Hopp til innhold

Trener ut mot Ustjugov-behandling: – En stor skandale

SEEFELD/OSLO (NRK): Russland-trener Markus Cramer er svært misfornøyd med behandlingen Sergej Ustjugov har fått etter utestengelsen fra OL.

Sergey Ustjugov i Seefeld

UTESTENGT: Sergej Ustjugov får sannsynligvis ikke gå OL. Her er han sammen med trener Markus Cramer etter trening før verdenscuprennet i Seefeld.

Ustjugov har fått beskjed om at han ikke får gå OL om to uker. IOC har varslet at den endelige listen over hvilke russere som inviteres til å delta i OL vil komme lørdag.

Først da får russeren og trenerapparatet en bekreftelse på hvem som kan konkurrere i Pyeongchang.

– Vi har ingen informasjon fra IOC, og for meg er det en stor skandale hva de gjør med utøverne, sier Markus Cramer, som er treneren til Ustjugov.

– Det er en veldig vanskelig situasjon. Vi kan ikke planlegge for utøverne hvilke renn de skal gå, når vi kan fly dit, og hvem som kan fly. Det er helt galskap for oss. Jeg håper at vi kan få den siste listen 28. januar, så vi er sikre på hvem som kan gå og hva de kan konkurrere i, forteller han.

– En pris å betale

Valerie

LEDER: Franske Valerie Fourneyron leder IOCs dopingpanel.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Rune Andersen, som er spesialrådgiver i Antidoping Norge, mener IOC har et poeng når de sier at ingen har rett til å delta i OL.

Han skjønner hvorfor IOC handler som de gjør.

– Det er åpenbart at dette er prisen de betaler for å ha et gjennomkorrupt dopingsystem innenfor deres idrettsorganisasjoner. Det er bakteppet her, og det bør man ikke glemme når man ser på omfanget og hvilken konsekvens det bør ha.

IOCs panel understreker at de har gjort en grundig vurdering.

– Vi har sett etter mistenkelige verdier i utøvernes biologiske pass, vurdert beviser i McLaren- og Schmid-rapportene og avgjørelser fra Denis Oswalds disiplinærkommisjon, samt informasjon fra WADA, olympiske vinteridrettsforbund og dopingjegerne som tester utøvere før OL, heter i en pressemelding fra panelets leder, Valérie Fourneyron.

– Jeg vil understreke at vi har sett på mange opplysninger fra ulike kilder. Vi vurderte alle sakene individuelt og anonymt, og våre avgjørelser ble fattet enstemmig.

emil

ROTETE: Emil Iversen synes det er en rotete situasjon rundt Ustjugov, og skulle gjerne hatt konkurrenten på start.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kunne vippet Norge ned

Cramer påpeker at de klamrer seg til håpet før den endelige listen offentliggjøres, men Ustjugov har trøblet siden beskjeden ble mottatt.

– Han var plutselig ikke motivert, og lurte på hvorfor han ikke kunne gå. Det er vanskelig når man prøver hver dag å gjøre gode treninger og fokusere på dette store arrangementet, samt ta medaljer i OL, uten å få gå, forklarer Cramer.

Emil Iversen er en av dem som hadde konkurrert mot Ustjugov, men til tross for at det blir mindre konkurranse om medaljene, synes han det er dumt at han ikke er med.

– Det er selvfølgelig veldig synd. Teoretisk sett er han en som kunne vippet Norge en plass ned på nesten samtlige distanser, så det er klart at for konkurranseaspektet er det jo dritkjipt, men for den norske medaljestatistikken er det jo fint, sier Iversen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal