Hopp til innhold

Trenerlegende om Solskjærs suksess: – Et resultat av Mourinhos arbeid

Manchester Uniteds tidligere manager, den omstridte Louis van Gaal (67), mener José Mourinho la mye av grunnlaget for Ole Gunnar Solskjærs suksess.

Ole Gunnar Solskjaer

MESTERLIGA: Louis van Gaal fremhever Manchester Uniteds defensive kvaliteter under Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Jon Super / AP

67-åringen har gitt seg som trener, men følger med på hva som skjer i sin tidligere klubb. I et intervju med BBC sier han at forskjellen mellom José Mourinho og Solskjær ikke er så stor siden begge har satset på en defensiv spillestil.

– Treneren etter meg (Mourinho) endret spillestil til å «parkere bussen» og å satse på kontringer. Nå er det en ny trener som «parkerer bussen» og satser på kontringer.

– Forskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner, påpeker van Gaal i intervjuet.

Så langt har Manchester United vunnet 14 av 19 kamper med Solskjær som midlertidig ansatt manager. Laget er også klar for kvartfinalen i mesterligaen.

– De kan vinne mesterligaen fordi de er veldig vanskelig å slå. Det er, uansett om du liker å høre det eller ikke, et resultat av Mourinhos arbeid, sier nederlenderen.

Louis van Gaal

TRENERLEGENDE: Louis van Gaal snakker om sin tidligere klubb.

Foto: Jon Super / AP

– Ikke måten Ferguson spilte på

Det er ingen hemmelighet at Louis van Gaal ikke var fornøyd med måten han ble erstattet på i Manchester United. Ifølge van Gaal fikk han beskjed om at han var sparket først etter at nyheten var lekket til media.

Intervjuet med BBC er derfor det første skriftlige intervjuet han har gjort med britisk media siden han fikk sparken.

Trenerikonet, som har trent Barcelona, Bayern München og Nederlands landslag, mener storklubben har fjernet seg fra den spillestilen som sir Alex Ferguson stod for i sin tid.

– Måten Manchester United spiller på nå, er ikke den måten Ferguson spilte fotball på. Nå legger de vekt på det defensive, samt kontringer. Hvis du liker det, så liker du det. Hvis du synes det er mer spennende enn min kjedelige angrepsfotball, så OK, sier han med dårlig skjult sarkasme.

Mourinho

SAMMENLIGNES: José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Solskjær eneste kandidat

Nederlandske Louis van Gaal var Manchester United-manager fra 2014 fram til han fikk sparken i 2016. I likhet med sin etterfølger, José Mourinho, var van Gaal en kontroversiell manager som var dårlig likt blant spillerne.

Før van Gaals inntreden i Manchester United ble David Moyes fjernet etter kun ti måneder våren 2014.

Nå tyder mye på at Ole Gunnar Solskjær blir klubbens nye manager. Ifølge journalist Simon Stone, som har intervjuet van Gaal for BBC, kan det bli bekreftet allerede denne uken.

– Jeg tror Solskjærs innsats og resultater har ført til at han er den eneste kandidaten til jobben, sier han til NRK.

– Jeg er ikke der nå, men det ser ut til å være en forandring, og atmosfæren synes å være bedre, kommenterer van Gaal om Ole Gunnar Solskjærs innsats for klubben.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Galatasaray audmjuka Manchester United på eiga gras og vann 3–2 i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken Højlund sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste