Hopp til innhold

Treneren må holde igjen Nilsson: – Det er helt galskap. Jeg har aldri opplevd det før

Stina Nilssons treningsiver sjokkerer. Akkurat nå skyter 26-åringen mer enn noen annen skiskytter i hele verden, ifølge treneren. NRK-ekspert Ola Lunde ville ha stoppet henne.

Stina Nilsson

NY DUO: Stina Nilsson sammen med landslagstrener Jean-Marc Chabloz som også er hennes personlige trener frem til landslaget samles 1. mai.

Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

– Jeg er helt manisk. Har jeg hatt en bra skyteøkt vil jeg bare skyte mer, har det gått dårlig vil jeg tilbake for å ta revansje, sier Stina Nilsson til NRK på telefon fra Östersund.

Det er bare tre uker siden den olympiske mesteren i langrenn meldte overgang til skiskyting, men hun har ikke hvilt ett sekund.

Der er særlig én ting hun er ivrig på: Skytingen.

NRK har tidligere fortalt at hun i slutten av mars lå på 800 skudd i uka, hvilket da var fire ganger normalen på den tiden av året.

Nå har det tatt helt av.

– Nå skyter hun 1100 til 1200 skudd i uka – det er ekstremt mange skudd. Hun skyter mer enn alle i hele verden akkurat nå. Den ene dagen her skjøt hun 460 skudd. Det er jo galskap. Det er noe jeg aldri har opplevd før, sier trener Jean-Marc Chabloz.

Går rett inn på landslaget

Han er ny svensk skytetrener, men jobber også som Stina Nilssons personlige trener frem til landslaget samles 1. mai.

Stina Nilsson

Stina Nilsson overrasket både gamle og nye lagkamerater da hun plutselig sluttet som langrennsløper for å satse på skiskyting mot OL i 2022.

Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

Da landslaget møtte pressen i Östersund tirsdag ble det klart at Nilsson går rett inn på elitelandslaget, men med et individuelt opplegg. Målet er langsiktig og heter OL i 2022.

– Jeg er veldig fornøyd med opplegget. Det er kjempebra at jeg skal være med å sparre samtidig som jeg har et individuelt opplegg så jeg ikke sinker noen, sier Nilsson.

Planen er at Chabloz skal følge opp 26 år gamle Nilsson på skytebanen gjennom hele sesongen.

Ville satset på laserskyting

Stina Nilsson

Stina Nilsson på sin nye hjemmebane; skiskytterstadion i Östersund.

Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

Men akkurat nå er en av hans viktigste jobber å bremse hennes treningsiver.

– Hun er så «galen glad» i skytingen, men man må ikke skyte for mange skudd slik at det tar bort gleden, sier Chabloz.

– Av og til blir jeg «bortklokkat», sier Nilsson og mener med det at hun blir stoppet.

Men NRKs skiskytterekspert, Ola Lunde, ville ha stoppet Nilsson lenge før hun nådde 1200 skudd. Han mener det har liten effekt å skyte så mange skudd for en uerfaren skytter.

– Det blir altfor dårlig nivå på gjennomføringen. Det blir det samme som å trene store mengder med rolig fysisk trening, da blir du aldri god til å gå fort på ski, sier Lunde.

– I stedet for å skyte 1200 skudd, ville jeg brukt tid på lasertrening og sørget for at hvert enkelt skudd ble gjennomført optimalt.

Stina Nilsson har mål om å debutere som skiskytter under det svenske mesterskapet på rulleski i august.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal