Hopp til innhold

Trekker seg etter doping-kobling

Den italienske skiskytter-toppen Gottlieb Taschler trekker seg midlertidig fra alle verv i skiskytingen etter oppslag i en italiensk avis.

I følge en italiensk avis skal visepresident Gottlieb Taschler i det internasjonale skiskytterforbundet være koblet til Lance Armstrongs beryktede doplege. De hevder Taschler i 2010 opprettet kontakt mellom sin egen sønn og doplegen Michele Ferrari. Reporter: Andreas Stabrun Smith Foto/redigering: Geirr Larsen

Se NRK-reportasjen om Gazzettas avsløring fra tidligere i uka. Nå har Taschler selv valgt å trekke seg fra alle verv inntil videre.

– For å beskytte skiskytter-sporten og det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), vil jeg midlertidig trekke meg fra alle mine verv i IBU. Dette er min personlige beslutning, heter det i en pressemelding Taschler har sendt ut via IBU.

Det var sportsavisen Gazzetta som tidligere denne uka skrev at Taschler hadde tatt kontakt med dopinglegen Michele Ferrari på vegne av sin skiskytter-sønn Daniel.

Ferrari har hjulpet en lang rekke idrettsutøvere med å dope seg, og derfor slo Taschlers angivelige kontakt med landsmannen ned som en bombe i skiskyttermiljøet.

Vil oppklare saken

Taschler selv benekter i pressemeldingen å ha vært i kontakt med Ferrari.

– Medieoppslagene om at jeg har vært involvert i doping, og enda verre, at jeg har hjulpet til å organisere prestasjonsfremmende midler for min sønn Daniel, er sjokkerende. Det er rett og slett ikke sant, skriver han.

– Jeg vil tilby min assistanse for å rydde opp i disse massive anklagene som har blitt rettet mot både min sønn og mot meg. Som en start vil jeg offentlig be om innsyn i alle rapporter som er nevnt i mediesakene, og jeg vil samarbeide med italienske myndigheter og andre relevante instanser i denne saken, skriver han videre.

Tar saken alvorlig

Anders Besseberg

IBU-president Anders Besseberg sier han har hatt kontakt med Taschler etter dopinganklagene.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

IBU-president Anders Besseberg sier til NRK at de vil jobbe hardt for å komme til bunns i denne saken. Hvor lang tid det vil ta, tør han ikke si noe om.

– Vi er nødt til å ta alle dopingsaker på alvor. En positiv dopingprøve er på mange måter enklere enn slike beskyldninger, for da er det faste prosedyrer. Nå må vi først bringe på det rene om dette er en sak eller en ikke-sak, sier Besseberg.

– Er all kontakt med Ferrari uakseptabel?

– Det kan jeg ikke kommentere på det nåværende tidspunktet, sier Besseberg.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Suverene Riiber og Westvold Hansen vant NM-gull

  Jarl Magnus Riiber hadde ingen problemer da han tok hjem sin niende kongepokal på Tolga og vant NM i kombinert.

  – Verdens beste kombinertløper, selvfølgelig blir han norgesmester, sa NRKs kommentator Jann Post.

  Han hadde et formidabelt utgangspunkt før 10 kilometeren, der han ledet med 1,46 sekunder foran nestemann. Den avstanden økte 25-åringen i sporet og var aldri truet om 1.-plassen.

  Det var derimot en særdeles jevn kamp om 2.- og 3.-plassen.

  Jørgen Graabak, Andreas Skoglund og Espen Andersen kjempet om de resterende pallplassene.

  Jørgen Graabak sikret 2.-plassen foran Andreas Skoglund som tok 3.-plassen.

  Gyda Westvold Hansen tok også en suveren seier og NM-gull. Hun hadde en kjempeledelse ut i 5 kilometeren. 20-åringen hadde en ledelse på 2 minutter og 9 sekunder foran Ida Marie Hagen.

  – Hun vinner, vinner og vinner denne sesongen, utbrøt Jann Post da hun passerte målstreken.

  Ida Marie Hagen tok 2.-plassen.

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ber om to års utestengelse for basketballspiller med positiv THC-prøve

  Antidoping Norge skriver i en pressemelding onsdag at deres påtalenemd har sendt en begjæring om påtale til Norges Idrettsforbunds domsutvalg mot en utøver for brudd på antidopingregelverket.

  En mannlig basketballspiller har testet positivt for THC, som tilhører gruppen cannabinoider, på en prøve tatt i konkurranse i mars 2022.

  I påtalenemdas vedtak, som ble fattet 24. januar, står det at de ønsker å frata utøveren retten til å delta i konkurranser og organisert trening i to år.

 • Bild: Fifa nekter Tyskland å bruke regnbuebånd i VM

  Ifølge den tyske storavisen Bild får ikke det tyske kvinnelandslaget i fotball lov til å bruke regnbuearmbind under sommerens fotball-VM.

  Det skal Det internasjonale fotballforbundet ha bestemt.

  – Fida har informert oss om at de vil at alle nasjoner bruker Fifas kapteinsbind, sier landslagssjef Maika Fischer til avisen.

  Forbudet kommer kort tid etter en opphetet debatt under vinterens fotball-VM for menn. Flere nasjoner ønsket å bruke armbindet, men ble truet med straff om de gjorde det.

  Women's Euro 2022 - Semi Final - Germany v France
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste