Her tar håndballtreneren tak i motspilleren

Oppsal-spiller Anne Kjersti Suvdal mener Vipers-trener Gunnar Pettersen hindret henne da hun skulle løpe forbi ham under søndagens eliteseriekamp.

vipers - oppsal

Her er situasjonen som fikk Oppsal-ving Anne Kjersti Suvdal til å reagere. Pettersen sier han aldri mente å hindre henne.

Foto: Stillbilde med tillatelse fra TV 2

Vipers - Oppsal 25-25

HÅNDBALL

Anne Kjersti Suvdal var proff i Danmark, men flyttet i sommer hjem til Norge og valgte Oppsal som sin nye klubb. Her i aksjon for landslaget for noen år siden.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

gunnar pettersen

Tidligere landslagstrener Gunnar Pettersen har tatt over treneransvaret for Vipers, som har base i Kristiansand.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix
– Når jeg ser bildene i ettertid, så ser jeg at han er klar over at jeg kommer og at han gjør det med vilje, sier Anne Kjersti Suvdal (26) til TV2, som først omtalte saken.

Den omdiskuterte situasjonen skjedde i de siste sekundene av den jevnspilte og svært spennende eliteseriekampen mellom Vipers og Oppsal søndag kveld.

– Slikt som ikke skal skje

På stillingen 25-25 fikk Oppsal muligheten til et siste angrep. Suvdal ble satt inn på kanten, og da hun skulle løpe forbi Vipers-trener Gunnar Pettersen ser man at han slår ut med hendene mot henne.

Situasjonen er over på et blunk, men en trener har selvsagt ikke lov til å røre motspillere under spillets gang uansett. Suvdal sier hun reagerte på hendelsen og tok det opp med Pettersen etter kampen. Han forklarte på sin side at han ikke så at hun kom løpende forbi ham.

Etter å ha sett tv-bildene er Suvdal likevel fortsatt irritert.

– Det er tydelig at han hindrer løpet mitt. Dette er slikt som ikke skal skje, sier hun.

Oppsal-trener Arne Senstad reagerer ikke like sterkt. Han godtar Pettersens unnskyldning.

– Jeg har snakket med både Anne Kjersti og Gunnar. Er det én jeg har respekt for, så er det Gunnar. Når han sier det var et uhell, så tror jeg det. Så får andre heller tolke bildene. Anne Kjersti ble selvfølgelig litt forstyrret av dette, for det var kontakt, men vi kommer ikke til å forfølge saken, sier Senstad til NRK.

– En reflekshandling

Pettersen forklarer at han slett ikke mente å stanse eller forhindre Suvdal på noen måte.

– Det var som sagt en reflekshandling. Jeg står på sidelinja, og hendene mine er vel der for å gi en beskjed til mine spillere. Så kommer de borti Suvdal. Jeg skjønner at hun reagerer, men som sagt beklaget jeg med en gang og føler ikke at dette er noen stor sak, sier den tidligere landslagssjefen til TV 2.

Flere håndballprofiler har reagert på hendelsen, blant andre tidligere herrelandslagsspiller Stian Vatne og kvinnelandslagets Camilla Herrem, som tok opp saken på sine Twitter-profiler.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Oppsal-trener Senstad sier klubben er mer opptatt av situasjonen som oppsto noen sekunder senere.

I omtrent siste spillesekund ble nemlig Oppsals strekspiller taklet, og Senstad er ikke i tvil om at laget skulle hatt straffekast - og dermed fått muligheten til å sette inn et mål som hadde sikret seier.

I stedet blåste dommerne frikast, og kampen endte 25-25.

Siste nytt

 • Stygt fall preget Kitzbühel-utforen

  Beat Feuz vant utforen i Kitzbühel fredag, mens Kjetil Jansrud skuffet fra startnummer 1.

  Det som dessverre ble den største overskriften fra rennet var Urs Kryenbuehl stygge fall rett før han skulle kjøre i mål.

  Sveitseren hadde en fart på 145 kilometer i timen inn mot målhoppet. Der kom han helt ut av balanse og stupte fremover ned mot mål. Han traff snøen med hodet først og skled inn over mållinjen.

  Fra NRKs ståsted i Kitzbühel kunne man se at sveitseren prøvde komme seg opp selv før helsepersonellet kom til utsetning. Han var altså ved bevissthet etter fallet.

  Lagkamerat Carlo Janka var likevel rystet etter å ha sett fallet.

  – Det er et tøft hopp. Man kommer med 140–150 kilometer i timen, og det skal lite til før det går galt. Det var bare et spørsmål før noen skulle falle stygt der, sier Janka til NRK.

 • Tommelen opp for kvalik-kamp

  Kulturminister Abid Raja (V) sier at VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Tyrkia kan spilles i Oslo, forutsatt at smittesituasjonen ikke er endret.

  Dermed går regjeringen imot Helsedirektoratet, som har anbefalt at karanteneunntaket for fotballen bør oppheves.

  På direkte spørsmål fra NTB er kulturministeren klar på at det per nå ikke er aktuelt å inndra unntaket fotballen har fra karantene- og innreisereglementet. Kampen 27. mars kan dermed gå som planlagt.

  – Ja, forutsatt at smittevernprotokollen følges, at smittesituasjonen på det tidspunktet er håndterlig og at kampen går uten publikum eller med det publikumsantallet som gjelder på det tidspunktet, sier Raja.

  Landslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Kabran klar for Viking

  Starts ettertraktede kantspiller Kevin Kabran har vært et hett navn de siste månedene. Stort sett hele Eliteserien har vært nevnt som et mulig neste stoppested for Kabran, men nå er det klart at han har bestemt seg for å skrive under for Viking.

  Det bekrefter klubben selv gjennom en kreativ Twitter-melding.

  Eliteserien 2020 Start - Haugesund 5-1
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal