Boasson Hagen: – Utrolig at mannen i gult gjør en sånn jobb

Edvald Boasson Hagen fikk kjempe om etappeseier da Mark Cavendish ble hektet av, men selv ikke opptrekk fra mannen i gult holdt til å slå André Greipel.

Spurten

Edvald Boasson Hagen fikk kjempe om etappeseier, men måtte se seg slått av André Greipel og Peter Sagan.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Andre Greipel

André Greipel ble for sterk for Boasson Hagen i spurten. Tyskeren vant foran Peter Sagan.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

Bradley Wiggins

Edvald Boasson Hagen har gjort en kjempejobb for lagkaptein Bradley Wiggins i årets Tour. Lørdag takket Wiggins for hjelpen ved å trekke opp nordmannen i spurten.

Foto: BOGDAN CRISTEL / Reuters
Michael Mørkøv

Michael Mørkøv ville hedre sin avdøde far på dagens etappe.

Foto: JOEL SAGET / Afp
– Jeg hadde troen på seier, men jeg visste det skulle bli hardt. Det var et kjapt oppløp, og de kom kjapt bakfra. Da ble det for vanskelig, sier Edvald Boasson Hagen til TV2 etter etappen.

Nordmannen endte på tredjeplass, bak Peter Sagan og etappevinner André Greipel.

Wiggins trakk opp

Da Cadel Evans angrep i front av hovedfeltet på etappens siste stigning, klarte ikke Mark Cavendish å henge med.

Dermed var det Edvald Boasson Hagen som skulle spurte for etappeseier for Team Sky.

Mens Boasson Hagen har vært opptrekker for Cavendish på tidligere etapper, var det selveste Bradley Wiggins som kjørte opptrekk for nordmannen på laget.

– Det var utrolig av ham å kjøre et så bra opptrekk. Jeg klarte ikke å holde helt inn, men det var utrolig at mannen i gul trøye gjør en sånn jobb. Det er dumt at jeg ikke klarer å holde helt inn da, sier Boasson Hagen.

For sammenlagtlederen handlet det om å gi litt tilbake til sin hjelperytter.

– Edvald har gjort mye jobb for meg i fjellene, så jeg forsøkte å gjengjelde noe av det ved å sette ham opp i spurten, sier Wiggins ifølge AFP.

Greipel klatret forbi Matt Goss i poengkonkurranse etter dagens etappeseier, men Sagan leder fortsatt med 296 poeng.

– Laget gjorde en god jobb for meg i dag, det er utrolig. Du kan være virkelig glad for bare en etappeseier i Tour de France, men denne er litt spesiell på grunn av stigningen som kom så nære målgang, sier Greipel ifølge AFP.

Mørkøv hedret faren

Michael Mørkøv uttalte før dagens etappe at han ønsket å gå i brudd og kjempe om etappeseier på 13. etappe av Tour de France. Mens franskmennene feirer sin nasjonaldag, har dansken et ganske annet forhold til denne datoen.

14. juli 2007 døde Mørkøvs far grunnet kreft. På femårsdagen for farens bortgang, ønsket dansken å hedre sin far på Tour-etappen. Det gjorde han.

Mørkøv gikk tidlig i brudd med sju andre rytter. Med vel 55 kilometer igjen av etappen, støtet danske og var lenge ensom i tet.

Han prøvde tappert å beholde ledelsen, men på etappens kategoriserte stigning vel 20 kilometer før mål ble han innhentet.

Siste nytt

 • Hovland fem slag bak lederen

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i North Carolina på 69 slag etter fire birdier og to bogeyer. Det gir delt 18.-plass etter første dag.

  Det er fem slag opp til lederen Phil Mickelson, som med åtte birdier og en eneste bogey la nærmeste konkurrent to slag bak seg.

  50-åringen med fem majortitler blant sine 54 turneringsseirer jager sin første triumf på to år. (NTB)

  Valspar Championship - Final Round
  Foto: Julio Aguilar / AFP
 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål.

  Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell.

  Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United

Sendeplan

Kl. Program Kanal