Lynrask Thingnes Bø sikret tredjeplassen til Norge: – Følte meg sterk

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu brukte til sammen 11 ekstraskudd, men Thingnes Bø gikk lynraskt i sporet og sikret tredjeplassen til duoen.

Johannes Thingnes Bø

TREDJEPLASS: Thingnes Bø gikk Norge opp på pallen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var et kjempeartig løp og jeg følte meg sterk i løypa. Skuffet litt på standplass, men det var artig å ha prøvd denne konkurransen, sier Thingnes Bø til NRK.

Norge toppet laget på single mixed stafett med OL-vinner Johannes Thingnes Bø og sølvvinner fra OL Marte Olsbu. Norge var dermed en av favorittene på denne distansen.

Etter en litt rufsete start av Olsbu, gikk Thingnes Bø seg opp til ledelse. Men Olsbu hadde fire bomskudd på sin andre etappe og måtte ut i strafferunde.

bø

FØLTE SEG STERK: Johannes Thingnes Bø følte seg sterk i løypa i dag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

27-åringen reddet seg inn ved å skyte fullt hus på sin siste stående skyting, og Thingnes Bø tok inn mye i sporet og sikret tredjeplassen til Norge. Frankrike stakk av med seieren foran Østerrike.

– Det snudde fort i dette løpet. Det er kjekt når det går bra i denne øvelsen, men det er også den øvelsen som er mest bitter når bruker ett ekstraskudd eller to for mye. Når jeg ikke treffer fullt på siste skyting, så var jeg aldri med i seierskampen, sier Thingnes Bø.

– Hvordan var det å se at Marte måtte ut i strafferunde?

– Det er største skrekken når du går slike stafetter, når du ser de andre havner i strafferunde. Det har jeg opplevd selv. Man må bare stå på videre.

– Litt bittert

Olsbu selv synes det var litt bittert at hun måtte ut i strafferunde på tredje etappe.

World Cup Skiskyting kvinner 15 km

MYE BOM PÅ OLSBU: Marte Olsbu måtte ut i strafferunde etter fire bomskudd.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det var veldig hektisk. Det er litt bittert med strafferunde og jeg skulle gjerne gjort det litt bedre. Jeg må ta en prat med trenerne etter på å se hvor det gikk galt, sier Olsbu til NRK.

– Det å klare å holde nervene i sjakk, det klarte jeg ikke helt i dag, sier hun.

Men hun synes det var imponerende av Thingnes Bø som tok inn mye tid på den siste etappen.

– Det var veldig spennende å se på Johannes. Jeg vet jo at han er god på slutten. Han klarte tredjeplassen og det var kjempebra, sier Olsbu.

Siste nytt

 • Telemark: Fersk VM-vinner skadet

  VM er over for telemarkskjører Trym Nygaard Løken. Onsdagens gullvinner er ute i flere måneder etter å ha slått skulderen ut av ledd. Løken tok gull i klassisk under telemark-VM på hjemmebane. Dagen etter hadde han slått skulderen ut av ledd.

  Trym Løken
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Frisk Asker med drømmestart

  Ti minutter ut i forlengningen pirket Mikkel Christiansen inn 4–3 og ga Frisk Asker en drømmestart på sluttspillsemifinalen i ishockey mot Vålerenga. Det neste oppgjøret i semifinaleduellen mellom lagene spilles lørdag.

  Kvartfinale NM sluttspillet i ishockey.(Lillehammer - Frisk Asker (3-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ruud ute av Miami Open

  Casper Ruud åpnet forrykende, men måtte til slutt se seg slått av den canadiske 18-åringen Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open.

  Ruud tapte 6-3, 1-6, 2–6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller.

  Ruud.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal