Hopp til innhold

Treneren til Stina Nilsson: – Det er navnet ditt som er problemet

OBERHOF (NRK): Stina Nilsson hadde «alle øyne på seg» da hun fikk marerittdebuten i internasjonal skiskyting. Nå avslører treneren at Nilsson sliter med å håndtere den enorme oppmerksomheten hun har fått etter at hun byttet idrett.

Skiskyting Sverige

MYE OPPMERKSOMHET: Stina Nilsson har måttet tåle stor interesse fra inn- og utland etter at hun bestemte seg for å satse på skiskyting. Her sammen med skytetrener Jean-Marc Chabloz.

Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB

– Hun ville egentlig bare begynne med skiskyting og ta det litt rolig og komme inn i spillet på en måte. Hun kjenner at det er kjempemye fokus på henne og har vanskeligheter med å håndtere det tror jeg. Det er en tøff situasjon for henne, sier skytetreneren hennes Jean-Marc Chabloz til NRK.

Mens han følger de svenske skiskytterne i verdenscupen i Oberhof, fikk Stina Nilsson sin internasjonale skiskytterdebut på nest øverste nivå i IBU-cupen på en annen arena i Tyskland.

6NE3LP70xls

TUNG START: Stina Nilsson fikk det tøft i sitt første renn i IBU-cupen.

Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB

– Det er klart det er tøft

Og debuten ble alt annet enn en suksess. Med fem bom på ti skudd endte den tidligere langrennsløperen på 99. plass på sprinten. I sporet var den omskolerte langrennsløperen mer enn halvannet minutt bak vinneren Tatjana Akimov.

– Jeg er ikke så fornøyd med det jeg presterer her i dag, men det kjennes godt å ha unnagjort debuten, sa Nilsson til det svenske skiskytterforbundet etter løpet.

I motsetning til resten av lagkameratene var hun utilgjengelig for pressen etter rennet i tyske Arber. Trykket rundt Nilsson har vært så stort etter at hun offentliggjorde at hun byttet idrett fra langrenn til skiskyting, at svensken sliter med å takle all oppmerksomheten, ifølge Chabloz.

– Jeg sa til henne at «Det er navnet ditt som er problemet. Du heter Stina Nilsson og alle vil se hvordan det går med deg». Så det er klart det er tøft. Det hadde vært annerledes å være en vanlig jente på 27 år som begynte med skiskyting.

OwdTddksYt8

GULLVINNER: Stina Nilsson (i midten) kapret OL-gull på langrennssprinten i Pyeongchang i 2018 foran Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Julija Stupak.

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Håper noe av presset er borte

Selv om den internasjonale debuten ble en skuffelse for Nilsson, har hun muligheten til å slå tilbake allerede lørdag. Da er det ny sprint i Arber, og forhåpentligvis med litt mindre nerver i bildet.

– Det skal bli deilig å komme seg ut i løypa igjen, og kanskje med litt lavere skuldre. Jeg har alt å vinne og det finnes kanskje ikke noe press på meg overhodet nå, sier hun til eget forbund.

Chabloz er overbevist om at det vil løsne for den populære 27-åringen, men påpeker at det er tidkrevende å bli en god skiskytter. Foreløpig er det lite som tyder på at Nilsson blir VM-klar til mesterskapet i Pokljuka i februar.

– Vi har aldri hatt noen tanker om VM for Stina egentlig. Ikke jeg, ikke Johannes (Lukas, svensk landslagssjef journ.anm.). Så er det jo prestasjonen som avgjør, men personlig synes jeg det er for tidlig, sier han før han legger til at det kan bli aktuelt med verdenscuprenn etter VM.

På herresiden ble det en stor norsk dag i IBU-cupen, hvor de norske utøverne tapetserte pallen. Aleksander Fjeld Andersen vant rennet i tyske Arber foran bro Filip Fjeld Andersen på andreplass, og Sivert Bakken på tredjeplass.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal