Trenerforeningen støtter Rekdal: – Han kjemper en kamp for alle trenere

Norsk fotballtrenerforening støtter Kjetil Rekdal i den pågående konflikten hans med Start. De mener at treneren ikke har gjort noe ulovlig.

Ketil Rekdal

DUKKET OPP: Styret i Start forventet ikke at Kjetil Rekdal skulle lede laget mot Aalesund på lørdag, men det gjorde han.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Han utkjemper en kamp for alle andre fotballtrenere som har krav på vern, respekt og en profesjonell oppfølging av sin arbeidsgiver. Dette står det stor respekt av, og min oppfordring er at trenerkolleger over hele landet gir han kred og respekt for den kampen han nå fører, opplyser daglig leder i Norsk fotballtrenerforening Teddy Moen i et skriv mandag.

Teddy Moen

GJORDE RETT: Daglig leder i Norsk fotballtrenerforening, Teddy Moen, mener at Rekdal gjorde helt rett i å stille på kamp på lørdag.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det kom som et sjokk på de fleste at Kjetil Rekdal ble fritatt fra trenerjobben i Start på torsdag. Norsk fotballtrenerforening mener at Start har håndtert situasjonen feil og at Rekdal gjorde rett i å stille som trener da Start tok i mot Aalesund på lørdag.

– Kjetil var i sin fulle rett til å stå i stillingen og utøve sin arbeidsplikt. At ikke alle likte eller respekterte dette valget, må en selvfølgelig respektere. Men det endrer ikke på det faktum at Kjetil gjorde ingenting ulovlig, forteller Moen på foreningens hjemmesider.

Moen skriver også at Kjetil Rekdal torsdag fikk tilbud om å si opp egen stilling, men takket nei. Dette stemmer med kilder NRK har snakket med.

Får støtte av idrettsjurist

Gunnar-Martin Kjenner er pensjonert advokat og tidligere idrettsjurist. Han forholder seg til saken ut i fra hvordan media har håndtert den. Han mener at Kjetil Rekdal har all rett til å stille på jobb.

– Start suspenderte Rekdal og fratok han muligheten til å jobbe. Det er ikke slik arbeidsmiljøets lov er for den type saker. Start har ikke forholdt seg til det som er av formelle regler, sier Kjenner til NRK.

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

STØTTER REKDAL: Tidligere idrettsjurist, Gunnar-Martin Kjenner mener at Rekdal sitter med gode kort i denne saken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Når en arbeidsgiver bryter de formelle reglene, sier det seg selv at arbeidstaker sitter med de beste kortene, forteller den tidligere idrettsjuristen.

Han mener at denne saken, sammen med Rosenborg-sparkingen i sommer, er et tilbakesteg når det gjelder fotballtreneres rettigheter.

– Jeg er redd for at vi er i en trend hvor de formelle reglene ikke blir respektert igjen, forteller Kjenner til NRK.

– Slik saken er fremstilt i media, så synes det som saken fra Rosenborg allerede har gitt smitteeffekter.

NRK har vært i kontakt med Kåre Ingebrigtsen som mistet jobben som Rosenborg-trener i sommer. Han ønsker ikke å uttale seg i denne saken.

Vil ikke kommentere

– Som nevnt tidligere så har vi ikke nektet Kjetil Rekdal å komme på jobb, men vi benyttet arbeidsgivers styringsrett til å beslutte at det beste for Start i den aktuelle kampen mot Aalesund var at trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen ledet laget. Bakgrunnen for den beslutningen var at det var dem som hadde gjennomført de siste forberedelsene med laget i dagene forut for kampen. Vi antok også at Rekdals tilstedeværelse på trenerbenken ville forårsake et voldsomt trykk fra media, noe som ville være forstyrrende for spillerne i deres forberedelser. Det må kunne sies å ha vært en riktig antakelse.

Christoffer Langeland

RESPEKTERER MOEN: Styreleder i Start en Drøm AS, Christopher Langeland, respekterer Teddy Moen, men ønsker ikke å kommentere.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Det skriver Christopher Langeland, styreleder i Start en Drøm AS, til NRK og fortsetter:

Vi respekterer at Teddy Moen, som leder av Fotballtrenerforeningen, forsvarer Rekdal, men vi ønsker ikke kommentere utspillet hans ytterligere, skriver Langeland.

Skal avholde møte

Ifølge VG har det kommet en lang liste med klager på Rekdal fra støtteapparatet i Start, som er bakgrunnen for at han ble fratatt trenerjobben.

1 divisjon i fotball 2019: Start - Aalesund.

SKJØNTE INGENTING: Kjetil Rekdal uttalte i en pressemelding at fritagelsen kom som et lyn fra klar himmel.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Rekdal mener selv at han ikke fikk vite grunnen før klubben i en pressemelding opplyste om at det er opprettet en personalsak. Ifølge treneren kom det som lyn fra klar himmel.

Klubben understreker selv at det ikke er en suspensjon. Derfor mener Rekdal at han fortsatt kan operere som trener. Noe han gjorde da Start tapte åpningskampen mot Aalesund i OBOS-ligaen lørdag. Dette til tross for at styret i Start mente at trenerduoen Joey Hardarson og Andreas Jensen skulle lede kampen.

Spillerne har fått treningsfri mandag og Rekdal har gått med på at Hardarson og Jensen leder økten på tirsdag.

Start skal avholde et drøftelsesmøte tirsdag. Styreleder i Start, Monica Grimstad, skriver i en SMS til NRK at det ennå ikke er klart hvor møtet skal holdes.

DRO HJEM: Kjetil Rekdal nektet å snakke med NRK etter kampen på lørdag.

Siste nytt

 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal