Treneren om Weng: – Dronningene bør skjelve

LILLEHAMMER/OSLO (NRK.no): I sommer var Heidi Weng (23) skuffet over sin egen utvikling. Nå nærmer hun seg de aller beste.

Weng

JUBLET: Så glad var Heidi Weng etter å ha blitt nummer tre i minitouren på Lillehammer. Marit Bjørgen og Therese Johaug (bak) tok de to første plassene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kristiansen

IMPONERT: Landslagstrener Egil Kristiansen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg er mest fornøyd med at jeg beviste at jeg kan skøyte fort også. Det er ikke bare bra i klassisk, for slik var det litt i fjor, sier Weng om Lillehammer-helgen.

23-åringen har nemlig lagt bak seg en imponerende minitour: Først en overraskende 3.-plass i sprint, så sin første pallplassering i fristil, før hun kronet helgen med 3.-plass på den avsluttende jaktstarten.

– Jeg drømte faktisk at jeg gikk fra Therese og Marit i den siste bakken, men dét skjedde ikke. Jeg hadde mer enn nok med å holde følge med Therese. Jeg blir så imponert. Hvis jeg klarer å få den farta, og få det «huet», så skal jeg slå dem, gliser Weng.

Fortvilet i sommer

Weng stråler når hun snakker om den gode sesongstarten. Kroppsspråket står i sterk kontrast til i sommer, da hun oppsummerte langrennsåret for NRK.no.

Selv om Weng oppnådde sterke resultater, følte 23-åringen at avstanden opp til Bjørgen, Johaug og Justyna Kowalczyk bare ble større.

Stagnasjonen, som hun selv kalte det, motiverte romerikingen til å trene enda bedre og enda hardere.

Nå nærmer hun seg.

– Ja, men de (Bjørgen og Johaug) er ganske mye sterkere enn meg. Men én dag skal jeg slå dem. De må tåle å bli slått litt også. De kan ikke vinne hele tiden, ler Weng, og legger trykk på «hele».

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Therese Johaug hentet inn 32 sekunder, men måtte allikevel se seg slått i spurten.

– Skal ikke føle seg for trygge

Landslagstrener Egil Kristiansen ser også tydelige fremskritt for Weng både på trening og i konkurranse.

– Hun tar jo de små skrittene hele tiden. Hun er på et høyere nivå enn hun har vært de siste sesongene. Det ser vi egentlig på det som har skjedd på trening gjennom sommeren og høsten også, sier Kristiansen.

– Så dronningene bør skjelve?

– Ja, de skal aldri føle seg for trygge. Og det er greit for Marit sin del også. Her vet hun at det er andre som kommer bak og pusher, sier landslagstreneren.

Neste sjanse for Weng til å tukte Bjørgen og Johaug kommer i Davos til helgen. Mandag formiddag tar landslagsledelsen ut verdenscuplaget.

Der er Weng selvskreven.

Siste nytt

 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP
 • Carlsen startet med remis

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag. Jeg kunne kanskje vært litt mer ambisiøs i spillet, men så ikke noe jeg trodde på, sa Carlsen etter tre timer ved brettet.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Uavgjort i Ødegaard-debut

  Ti minutter på overtid sikret Mikel Oyarzabal ett poeng for Real Sociedad fra straffemerket. Kévin Gameiro sendte Valencia i ledelsen, og franskmannen kunne blitt tomålsscorer fem minutter på overtid, men bommet på straffe. Ødegaard spilte hele kampen.

  Martin Ødegaard

Sendeplan

Kl. Program Kanal