Hopp til innhold

Trenerlegende om Solskjærs suksess: – Et resultat av Mourinhos arbeid

Manchester Uniteds tidligere manager, den omstridte Louis van Gaal (67), mener José Mourinho la mye av grunnlaget for Ole Gunnar Solskjærs suksess.

Ole Gunnar Solskjaer

MESTERLIGA: Louis van Gaal fremhever Manchester Uniteds defensive kvaliteter under Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Jon Super / AP

67-åringen har gitt seg som trener, men følger med på hva som skjer i sin tidligere klubb. I et intervju med BBC sier han at forskjellen mellom José Mourinho og Solskjær ikke er så stor siden begge har satset på en defensiv spillestil.

– Treneren etter meg (Mourinho) endret spillestil til å «parkere bussen» og å satse på kontringer. Nå er det en ny trener som «parkerer bussen» og satser på kontringer.

– Forskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner, påpeker van Gaal i intervjuet.

Så langt har Manchester United vunnet 14 av 19 kamper med Solskjær som midlertidig ansatt manager. Laget er også klar for kvartfinalen i mesterligaen.

– De kan vinne mesterligaen fordi de er veldig vanskelig å slå. Det er, uansett om du liker å høre det eller ikke, et resultat av Mourinhos arbeid, sier nederlenderen.

Louis van Gaal

TRENERLEGENDE: Louis van Gaal snakker om sin tidligere klubb.

Foto: Jon Super / AP

– Ikke måten Ferguson spilte på

Det er ingen hemmelighet at Louis van Gaal ikke var fornøyd med måten han ble erstattet på i Manchester United. Ifølge van Gaal fikk han beskjed om at han var sparket først etter at nyheten var lekket til media.

Intervjuet med BBC er derfor det første skriftlige intervjuet han har gjort med britisk media siden han fikk sparken.

Trenerikonet, som har trent Barcelona, Bayern München og Nederlands landslag, mener storklubben har fjernet seg fra den spillestilen som sir Alex Ferguson stod for i sin tid.

– Måten Manchester United spiller på nå, er ikke den måten Ferguson spilte fotball på. Nå legger de vekt på det defensive, samt kontringer. Hvis du liker det, så liker du det. Hvis du synes det er mer spennende enn min kjedelige angrepsfotball, så OK, sier han med dårlig skjult sarkasme.

Mourinho

SAMMENLIGNES: José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Solskjær eneste kandidat

Nederlandske Louis van Gaal var Manchester United-manager fra 2014 fram til han fikk sparken i 2016. I likhet med sin etterfølger, José Mourinho, var van Gaal en kontroversiell manager som var dårlig likt blant spillerne.

Før van Gaals inntreden i Manchester United ble David Moyes fjernet etter kun ti måneder våren 2014.

Nå tyder mye på at Ole Gunnar Solskjær blir klubbens nye manager. Ifølge journalist Simon Stone, som har intervjuet van Gaal for BBC, kan det bli bekreftet allerede denne uken.

– Jeg tror Solskjærs innsats og resultater har ført til at han er den eneste kandidaten til jobben, sier han til NRK.

– Jeg er ikke der nå, men det ser ut til å være en forandring, og atmosfæren synes å være bedre, kommenterer van Gaal om Ole Gunnar Solskjærs innsats for klubben.

Sportsnyheter

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Ertzgaard ute av EM

  EM-uttatte Lakeri Ertzgaard (midten) har testet positivt for korona og mister dermed mesterskapet i München.

  Friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, sier de har hatt strenge smittevernregler under hele EM, men at det er tilnærmet umulig å gardere seg 100 prosent.

  Ertzgaard var tatt ut til det norske laget på 4x400 meter stafett. Hun løp også førsteetappen av stafetten under VM i Eugene, der også Linn Oppegaard (til venstre), Elisabeth Slettum og Amalie Iuel (til høyre) løp.

  – Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes i pressemeldingen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule

  Marcus Thomsen (24) fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

  Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

  Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

  Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

  Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skotheim på tredje i EM-tikampen

  Sander Skotheim er nummer tre sammenlagt etter fem øvelser i tikampen i friidretts-EM. Han klatret flere hakk som bestemann i høyde, og leverte en sterk 400 meter.

  Tiden 48,30 var klar personlig rekord for Skotheim.

  – Det var gøy, men det var helt jævlig. Det var tungt på slutten, sa en tydelig utslitt Skotheim til NRK.

  På høydehopp leverte han et hopp på 2,11 meter var det ingen i feltet som greide å slå. Innsatsen tok Skotheim opp fra 5.- til 3.-plass i sammendraget med en poengscore på 4324.

  Simon Ehammer fra Sveits topper tikampen med 4661 poeng, italienske Dario Dester er toer med 4327 poeng.

  Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter. (NTB/NRK)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste