NRK Meny

Tredobbel langrennsseier i Falun

Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira tok sjansen og stakk da Justyna Kowalczyk kom i en dårlig posisjon etter skibyttet.

Video nsps_upload_2010_3_20_13_57_21_118.jpg

Se avslutningen på fellesstarten med skibytte i Falun.

Artikkelen er flere år gammel.

Kowalczyk kom inn til skibytte 12,5 sekunder etter teten i lørdagens fellesstart med skibytte. Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira hadde virket friske de første fem kilometerne, og så muligheten da polakken ble liggende et stykke bak i feltet.

De to norske jentene trykket til, og fikk en bra luke. På neste mellomtid, ved 7,8 kilometer, var Kowalczyk over ett minutt bak Bjørgen og Steira i tet.

Bjørgen slo Størmer Steira enkelt i spurten, og vant rennet. Hun festet dermed grepet i sammendraget i minitouren i Sverige.

Therese Jorhaug spurtet inn til en imponerende tredjeplass.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørgen Steira

Bjørgen og Steira stakk etter skibyttet, og sørget sammen med Therese Jorhaug for tredobbelt norsk.

Foto: NRK

Andre gang på rad

Siden OL i Vancouver har de norske jentene dominert fellesstarter med skibytte. I Holmenkollen ble det også trippelseier.

Les: Trippelseier i Kollen

Innlagte spurter

Løpet var en del av den svenske minitouren som startet med sprinten i Stockholm 17. mars. Konkurransen avgjøres på søndag med 10 kilometer jaktstart. Bjørgen ligger nå godt foran Justyna Kowalczyk i sammendraget.

Bjørgen tapte femten sekunder til Kowalczyk på den første innlagte sprinten, da polakken fortsatt hang med i teten. Men på den siste innlagte sprinten tok Bjørgen full pott, og nullet ut forskjellen.

På slutten fikk polakken store problemer, og endte 51,5 sekunder bak Bjørgen.

God norsk dag

Jorhaug spurtet inn til tredjeplass. Marthe Kristoffersen og Wibeke Skofterud ble henholdsvis nummer 8 og 10. Dermed ble det fem nordmenn blant de fem beste i rennet.

Kvinnene gikk 5 kilometer klassisk og 5 kilometer skøyting.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal