NRK Meny
Normal

Lynrask Thingnes Bø sikret tredjeplassen til Norge: – Følte meg sterk

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu brukte til sammen 11 ekstraskudd, men Thingnes Bø gikk lynraskt i sporet og sikret tredjeplassen til duoen.

Johannes Thingnes Bø

TREDJEPLASS: Thingnes Bø gikk Norge opp på pallen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var et kjempeartig løp og jeg følte meg sterk i løypa. Skuffet litt på standplass, men det var artig å ha prøvd denne konkurransen, sier Thingnes Bø til NRK.

Norge toppet laget på single mixed stafett med OL-vinner Johannes Thingnes Bø og sølvvinner fra OL Marte Olsbu. Norge var dermed en av favorittene på denne distansen.

Etter en litt rufsete start av Olsbu, gikk Thingnes Bø seg opp til ledelse. Men Olsbu hadde fire bomskudd på sin andre etappe og måtte ut i strafferunde.

bø

FØLTE SEG STERK: Johannes Thingnes Bø følte seg sterk i løypa i dag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

27-åringen reddet seg inn ved å skyte fullt hus på sin siste stående skyting, og Thingnes Bø tok inn mye i sporet og sikret tredjeplassen til Norge. Frankrike stakk av med seieren foran Østerrike.

– Det snudde fort i dette løpet. Det er kjekt når det går bra i denne øvelsen, men det er også den øvelsen som er mest bitter når bruker ett ekstraskudd eller to for mye. Når jeg ikke treffer fullt på siste skyting, så var jeg aldri med i seierskampen, sier Thingnes Bø.

– Hvordan var det å se at Marte måtte ut i strafferunde?

– Det er største skrekken når du går slike stafetter, når du ser de andre havner i strafferunde. Det har jeg opplevd selv. Man må bare stå på videre.

– Litt bittert

Olsbu selv synes det var litt bittert at hun måtte ut i strafferunde på tredje etappe.

World Cup Skiskyting kvinner 15 km

MYE BOM PÅ OLSBU: Marte Olsbu måtte ut i strafferunde etter fire bomskudd.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det var veldig hektisk. Det er litt bittert med strafferunde og jeg skulle gjerne gjort det litt bedre. Jeg må ta en prat med trenerne etter på å se hvor det gikk galt, sier Olsbu til NRK.

– Det å klare å holde nervene i sjakk, det klarte jeg ikke helt i dag, sier hun.

Men hun synes det var imponerende av Thingnes Bø som tok inn mye tid på den siste etappen.

– Det var veldig spennende å se på Johannes. Jeg vet jo at han er god på slutten. Han klarte tredjeplassen og det var kjempebra, sier Olsbu.

Siste nytt

 • Tim Cahill gir seg på landslaget

  Veteranen Tim Cahill har valgt å gi seg på det australske landslaget. Det ble kun en halvtimes spill i VM for landets toppscorer gjennom tidene og han velger nå å takke for seg på sin egen twitter-konto. Han ender med 107 landskamper og 50 mål.

  Tim Cahill
  Foto: William West / AFP
 • Blind vender hjem

  Manchester United har bekreftet at de har kommet til enighet med den nederlandske Eredivisie-klubben Ajax om en overgang for Daley Blind. 28-åringen returnerer til klubben han spilte for gjennom oppveksten og frem til 2014.

  Daley Blind
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Fengsel for Pussy Riot-medlemmer

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot er dømt til 15 dagers fengsel etter å ha stormet banen under VM-finalen søndag. De er også utestengt fra å delta på sportsarrangementer i tre år.

  Pussy Riot
  Foto: Odd Andersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag