NRK Meny
Normal

Tredjeplass til Tufte

Tufte var sjanseløs mot konkurrentene foran seg på resultatlisten.

Olaf Tufte
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Olaf Tufte rodde inn til 3.-plass i sesongens første verdenscup i Munchen søndag. Han var snaue fem sekunder bak briten Alan Campbell i mål.

Campbell vant med 7.26,68. Tsjekkeren Ondrej Synek tok annenplassen med 7.27,95, mens Olaf Tufte på 3.-plass fikk 7.31,50.

Fornøyd

Campbell dominerte løpet. Briten hadde små problemer med å holde sølvvinneren fra siste VM, tsjekkeren Synek, bak seg. Tufte som er regjerende olympisk mester i singlesculler fra Aten, måtte ta til takke med 3.-plassen. Han var sjanseløs mot de to han hadde foran seg på resultatlisten.

I den norske leiren var man stort sett fornøyd med Tuftes innsats. Horten-roeren ga uttrykk for at resultatet og innsatsen var tilfredsstillende selv også. Det var årsdebuten hans pådette nivået, og han viste at han er med og kjemper helt i toppen i år også.

- Jeg mener dette var en fin start på verdenscupen for Tufte. Det er grunn til å være fornøyd med dette, sa roforbundets Kjell Emblem til NTB søndag.

Spesiell regattabane

Han kunne også fortelle at regattabanen i Munchen er noe spesiell. Forholdene kan lett forandre seg i de ulike banene.

Derfor mente Emblem det ikke er grunn til å legge for stor vekt på differansene mellom roerne.

- Det er en tendens til at avstandene kan bli noe større enn vanlig på den spesielle banen i Munchen, sa Emblem.

Den eneste av de aller beste som ikke var med i Munchen i pinsen var verdensmester Mahe Drysdale fra New Zealand. Han kommer imidlertid til å stille i den neste verdenscupen i sveitsiskeLuzern om 14 dager.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal