NRK Meny
Normal

Trener med landslaget igjen etter ulykken

Daniel Rickardsson (31) ble for to uker siden skadd da han ble påkjørt av en bobil. Nå er langrennsstjernen tilbake i trening.

Daniel Rickardsson

Daniel Rickardsson har fått et spesiallaget treningsprogram som han skal følge frem mot sesongen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er det beste for han nå. Han får truffet og pratet med sine lagkamerater igjen. I tillegg er det veldig trivelig å komme inn i treningsmiljøet igjen. Vi er veldig glade for å ha kommet frem til en sånn løsning, sier Richard Grip, Sveriges landslagstrener, til Aftonbladet.

Har ikke pratet med pressen

Daniel Rickardsson, som vant OL-gull for Sverige under 4 x 10 km stafett i Vancouver i 2010, ble meid ned av en bobil for to uker siden. En nær venn av Rickardsson omkom i ulykken.

Dagene etter den tragiske ulykken var det usikkert om Rickardsson kom til å fortsette karrieren, men nå er det altså klart at han er tilbake i trening igjen om én uke.

– Han har kjørt intensiv rehabilitering siden ulykken og kommer å fortsette med det i Torsby, sier landslagslegen Pär Andersson til avisen.

Den svenske landslagsløperen har ikke pratet med pressen siden ulykken, og kommer heller ikke til å gjøre det før en pressekonferanse onsdag i neste uke.

– Det er klart at Daniel har vært i en veldig spesiell hendelse, men jeg synes han har håndtert det utrolig bra, sier Andersson.

Usikkert om han blir fullt restituert

Richard Grip forteller at landslagsledelsen har laget et spesiallaget treningsprogram til Rickardsson, som pådro seg en ligamentskade i kneet i forbindelse med påkjørselen.

– Kommer han til å bli fullt restituert?

– Nei, vi kan ikke komme med en prognose i dag. Vi må være ydmyke og forstå at dette er en alvorlig skade, og at det vil kreve mye arbeid for å komme tilbake, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning