NRK Meny
Normal

Tredjeplass til Tufte

Tufte var sjanseløs mot konkurrentene foran seg på resultatlisten.

Olaf Tufte
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Olaf Tufte rodde inn til 3.-plass i sesongens første verdenscup i Munchen søndag. Han var snaue fem sekunder bak briten Alan Campbell i mål.

Campbell vant med 7.26,68. Tsjekkeren Ondrej Synek tok annenplassen med 7.27,95, mens Olaf Tufte på 3.-plass fikk 7.31,50.

Fornøyd

Campbell dominerte løpet. Briten hadde små problemer med å holde sølvvinneren fra siste VM, tsjekkeren Synek, bak seg. Tufte som er regjerende olympisk mester i singlesculler fra Aten, måtte ta til takke med 3.-plassen. Han var sjanseløs mot de to han hadde foran seg på resultatlisten.

I den norske leiren var man stort sett fornøyd med Tuftes innsats. Horten-roeren ga uttrykk for at resultatet og innsatsen var tilfredsstillende selv også. Det var årsdebuten hans pådette nivået, og han viste at han er med og kjemper helt i toppen i år også.

- Jeg mener dette var en fin start på verdenscupen for Tufte. Det er grunn til å være fornøyd med dette, sa roforbundets Kjell Emblem til NTB søndag.

Spesiell regattabane

Han kunne også fortelle at regattabanen i Munchen er noe spesiell. Forholdene kan lett forandre seg i de ulike banene.

Derfor mente Emblem det ikke er grunn til å legge for stor vekt på differansene mellom roerne.

- Det er en tendens til at avstandene kan bli noe større enn vanlig på den spesielle banen i Munchen, sa Emblem.

Den eneste av de aller beste som ikke var med i Munchen i pinsen var verdensmester Mahe Drysdale fra New Zealand. Han kommer imidlertid til å stille i den neste verdenscupen i sveitsiskeLuzern om 14 dager.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang