Treneren om Weng: – Dronningene bør skjelve

LILLEHAMMER/OSLO (NRK.no): I sommer var Heidi Weng (23) skuffet over sin egen utvikling. Nå nærmer hun seg de aller beste.

Weng

JUBLET: Så glad var Heidi Weng etter å ha blitt nummer tre i minitouren på Lillehammer. Marit Bjørgen og Therese Johaug (bak) tok de to første plassene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kristiansen

IMPONERT: Landslagstrener Egil Kristiansen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg er mest fornøyd med at jeg beviste at jeg kan skøyte fort også. Det er ikke bare bra i klassisk, for slik var det litt i fjor, sier Weng om Lillehammer-helgen.

23-åringen har nemlig lagt bak seg en imponerende minitour: Først en overraskende 3.-plass i sprint, så sin første pallplassering i fristil, før hun kronet helgen med 3.-plass på den avsluttende jaktstarten.

– Jeg drømte faktisk at jeg gikk fra Therese og Marit i den siste bakken, men dét skjedde ikke. Jeg hadde mer enn nok med å holde følge med Therese. Jeg blir så imponert. Hvis jeg klarer å få den farta, og få det «huet», så skal jeg slå dem, gliser Weng.

Fortvilet i sommer

Weng stråler når hun snakker om den gode sesongstarten. Kroppsspråket står i sterk kontrast til i sommer, da hun oppsummerte langrennsåret for NRK.no.

Selv om Weng oppnådde sterke resultater, følte 23-åringen at avstanden opp til Bjørgen, Johaug og Justyna Kowalczyk bare ble større.

Stagnasjonen, som hun selv kalte det, motiverte romerikingen til å trene enda bedre og enda hardere.

Nå nærmer hun seg.

– Ja, men de (Bjørgen og Johaug) er ganske mye sterkere enn meg. Men én dag skal jeg slå dem. De må tåle å bli slått litt også. De kan ikke vinne hele tiden, ler Weng, og legger trykk på «hele».

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Therese Johaug hentet inn 32 sekunder, men måtte allikevel se seg slått i spurten.

– Skal ikke føle seg for trygge

Landslagstrener Egil Kristiansen ser også tydelige fremskritt for Weng både på trening og i konkurranse.

– Hun tar jo de små skrittene hele tiden. Hun er på et høyere nivå enn hun har vært de siste sesongene. Det ser vi egentlig på det som har skjedd på trening gjennom sommeren og høsten også, sier Kristiansen.

– Så dronningene bør skjelve?

– Ja, de skal aldri føle seg for trygge. Og det er greit for Marit sin del også. Her vet hun at det er andre som kommer bak og pusher, sier landslagstreneren.

Neste sjanse for Weng til å tukte Bjørgen og Johaug kommer i Davos til helgen. Mandag formiddag tar landslagsledelsen ut verdenscuplaget.

Der er Weng selvskreven.

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal