NRK Meny

Treneren: – Kristoff ga «f» på slutten

RICHMOND (NRK): Ifølge trener Stein Ørn orket ikke Alexander Kristoff å gi alt for å «bare» å ta medalje i gårsdagens landeveisritt.

Alexander Kristoff og Stein Ørn

– Ga «f»: Alexander Kristoff (f.v.) endte på en skuffende 4. plass i VM. Trener Stein Ørn mener medaljen ikke motiverte nok.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Alexander så han ikke kunne vinne. Han kjørte for seieren, og da han så den glippe ga han litt «f», rett og slett, forteller Alexander Kristoff-trener Stein Ørn.

– Men det hadde jo selvsagt vært kjekkere med medalje, fortsetter han.

Årets store norske sykkelgjennombrudd endte i går på en i utgangspunktet sur 4. plass i sykkel-VMs landeveisritt. Men da det å hente opp Peter Sagan ble uoppnåelig greide heller ikke Kristoff å samle nok motivasjon til «kun» å kjempe for en medalje.

– Alexander mister turboen i avslutningen fordi han ser han ikke har sjans til å vinne, forklarer Ørn.

– Og for å være helt ærlig gikk alt etter planen. Men det er bare sånn Alexander er. Det er kanskje greit han ikke får suksess med alt i den første sesongen sin.

2016 allerede i tankene

En sliten Alexander Kristoff med en prat med familien eter målpassering etter VM i Richmond

REISER TIL BAHAMAS: Alexander Kristoff tar med seg kona Maren og de to sønnene på ferie.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nå er den fantastiske 2015-sesongen endelig over for Alexander Kristoff. Etter imponerende 20. seiere på sykkelsetet reiser han og familien på en etterlengtet ferie til Bahamas.

Men 2016 er allerede med i tankene.

– Vi har en full plan allerede, slik at vi skal kunne optimalisere sesongen og få mest mulig ut av den, innrømmer Ørn.

Han mener eleven fortsatt har mye å forbedre.

– Man ser fortsatt at Alexander sliter i bakkene. Han har egenskapen med å mobilisere disse tingene og ta ut alt (når han kjører for seier), noe som er så unikt.

– Han trenger likevel mer styrke. Med enda mer kapasitet hadde det vært lettere å kontrollere det i slutten av VM-løpet. Og skal Alexander klassikerne må han ha enda mer kjørestyrke, vedkjenner Stein Ørn.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal