NRK Meny
Normal

Sørafrikansk avis: SMS fra ekskjæresten kan ligge bak skytingen

Før avdøde Reeva Steenkamp ble sammen med Oscar Pistorius, datet hun rugbyspilleren Francois Hougaard. Ifølge en sørafrikansk avis skal modellen ha mottatt en SMS fra ekskjæresten samme kveld som Pistorius skjøt henne.

Oscar Pistorius Reeva Steenkamp Francois Hougaard

Oscar Pistorius drepte modellkjæresten Reeva Steenkamp natt til torsdag i forrige uke. Bakgrunnen for hendelsen er fortsatt uklar, men rugbystjernen Francois Hougaard knyttes nå til saken.

Foto: NTB Scanpix

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius (26) sitter fremdeles i varetekt, siktet for overlagt drap på modellkjæresten Reeva Steenkamp.

Francois Hougaard

Francois Hougaard (med ball) har flere landskamper for Sør-Afrika, og er kjent som en lynrask kantspiller.

Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Rettssaken mot den beinamputerte Paralympics-gullvinneren er ventet å fortsette tirsdag.

Pistorius har bestridet siktelsen på det sterkeste.

Trekantdrama i kulissene

Mens Pistorius venter på dommen fra den sørafrikanske tingretten, fortsetter internasjonale medier å spekulere og grave i hva som egentlig fant sted i de tragiske nattestimene forrige torsdag.

En av de siste historiene er at bråket mellom de to skyldtes at den sørafrikanske modellen skal ha fått en SMS fra sin tidligere flamme - den sørafrikanske rugbyspilleren Francois Hougaard.

SMSen skal ha tikket inn på supermodellens telefon i kveldstimene onsdag kveld - kun timer før skytingen startet, ifølge britiske The Mirror.

Ifølge den sørafrikanske avisen Die Burger skal rugbyspilleren ha datet Steenkamp i tiden før hun møtte Pistorius. I tiden etter at Pistorius og Steenkamp gikk inn et forhold, skal modellen fortsatt å ha kontakt med ekskjæresten.

Ifølge ulike medier skal dette ha opprørt Pistorius. Avisen omtaler Hougaard og Steenkamp som «nære venner».

– Politiet er på sporet

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius strigråt da siktelsen mot ham ble lest opp i retten fredag.

Foto: Antoine de Ras / Ap

Ifølge Die Burger er det sørafrikanske politiet i gang med å undersøke om Steenkamps vennskap til ekskjæresten skal ha hatt noe med den tragiske skyteepisoden å gjøre.

Hougaard har ikke vært tilgjengelig for en kommentar, men skal ha uttalt ved en tidligere anledning at han ikke har noe kjennskap til årsaken for drapet.

Det var i skumringstimene forrige torsdag at Pistorius ble arrestert etter at hans modellkjæreste Reeva Steenkamp ble funnet drept i hjemmet hans i Pretoria.

Detaljene rundt hendelsen er fortsatt ikke kjent, men ifølge sørafrikanske medier skal han ha skutt kvinnen fire ganger.

«Blade Runner»

Oscar Pistorius er også kjent som «Blade Runner» fordi han løper med karbonproteser på begge bein.

Han ble født uten leggbein, og da han var elleve måneder gammel måtte han amputere begge beina.

Den handicappede sprinteren har seks sprintgull fra tre forskjellige Paralympics, og ble tidenes første beinamputerte utøver som kvalifiserte seg for et OL i London i fjor sommer.

Les mer om saken:

VIDEO: Oscar Pistorius ankom retten med dressjakke over hodet

Den drapssiktede friidrettsstjernen Oscar Pistorius møter i retten fredag

Oscar Pistorius i retten. Reporter: Mads Håby.

Siste nytt

 • Moan må stå over verdenscup

  Magnus Moan sliter med blant annet sår hals og stiller ikke til start under den kommende verdenscuphelgen i kombinert i franske Chaux-Neuve. Mens resten av kombinertlandslaget reiser til Frankrike, blir Moan igjen i Seefeld.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kroatia-trener etterforskes av EHF

  Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller mot slutten av EM-kampen torsdag. Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet skal vurdere saken fredag får NTB opplyst.

  Kroatias trener Lino Cervar ble utvist ti minutter før slut
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Det spøker for super-G-rennet

  Voldsomt snøvær kan sette en stopper for fredagens super-G i verdenscupen i Kitzbühel. Det skriver Det internasjonale skiforbundet på Twitter.– «Standby» i Kitzbühel. Til tross for et travelt nattskift, er løypeforholdene for myke for dagens super-G for øyeblikket. Neste avgjørelse kommer kl. 09.00, skriver FIS. Rennet skal etter planen starte 11.30.

  SKI-ALPINE-MEN-WORLD-DOWNHILL
  Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn