NRK Meny
Normal

Treneren: – Kristoff ga «f» på slutten

RICHMOND (NRK): Ifølge trener Stein Ørn orket ikke Alexander Kristoff å gi alt for å «bare» å ta medalje i gårsdagens landeveisritt.

Alexander Kristoff og Stein Ørn

– Ga «f»: Alexander Kristoff (f.v.) endte på en skuffende 4. plass i VM. Trener Stein Ørn mener medaljen ikke motiverte nok.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Alexander så han ikke kunne vinne. Han kjørte for seieren, og da han så den glippe ga han litt «f», rett og slett, forteller Alexander Kristoff-trener Stein Ørn.

– Men det hadde jo selvsagt vært kjekkere med medalje, fortsetter han.

Årets store norske sykkelgjennombrudd endte i går på en i utgangspunktet sur 4. plass i sykkel-VMs landeveisritt. Men da det å hente opp Peter Sagan ble uoppnåelig greide heller ikke Kristoff å samle nok motivasjon til «kun» å kjempe for en medalje.

– Alexander mister turboen i avslutningen fordi han ser han ikke har sjans til å vinne, forklarer Ørn.

– Og for å være helt ærlig gikk alt etter planen. Men det er bare sånn Alexander er. Det er kanskje greit han ikke får suksess med alt i den første sesongen sin.

2016 allerede i tankene

En sliten Alexander Kristoff med en prat med familien eter målpassering etter VM i Richmond

REISER TIL BAHAMAS: Alexander Kristoff tar med seg kona Maren og de to sønnene på ferie.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nå er den fantastiske 2015-sesongen endelig over for Alexander Kristoff. Etter imponerende 20. seiere på sykkelsetet reiser han og familien på en etterlengtet ferie til Bahamas.

Men 2016 er allerede med i tankene.

– Vi har en full plan allerede, slik at vi skal kunne optimalisere sesongen og få mest mulig ut av den, innrømmer Ørn.

Han mener eleven fortsatt har mye å forbedre.

– Man ser fortsatt at Alexander sliter i bakkene. Han har egenskapen med å mobilisere disse tingene og ta ut alt (når han kjører for seier), noe som er så unikt.

– Han trenger likevel mer styrke. Med enda mer kapasitet hadde det vært lettere å kontrollere det i slutten av VM-løpet. Og skal Alexander klassikerne må han ha enda mer kjørestyrke, vedkjenner Stein Ørn.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal