som f*** og vil vinne hele tiden, sier Skarsfjord om 31-åringen fra Haugesund.

Fremst på banen blir det plass til en dansk kraftspiss og en fotballkunstner fra Costa Rica.

– På topp så må vi ha scoringer, en-mot-en-kvaliteter og spillere med litt «feinschmecker»-egenskaper, så da ender vi på Michael Barrantes og Nicki Bille Nielsen. Barrantes i en helt fri rolle og Nielsen stort sett inne i 16-meterboksen, sier Skarsfjord.

Den tidligere Brann-treneren legger ikke skjul på at det er et luksusproblem å skulle velge ut bare elleve spillere blant eliteserien mange profiler.

– Hvem har jeg dårlig samvittighet for? Jo, det er Björn Bergmann Sigurdarson. Og Vadim Demidov, Frode Johnsen, Stéphane Badji, Yann-Erik de Lanlay og Per-Morten Kristiansen, sier Skarsfjord.

 • Er du enig eller uenig med Rune Skarsfjord? Del din mening i kommentarfeltet!

Knut Tørum

Formasjon: 4-4-2

– Dette laget hadde vunnet eliteserien. Jeg har valgt mye fart i forsvaret og en utrolig målscorer på topp. Dette bør gi uttelling, sier Knut Tørum.

Keeper: Per Morten Kristiansen (Haugesund)

Forsvar: Martin Linnes (Molde), Fredrik Semb Berge (Odd), Vegard Forren (Molde), Jørgen Skjelvik (Rosenborg).

Midtbane: Mohamed Elyounoussi (Molde), Mohammed Abu (Strømsgodset), Joakim Våge Nilsen (Haugesund), Morten Gamst Pedersen (Rosenborg).

Angrep: Erik Huseklepp (Brann), Frode Johnsen (Odd).

Knut Tørum drømmelag

Knut Tørums drømmelag (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Martin Linnes, Fredrik Semb Berge, Vegard Forren, Jørgen Skjelvik – Mohamed Elyounoussi, Mohammed Abu, Joakim Våge Nilsen, Morten Gamst Pedersen – Erik Huseklepp, Frode Johnsen.

– Per Morten Kristiansen er kanskje den beste offensive keeperen i eliteserien. Han er god med beina og har en imponerende spilleforståelse. I tillegg er han en kapteinstype, forklarer Tørum.

Den tidligere Rosenborg- og Start-treneren har valgt raske backer og duellsterke midtstoppere i forsvarsrekka.

– Dette forsvaret har farten og de offensive kvalitetene som skal til for å styre spillet. Spillerne er unge, men likevel rutinerte. En perfekt miks av fart, teknikk og styrke, beskriver Tørum.

Den nåværende U23-treneren har plukket en firer på midtbanen.

– Den største utfordringen var å plukke ut de to sentrale midtbanespillerne. Jeg endte på Abu, som jeg har store forventninger til. Han er en type som styrer spillet og som kan bli virkelig, virkelig god. Sammen med ham har jeg valgt - kanskje noe overraskende - Joakim Våge Nilsen. Han er en arbeidshest og kan gjøre grovjobben for Abu. På kantene blir det teknikeren «Moi», som fort kan få sjansen på A-landslaget i løpet av sesongen, og profilerte og rutinerte Gamst. Han vil heve nivået i eliteserien, mener Tørum.

På topp har han valgt en duo han tror vil utfylle hverandre perfekt.

– Frode Johnsen er den sykeste målscoreren jeg har trent. Han er en stor vinnerskalle. Erik Huseklepp har stor fart og x-faktor. Han kan utnytte rommene rundt duellspilleren Johnsen, eller skape rom for Johnsen i boksen.

– De to blir en magisk miks, avslutter en entusiastisk Tørum.

 • Har Knut Tørum glemt noen som fortjener en plass på laget? Si din mening i kommentarfeltet!

Tom Nordlie

Formasjon: 4-3-3

– Jeg går for en 4-3-3-formasjon med en spiss på venstrevingen og en gammel kjenning som midtspiss. Backene er raske og sentrallinja er solid og duellsterk, sier Tom Nordlie.

Keeper: Ørjan Håskjold Nyland (Molde)

Forsvar: Martin Linnes (Molde), Fredrik Semb Berge (Odd), Vadim Demidov (Brann), Jørgen Skjelvik (Rosenborg).

Midtbane: Michael Barrantes (Aalesund), Mohammed Abu (Strømsgodset), Morten Gamst Pedersen (Rosenborg).

Angrep: Yann-Erik de Lanlay (Viking), Björn Bergmann Sigurdarson (Molde), Leke James (Aalesund).

Tom Nordlie drømmelag

Tom Nordlies drømmelag (4-3-3): Ørjan Håskjold Nyland – Martin Linnes, Fredrik Semb Berge, Vadim Demidov, Jørgen Skjelvik – Michael Barrantes, Mohammed Abu, Morten Gamst Pedersen – Yann-Erik de Lanlay, Björn Bergmann Sigurdarson, Leke James.

– Nyland er en moderne keeper som har fremtiden foran seg. Han er god med beina og har en sterk psyke, sier Nordlie.

NRKs fotballekspert, som tidligere har trent Odd, Vålerenga, Start, Viking, Lillestrøm og Fredrikstad i eliteserien, har i likhet med Tørum funnet plass til Martin Linnes, Fredrik Semb Berge og Jørgen Skjelvik i forsvarsrekka. I tillegg har han gitt en gammel eliteseriekjenning tillit på stopperplass.

– Vadim Demidov er en spillende midtstopper og en skikkelig ledertype. Det viste han da han var i Rosenborg. Han velges fremfor Vegard Forren. Semb Berge er dyktig til å bryte foran og danner en god duo med Demidov. Backene besitter internasjonal fart, forklarer Nordlie.

Han har valgt å spille med tre sentrale midtbanespillere. Den ene i en litt friere rolle enn de to andre.

– Michael Barrantes er et spørsmålstegn defensivt, men han gis mer frihet offensivt. Han har geniale pasninger og glitrende teknikk. Når han er på sitt beste er han i en klasse for seg. Abu tar det største defensive ansvaret som anker. Han har dessuten et flott blikk for spillet og han dominerte før Stefan Johansen slo gjennom.

– Morten Gamst Pedersen har rutine, en dødelig venstrefot, stor motor og god spilleforståelse. Den midtbanen utfyller hverandre bra, sier Nordlie.

I angrep har trenerprofilen valgt to dribleglade vinger og en komplett midtspiss.

– De Lanlay er dyktig én mot én og god til å slå innlegg. Han mangler litt styrke, men det kommer med tiden. Han er også en god avslutter. På motsatt side er det enorm fart i Leke James. Han er en tekniker som kan bidra med mange mål fra venstresiden. På topp er Sigurdarson både en avslutter og fremspiller. Han spiller på et stort register og er et angrep alene. Finner han tilbake til formen han viste i Lillestrøm, blir han en hit, sier Nordlie.

Som NRKs fotballekspert ba vi ham nevne spillerne han mener er nærmest en plass på drømmelaget.

Reserveelleveren ble seende slik ut: (4-3-3) André Hansen (Odd) – Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset), Stefan Strandberg (Rosenborg), Vegard Forren (Molde), Per Egil Flo (Molde) – Christian Grindheim (Vålerenga), Mike Jensen (Rosenborg), Harmeet Singh (Molde) – Bjørn Helge Riise (Lillestrøm), Frode Johnsen (Odd), Øyvind Storflor (Strømsgodset).

 • Er det noen fra Nordlies reservelag som burde fått tillit? Si din mening under!

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund