NRK Meny
Normal

Treneren om Northug: – Så motivert at det nesten bruser over

Trener Stig Rune Kveen sier det er en heltent Petter Northug som forbereder seg til OL-sesongen.

Petter Northug

TRENER I HØYDEN: Trener Stig Rune Kveen er fascinert av motivasjonen til Petter Northug (arkiv).

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Det er fascinerende å se at en merittert løper som har vært med så lenge, fremdeles er så motivert, sier Kveen til NRK.

– Når han er i flytsonen og føler seg pigg og sterk, så er det så mye motivasjon at det nesten bruser over, forteller Northug-treneren.

Petter Northug er i disse dager midt i et 32 dagers langt høydeopphold i Italia. Der gjør Kveen alt for å unngå at Northug skal gå på samme smell som i fjor.

Da ødela overtrening etter høydeoppholdet nesten hele sesongen for langrennsstjernen.

– I fjor var jeg i bra form da jeg kom hit, men da jeg kom tilbake til Norge skjønte jeg at jeg hadde kjørt meg for hardt. Jeg bremser litt denne gangen, sier Petter Northug i et intervju med Aftonbladet.

– Det er jo en større risiko enn å ligge i lavlandet å trene. Men hvis man er bevisst og tar ting etter rett rekkefølge i forhold til hvile og god trening så skal det gå bra, kommenterer Kveen.

Stig Rune Kveen

Petter Northugs trener Stig Rune Kveen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Leken og sterk

Så langt har alt gått etter planen i høyden. Trønderen har unngått både sykdom og skader. Og ifølge treneren er det en svært fokusert Northug som gjennomfører treningsøkter i italienske Val Senales.

– Det merker man på innsatsnivået på trening. Det er kvalitet på alt han gjør, sier Kveen.

– Hvordan vil du beskrive formen hans nå?

– Det får vi svar på når skisesongen starter, men alt har gått etter planen i høyden og han hadde også en veldig god treningsperiode før han dro ned hit, påpeker treneren.

– Jeg håper at han greier å holde seg sykdomsfri og skadefri. Da tror jeg vi vil få se en leken og sterk Petter som kan sette preg på skirenn igjen, legger han til.

Gleder seg

Northug legger ikke skjul på at det er OL som er hovedmålet denne sesongen.

– Denne sesongen handler det om hvem som er best i OL. Jeg kjenner meg mer sterk og klar. Jeg ser fram til å møte mine rivaler, sier Northug.

I midten av november er det sesongåpning på Beitostølen.

Der skal Northug slutte seg til resten av det norske landslaget. Helgen etter åpnes verdenscupen i Kuusamo.

– Vi reiser hjem fra høyden en uke tidligere enn normalt med tanke på å gå fort på Beitostølen og ikke minst Kuusamo, som kommer helga etterpå. Men vi tror ikke at det skal ha noen innvirkning på det som skal skje etter jul, sier Kveen.

Petter Northug ble totalt utslitt av den beryktede Brå-testen onsdag.

Siste nytt

 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bøygard norsk presidentkandidat

  Norges Skiskytterforbund (NSSF) fremmer Tore Bøygard som kandidat til presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til høsten.

  – Det tar jeg som en tillit fra forbundet. Det blir spennende, men kan også bli krevende, sier Bøygard til NRK om den mulige jobben.

  Bøygard er tidligere president i NSSF. Dagens IBU-president Anders Besseberg sa i forrige uke at han ikke stiller til gjenvalg - så lenge han finner en etterfølger han er fornøyd med.

  Tore Bøygard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag