Hopp til innhold

Treneren setter ned foten for Wengs planer: Får kontant «nei» til å gå alle renn før jul

BEITOSTØLEN (NRK): Heidi Weng (27) elsker å gå skirenn og vil aller helst gå alt av verdenscup før jul. Men det får hun ikke lov til.

Langrenn Beitostølen

MÅ HVILE: Landslagstrener Ole Morten Iversen peker på at Heidi Weng må hvile, om hun vil det eller ei, før jul.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Damelandslagstrener Ole Morten Iversen sier først diplomatisk at de tar en helg av gangen, når NRK spør om Heidi Weng får gå alle renn før jul, før han legger til:

– En del av hennes strategi er å være flink til å tenke at man skal gå fort etter jul. I den planen kan du ikke være med på alt. Spesielt ikke etter den sesongoppkjøringen hun har hatt. Hun vil gå alt, men det får hun ikke, sier han til NRK.

– Hun skal ha en frihelg før jul?

– Ja, det må hun. I hvert fall fri fra renn. Hun får ikke gå alt, som hun har en tendens til å gjerne ville, men det blir det ikke i år, nei, sier Iversen.

Har vært usikker

Fasiten for 27-åringen etter langrennsåpningen på Beitostølen er en syvendeplass på 15 kilometer klassisk. Det var et hav av tid opp til vinner Therese Johaug. Faktisk over to minutter. På sprinten lørdag ble det exit i semifinalen. Weng hadde det tungt.

– Merker du noe usikkerhet hos Weng?

– Hun har nok vært mer utrygg i høst, spesielt med tanke på å kjenne at kroppen ikke er der man er vant til å ha den. Den utålmodigheten til utøverne etter å komme i form allerede «i morgen», det vil hun ikke. Men hun er ikke trygg som oss trenere på at dette er sånn det skal være, sier Iversen.

Medietreff med langrennsjentene på Fåvang

VIL GÅ ALT: Det å være hjemme i sofaen er fjernt for Heidi Weng. Hun vil helst gå så mange konkurranser som mulig.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Weng skal, ifølge treneren, ikke ha trent noe som skulle tilsi at konkurranseformen er god i midten av november. Akkurat dét er Weng enig i.

Under pressemøtet onsdag sist uke, innrømmet hun at forventningene hun har til seg selv og prestasjonene knyttet opp mot konkurransene i nær fremtid er svært lave. Blant annet illustrerer hun det med at ved sesongslutt i april 2019 har hun trolig 150 færre treningstimer enn sist sesong.

På spørsmål om hun har tenkt å bremse antall konkurranser mener Weng at hun er en sånn type løper som trenger å gå så mange som mulig.

Det er det hun liker. Hun sier at «de som langrennsløpere trener like mye for skirenn generelt og ikke bare mesterskap.»

Eksperten enig med treneren

NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener det blir helt riktig at Weng står over noen konkurransehelger slik oppkjøringen til årets sesong har vært.

Tour de Ski.

FORNUFTIG: NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener det er fornuftig at Heidi Weng ikke går alle konkurranser.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ikke bare for å hvile, men også trent nok. Det er fornuftig å stå over noen helger. Det kan i disse situasjonene være gunstig at en rutinert mann som Iversen sier at «dette går du og dette står du over», sier han – og legger til:

– Heidi vil gå alt. Men hun har vært nedkjørt etter å ha vunnet verdenscupen sist sesong. Hun har ikke vært seg selv lik etter det. Det er all grunn til å være fornuftig. For hun må trene bra nok også. Det er ikke plass til å gå alle konkurranser. Her synes jeg treneren skal sette foten ned, sier Bjørn.

Siste nytt

  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal