Treneren om Weng: – Dronningene bør skjelve

LILLEHAMMER/OSLO (NRK.no): I sommer var Heidi Weng (23) skuffet over sin egen utvikling. Nå nærmer hun seg de aller beste.

Weng

JUBLET: Så glad var Heidi Weng etter å ha blitt nummer tre i minitouren på Lillehammer. Marit Bjørgen og Therese Johaug (bak) tok de to første plassene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kristiansen

IMPONERT: Landslagstrener Egil Kristiansen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg er mest fornøyd med at jeg beviste at jeg kan skøyte fort også. Det er ikke bare bra i klassisk, for slik var det litt i fjor, sier Weng om Lillehammer-helgen.

23-åringen har nemlig lagt bak seg en imponerende minitour: Først en overraskende 3.-plass i sprint, så sin første pallplassering i fristil, før hun kronet helgen med 3.-plass på den avsluttende jaktstarten.

– Jeg drømte faktisk at jeg gikk fra Therese og Marit i den siste bakken, men dét skjedde ikke. Jeg hadde mer enn nok med å holde følge med Therese. Jeg blir så imponert. Hvis jeg klarer å få den farta, og få det «huet», så skal jeg slå dem, gliser Weng.

Fortvilet i sommer

Weng stråler når hun snakker om den gode sesongstarten. Kroppsspråket står i sterk kontrast til i sommer, da hun oppsummerte langrennsåret for NRK.no.

Selv om Weng oppnådde sterke resultater, følte 23-åringen at avstanden opp til Bjørgen, Johaug og Justyna Kowalczyk bare ble større.

Stagnasjonen, som hun selv kalte det, motiverte romerikingen til å trene enda bedre og enda hardere.

Nå nærmer hun seg.

– Ja, men de (Bjørgen og Johaug) er ganske mye sterkere enn meg. Men én dag skal jeg slå dem. De må tåle å bli slått litt også. De kan ikke vinne hele tiden, ler Weng, og legger trykk på «hele».

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Therese Johaug hentet inn 32 sekunder, men måtte allikevel se seg slått i spurten.

– Skal ikke føle seg for trygge

Landslagstrener Egil Kristiansen ser også tydelige fremskritt for Weng både på trening og i konkurranse.

– Hun tar jo de små skrittene hele tiden. Hun er på et høyere nivå enn hun har vært de siste sesongene. Det ser vi egentlig på det som har skjedd på trening gjennom sommeren og høsten også, sier Kristiansen.

– Så dronningene bør skjelve?

– Ja, de skal aldri føle seg for trygge. Og det er greit for Marit sin del også. Her vet hun at det er andre som kommer bak og pusher, sier landslagstreneren.

Neste sjanse for Weng til å tukte Bjørgen og Johaug kommer i Davos til helgen. Mandag formiddag tar landslagsledelsen ut verdenscuplaget.

Der er Weng selvskreven.

Siste nytt

 • Skottland sparkar landslagssjefen

  Alex McLeish får sparken som landslagssjef for Skottland, opplyser forbundet på sine nettsider. 60-åringen fekk jobben med å leie det skotske laget i februar i fjor, men har ikkje levert resultatmessig. McLeish har sjølv spelt i tre VM og leia landslaget i to periodar.

  Alex McLeish
  Foto: Alexei Filippov / AP
 • Rekordsal av VM-billettar

  Over 720.000 billettar er seld til VM i fotball for kvinner i Frankrike til sommaren. Både opningskampen, semifinalen og finalen vart utseld på to døgn. Ifølgje FIFA er dermed årets meisterskap i ferd med å knuse alle rekordar. VM startar 7. juni.

  Norges landslag
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kvinnelaget til United rykker opp

  Manchester United sitt kvinnelag rykker opp til superligaen neste sesong. Det er klart tre rundar før meisterskapsserien er ferdigspelt. United starta kvinnelag så seint som i fjor, men har imponert. Laget har 15 sigrar og berre eit tap på 17 seriekampar.

  Manchester United
  Foto: Bradley Collyer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal