Sørafrikansk avis: SMS fra ekskjæresten kan ligge bak skytingen

Før avdøde Reeva Steenkamp ble sammen med Oscar Pistorius, datet hun rugbyspilleren Francois Hougaard. Ifølge en sørafrikansk avis skal modellen ha mottatt en SMS fra ekskjæresten samme kveld som Pistorius skjøt henne.

Oscar Pistorius Reeva Steenkamp Francois Hougaard

Oscar Pistorius drepte modellkjæresten Reeva Steenkamp natt til torsdag i forrige uke. Bakgrunnen for hendelsen er fortsatt uklar, men rugbystjernen Francois Hougaard knyttes nå til saken.

Foto: NTB Scanpix

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius (26) sitter fremdeles i varetekt, siktet for overlagt drap på modellkjæresten Reeva Steenkamp.

Francois Hougaard

Francois Hougaard (med ball) har flere landskamper for Sør-Afrika, og er kjent som en lynrask kantspiller.

Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Rettssaken mot den beinamputerte Paralympics-gullvinneren er ventet å fortsette tirsdag.

Pistorius har bestridet siktelsen på det sterkeste.

Trekantdrama i kulissene

Mens Pistorius venter på dommen fra den sørafrikanske tingretten, fortsetter internasjonale medier å spekulere og grave i hva som egentlig fant sted i de tragiske nattestimene forrige torsdag.

En av de siste historiene er at bråket mellom de to skyldtes at den sørafrikanske modellen skal ha fått en SMS fra sin tidligere flamme - den sørafrikanske rugbyspilleren Francois Hougaard.

SMSen skal ha tikket inn på supermodellens telefon i kveldstimene onsdag kveld - kun timer før skytingen startet, ifølge britiske The Mirror.

Ifølge den sørafrikanske avisen Die Burger skal rugbyspilleren ha datet Steenkamp i tiden før hun møtte Pistorius. I tiden etter at Pistorius og Steenkamp gikk inn et forhold, skal modellen fortsatt å ha kontakt med ekskjæresten.

Ifølge ulike medier skal dette ha opprørt Pistorius. Avisen omtaler Hougaard og Steenkamp som «nære venner».

– Politiet er på sporet

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius strigråt da siktelsen mot ham ble lest opp i retten fredag.

Foto: Antoine de Ras / Ap

Ifølge Die Burger er det sørafrikanske politiet i gang med å undersøke om Steenkamps vennskap til ekskjæresten skal ha hatt noe med den tragiske skyteepisoden å gjøre.

Hougaard har ikke vært tilgjengelig for en kommentar, men skal ha uttalt ved en tidligere anledning at han ikke har noe kjennskap til årsaken for drapet.

Det var i skumringstimene forrige torsdag at Pistorius ble arrestert etter at hans modellkjæreste Reeva Steenkamp ble funnet drept i hjemmet hans i Pretoria.

Detaljene rundt hendelsen er fortsatt ikke kjent, men ifølge sørafrikanske medier skal han ha skutt kvinnen fire ganger.

«Blade Runner»

Oscar Pistorius er også kjent som «Blade Runner» fordi han løper med karbonproteser på begge bein.

Han ble født uten leggbein, og da han var elleve måneder gammel måtte han amputere begge beina.

Den handicappede sprinteren har seks sprintgull fra tre forskjellige Paralympics, og ble tidenes første beinamputerte utøver som kvalifiserte seg for et OL i London i fjor sommer.

Les mer om saken:

VIDEO: Oscar Pistorius ankom retten med dressjakke over hodet

Den drapssiktede friidrettsstjernen Oscar Pistorius møter i retten fredag

Oscar Pistorius i retten. Reporter: Mads Håby.

Siste nytt

 • Espejord signerte for Tromsø

  Runar Espejord går på lån fra Heerenveen til Tromsø, klubben han forlot i desember i fjor. Spissen har slitt med spilletid i Nederland, og skal nå forsøke å hjelpe Tromsø opp i eliteserien.

  Låneavtalen gjelder ut denne sesongen.

  Eliteserien fotball 2019. Tromsø-Stabæk 1-1.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Topplaga vann i 1. divisjon

  Med 3-0 over Sandnes Ulf heldt Tromsø topplassen i 1. divisjon etter kveldens runde. Sogndal er på andreplass. På plassane bak følgjer Ranheim, Lillestrøm og Åsane, som også vann i kveld.

  Resultat: Grorud - Ranheim 0-1, KFUM Oslo - Strømmen 1-2, Åsane - Øygarden 3-1, Lillestrøm - Kongsvinger 2-0, Sogndal - Stjørdals-Blink 3-2, Ull/Kisa - Raufoss 1-4, Sandnes Ulf - Tromsø 0-3.

  Sandnes Ulf - Tromsø
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Villa slo Sheffield United

  Ezri Konsas scoring midtveis i 2. omgang var nok til at Aston Villa Villa vant 1–0 over Sheffield United i Premier League mandag kveld.

  For Aston Villa var dette serieåpning siden de ikke spilte 1. serierunde siden Manchester City fikk en lengre pause på grunn av deltakelse i mesterligaen.

  Ørjan Nyland virker å være degradert til fjerdekeeper i Aston Villa og var ikke engang på benken mandag kveld. Til gjengjeld var Sander Berge igjen med på bortelagets midtbane i seriesammenheng etter et skadefravær. Berge spilte hele kampen. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Julian Finney / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal