NRK Meny
Normal

Treneren om Petter Northug: – Håper han viser seg fram

Norges mest omtalte skiløper er på plass for å forberede seg til sesongstarten på Beitostølen på fredag.

To dager til langrennstart og fem dager til Petter Northug er landslagsløper, I dag fikk en taus trønder trene uforstyrret i løypene, mens landslagsløperne snakket med pressen. Men langrennsjefen fikk audiens hos mesteren.
Reporter: Morten Stenberg
Foto: Stenberg/Iversen / redigering: Håvard G. Hagen

Her er Petter Northug på trening mens landslaget hadde pressetreff. Fra mandag av er Petter Northug selv en del av landslaget.

Til helga er det duket for sesongstart på Beitostølen, og Petter Northug er på plass for å konkurrere for første gang denne sesongen, og for eneste gang før han blir en del av landslaget fra førstkommende mandag.

Northug planlegger å gå samtlige tre distanser på Beitostølen i helga.

– Jeg håper han viser seg fram litt i helga, men at han går fortere neste helg, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til NRK før helgas løp på Beitostølen.

I videovinduet over kan du se Petter Northug teste snøen, og få høre Kveen fortelle litt om hva han tror om sesongstarten.

Northug selv var ikke særlig snakkesalig.

Siste nytt

 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag