Hopp til innhold

Trenerforeningen støtter Rekdal: – Han kjemper en kamp for alle trenere

Norsk fotballtrenerforening støtter Kjetil Rekdal i den pågående konflikten hans med Start. De mener at treneren ikke har gjort noe ulovlig.

Ketil Rekdal

DUKKET OPP: Styret i Start forventet ikke at Kjetil Rekdal skulle lede laget mot Aalesund på lørdag, men det gjorde han.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Han utkjemper en kamp for alle andre fotballtrenere som har krav på vern, respekt og en profesjonell oppfølging av sin arbeidsgiver. Dette står det stor respekt av, og min oppfordring er at trenerkolleger over hele landet gir han kred og respekt for den kampen han nå fører, opplyser daglig leder i Norsk fotballtrenerforening Teddy Moen i et skriv mandag.

Teddy Moen

GJORDE RETT: Daglig leder i Norsk fotballtrenerforening, Teddy Moen, mener at Rekdal gjorde helt rett i å stille på kamp på lørdag.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det kom som et sjokk på de fleste at Kjetil Rekdal ble fritatt fra trenerjobben i Start på torsdag. Norsk fotballtrenerforening mener at Start har håndtert situasjonen feil og at Rekdal gjorde rett i å stille som trener da Start tok i mot Aalesund på lørdag.

– Kjetil var i sin fulle rett til å stå i stillingen og utøve sin arbeidsplikt. At ikke alle likte eller respekterte dette valget, må en selvfølgelig respektere. Men det endrer ikke på det faktum at Kjetil gjorde ingenting ulovlig, forteller Moen på foreningens hjemmesider.

Moen skriver også at Kjetil Rekdal torsdag fikk tilbud om å si opp egen stilling, men takket nei. Dette stemmer med kilder NRK har snakket med.

Får støtte av idrettsjurist

Gunnar-Martin Kjenner er pensjonert advokat og tidligere idrettsjurist. Han forholder seg til saken ut i fra hvordan media har håndtert den. Han mener at Kjetil Rekdal har all rett til å stille på jobb.

– Start suspenderte Rekdal og fratok han muligheten til å jobbe. Det er ikke slik arbeidsmiljøets lov er for den type saker. Start har ikke forholdt seg til det som er av formelle regler, sier Kjenner til NRK.

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

STØTTER REKDAL: Tidligere idrettsjurist, Gunnar-Martin Kjenner mener at Rekdal sitter med gode kort i denne saken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Når en arbeidsgiver bryter de formelle reglene, sier det seg selv at arbeidstaker sitter med de beste kortene, forteller den tidligere idrettsjuristen.

Han mener at denne saken, sammen med Rosenborg-sparkingen i sommer, er et tilbakesteg når det gjelder fotballtreneres rettigheter.

– Jeg er redd for at vi er i en trend hvor de formelle reglene ikke blir respektert igjen, forteller Kjenner til NRK.

– Slik saken er fremstilt i media, så synes det som saken fra Rosenborg allerede har gitt smitteeffekter.

NRK har vært i kontakt med Kåre Ingebrigtsen som mistet jobben som Rosenborg-trener i sommer. Han ønsker ikke å uttale seg i denne saken.

Vil ikke kommentere

– Som nevnt tidligere så har vi ikke nektet Kjetil Rekdal å komme på jobb, men vi benyttet arbeidsgivers styringsrett til å beslutte at det beste for Start i den aktuelle kampen mot Aalesund var at trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen ledet laget. Bakgrunnen for den beslutningen var at det var dem som hadde gjennomført de siste forberedelsene med laget i dagene forut for kampen. Vi antok også at Rekdals tilstedeværelse på trenerbenken ville forårsake et voldsomt trykk fra media, noe som ville være forstyrrende for spillerne i deres forberedelser. Det må kunne sies å ha vært en riktig antakelse.

Christoffer Langeland

RESPEKTERER MOEN: Styreleder i Start en Drøm AS, Christopher Langeland, respekterer Teddy Moen, men ønsker ikke å kommentere.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Det skriver Christopher Langeland, styreleder i Start en Drøm AS, til NRK og fortsetter:

Vi respekterer at Teddy Moen, som leder av Fotballtrenerforeningen, forsvarer Rekdal, men vi ønsker ikke kommentere utspillet hans ytterligere, skriver Langeland.

Skal avholde møte

Ifølge VG har det kommet en lang liste med klager på Rekdal fra støtteapparatet i Start, som er bakgrunnen for at han ble fratatt trenerjobben.

1 divisjon i fotball 2019: Start - Aalesund.

SKJØNTE INGENTING: Kjetil Rekdal uttalte i en pressemelding at fritagelsen kom som et lyn fra klar himmel.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Rekdal mener selv at han ikke fikk vite grunnen før klubben i en pressemelding opplyste om at det er opprettet en personalsak. Ifølge treneren kom det som lyn fra klar himmel.

Klubben understreker selv at det ikke er en suspensjon. Derfor mener Rekdal at han fortsatt kan operere som trener. Noe han gjorde da Start tapte åpningskampen mot Aalesund i OBOS-ligaen lørdag. Dette til tross for at styret i Start mente at trenerduoen Joey Hardarson og Andreas Jensen skulle lede kampen.

Spillerne har fått treningsfri mandag og Rekdal har gått med på at Hardarson og Jensen leder økten på tirsdag.

Start skal avholde et drøftelsesmøte tirsdag. Styreleder i Start, Monica Grimstad, skriver i en SMS til NRK at det ennå ikke er klart hvor møtet skal holdes.

DRO HJEM: Kjetil Rekdal nektet å snakke med NRK etter kampen på lørdag.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal