NRK Meny
Normal

Lynrask Thingnes Bø sikret tredjeplassen til Norge: – Følte meg sterk

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu brukte til sammen 11 ekstraskudd, men Thingnes Bø gikk lynraskt i sporet og sikret tredjeplassen til duoen.

Johannes Thingnes Bø

TREDJEPLASS: Thingnes Bø gikk Norge opp på pallen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var et kjempeartig løp og jeg følte meg sterk i løypa. Skuffet litt på standplass, men det var artig å ha prøvd denne konkurransen, sier Thingnes Bø til NRK.

Norge toppet laget på single mixed stafett med OL-vinner Johannes Thingnes Bø og sølvvinner fra OL Marte Olsbu. Norge var dermed en av favorittene på denne distansen.

Etter en litt rufsete start av Olsbu, gikk Thingnes Bø seg opp til ledelse. Men Olsbu hadde fire bomskudd på sin andre etappe og måtte ut i strafferunde.

bø

FØLTE SEG STERK: Johannes Thingnes Bø følte seg sterk i løypa i dag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

27-åringen reddet seg inn ved å skyte fullt hus på sin siste stående skyting, og Thingnes Bø tok inn mye i sporet og sikret tredjeplassen til Norge. Frankrike stakk av med seieren foran Østerrike.

– Det snudde fort i dette løpet. Det er kjekt når det går bra i denne øvelsen, men det er også den øvelsen som er mest bitter når bruker ett ekstraskudd eller to for mye. Når jeg ikke treffer fullt på siste skyting, så var jeg aldri med i seierskampen, sier Thingnes Bø.

– Hvordan var det å se at Marte måtte ut i strafferunde?

– Det er største skrekken når du går slike stafetter, når du ser de andre havner i strafferunde. Det har jeg opplevd selv. Man må bare stå på videre.

– Litt bittert

Olsbu selv synes det var litt bittert at hun måtte ut i strafferunde på tredje etappe.

World Cup Skiskyting kvinner 15 km

MYE BOM PÅ OLSBU: Marte Olsbu måtte ut i strafferunde etter fire bomskudd.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det var veldig hektisk. Det er litt bittert med strafferunde og jeg skulle gjerne gjort det litt bedre. Jeg må ta en prat med trenerne etter på å se hvor det gikk galt, sier Olsbu til NRK.

– Det å klare å holde nervene i sjakk, det klarte jeg ikke helt i dag, sier hun.

Men hun synes det var imponerende av Thingnes Bø som tok inn mye tid på den siste etappen.

– Det var veldig spennende å se på Johannes. Jeg vet jo at han er god på slutten. Han klarte tredjeplassen og det var kjempebra, sier Olsbu.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag