Hopp til innhold

Treneren setter ned foten for Wengs planer: Får kontant «nei» til å gå alle renn før jul

BEITOSTØLEN (NRK): Heidi Weng (27) elsker å gå skirenn og vil aller helst gå alt av verdenscup før jul. Men det får hun ikke lov til.

Langrenn Beitostølen

MÅ HVILE: Landslagstrener Ole Morten Iversen peker på at Heidi Weng må hvile, om hun vil det eller ei, før jul.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Damelandslagstrener Ole Morten Iversen sier først diplomatisk at de tar en helg av gangen, når NRK spør om Heidi Weng får gå alle renn før jul, før han legger til:

– En del av hennes strategi er å være flink til å tenke at man skal gå fort etter jul. I den planen kan du ikke være med på alt. Spesielt ikke etter den sesongoppkjøringen hun har hatt. Hun vil gå alt, men det får hun ikke, sier han til NRK.

– Hun skal ha en frihelg før jul?

– Ja, det må hun. I hvert fall fri fra renn. Hun får ikke gå alt, som hun har en tendens til å gjerne ville, men det blir det ikke i år, nei, sier Iversen.

Har vært usikker

Fasiten for 27-åringen etter langrennsåpningen på Beitostølen er en syvendeplass på 15 kilometer klassisk. Det var et hav av tid opp til vinner Therese Johaug. Faktisk over to minutter. På sprinten lørdag ble det exit i semifinalen. Weng hadde det tungt.

– Merker du noe usikkerhet hos Weng?

– Hun har nok vært mer utrygg i høst, spesielt med tanke på å kjenne at kroppen ikke er der man er vant til å ha den. Den utålmodigheten til utøverne etter å komme i form allerede «i morgen», det vil hun ikke. Men hun er ikke trygg som oss trenere på at dette er sånn det skal være, sier Iversen.

Medietreff med langrennsjentene på Fåvang

VIL GÅ ALT: Det å være hjemme i sofaen er fjernt for Heidi Weng. Hun vil helst gå så mange konkurranser som mulig.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Weng skal, ifølge treneren, ikke ha trent noe som skulle tilsi at konkurranseformen er god i midten av november. Akkurat dét er Weng enig i.

Under pressemøtet onsdag sist uke, innrømmet hun at forventningene hun har til seg selv og prestasjonene knyttet opp mot konkurransene i nær fremtid er svært lave. Blant annet illustrerer hun det med at ved sesongslutt i april 2019 har hun trolig 150 færre treningstimer enn sist sesong.

På spørsmål om hun har tenkt å bremse antall konkurranser mener Weng at hun er en sånn type løper som trenger å gå så mange som mulig.

Det er det hun liker. Hun sier at «de som langrennsløpere trener like mye for skirenn generelt og ikke bare mesterskap.»

Eksperten enig med treneren

NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener det blir helt riktig at Weng står over noen konkurransehelger slik oppkjøringen til årets sesong har vært.

Tour de Ski.

FORNUFTIG: NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener det er fornuftig at Heidi Weng ikke går alle konkurranser.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ikke bare for å hvile, men også trent nok. Det er fornuftig å stå over noen helger. Det kan i disse situasjonene være gunstig at en rutinert mann som Iversen sier at «dette går du og dette står du over», sier han – og legger til:

– Heidi vil gå alt. Men hun har vært nedkjørt etter å ha vunnet verdenscupen sist sesong. Hun har ikke vært seg selv lik etter det. Det er all grunn til å være fornuftig. For hun må trene bra nok også. Det er ikke plass til å gå alle konkurranser. Her synes jeg treneren skal sette foten ned, sier Bjørn.

Siste nytt

  • Ber om at Alves løslates fra fengsel

    Den tidligere brasilianske fotballspilleren Dani Alves ba i et rettsmøte tirsdag om å bli løslatt fra fengsel i påvente av ankesak.

    41-åringen ble i slutten av februar dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt en kvinne. I tillegg må han betale 150.000 euro i erstatning til offeret, dersom dommen blir stående. Det tilsvarer 1,7 millioner kroner.

    Alves har anket dommen.

    I påvente av ankesaken ba Alves' advokat, Inés Guardiola, om at brasilianeren blir løslatt i tirsdagens rettsmøte. Advokaten forsøkte å forhandle fram løslatelsen ved å gi fra seg den tidligere Barcelona-spillerens pass.

    Alves lovet også å holde seg i Barcelona, og benektet at han ønsker å forlate landet.

    – Jeg skal ikke rømme, jeg tror på rettferdighet, sa han ifølge Sport.

    Det er foreløpig ikke kjent når utfallet av rettsmøtet vil foreligge, men ifølge spanske medier vil det skje i løpet av de kommende dagene.

    Alves har snart sonet en fjerdedel av dommen, noe som gir han mulighet til å søke om prøveløslatelse.

    Spain Soccer Dani Alves Sexual Assault Trial
    Foto: D.Zorrakino / AP
  • To nigerianere på prøvespill i Rosenborg

    Chidiebere Nwobobo og Peter John Musa har fått innpass på Lerkendal for å trene med Rosenborg den kommende perioden.

    Det skriver klubben på sine nettsider.

    Begge de to nigerianerne er 20 år og født i 2003. De spiller til daglig i Enugu Rangers i den nasjonale ligaen i hjemlandet. Nwobobo er kantspiller, mens Musa spiller spiss.

    – Det er to interessante spillere som vi har fått muligheten til å se litt nærmere på. De skal trene med oss de kommende ukene, før vi gjør opp status for veien videre, sier sportslig leder Mikael Dorsin (bildet).

    Rosenborg serieåpner hjemme mot Sandefjord 1. april. (NTB)

    Mikael Dorsin
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal