NRK Meny
Normal

– Ikke for å skryte, men jeg tror ingen har bedre toppfart enn meg nå

Henrik Kristoffersen gikk fra 12.-plass til førsteplass etter superomgang.

ALPINE SKIING-MEN/KITZBUEHEL First placed Kristoffersen of Norway reacts on the podium after competing in the men's Alpine Skiing World Cup slalom in Kitzbuehel

OVERRASKET: Henrik Kristoffersen kunne nesten ikke tro det han selv leverte i andre omgang.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Etter første omgang lå Henrik Kristoffersen 83 hundredeler bak ledende Fritz Dopfer fra Tyskland.

Knallsterk andre omgang

Men med en meget sterk andre omgang kom han i mål med en solid ledelse.

– Den nederste delen er noe av det råeste jeg har sett av Henrik. Kattemyk og rå på en og samme tid, sier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Kristoffersen holder unna i det som utviklet seg til å bli et drama om hundredeler. Han har nå vunnet fem av totalt seks slalåm-renn denne sesongen.

– Dette er en av de beste andre omgangene jeg noen gang har kjørt, det var helt vilt. Ikke for å skryte, men jeg tror ingen har bedre toppfart enn meg nå. Det er ingen andre som er i nærheten en gang, sier «Spjælingen fra Rælingen».

Fantastisk 2. omgang for Henrik Kristoffersen i søndagens slalåm.

Se VIDEO: Her kjører Henrik Kristoffersen en av sine beste omganger noensinne.

Hirscher: – Blir rastløs

I mål var han bare tre hundredeler foran Marchel Hirscher. Altså slo Kristoffersen østerrikeren med hele 46 hundredeler i andre omgang.

– Hva skal man si? Jeg tror Marcel begynner bli litt sur på meg nå. Han var seks hundredeler bak meg tidligere i år og bare tre i dag, sier en paff Kristoffersen i målområdet.

Austria Alpine Skiing World Cup

RASTLØS: Marcel Hirscher skjønner ikke helt hvordan han skal slå Kristoffersen.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

– Jeg synes det er på tide at lykken er på min side om det blir like jevnt neste gang, svarer en leende Hirscher da han hører Kristoffersens kommentar.

Østerrikeren forklarer at han ikke er helt i toppform enda, men er usikker på hvordan han skal klare å slå Kristoffersen denne sesongen.

– Vi får se om jeg finner en ny bevegelse inn i svingene mine som gjør at jeg kan nærme meg han. Men jeg blir litt rastløs, det virker nesten umulig å nærme seg ham.

Nordbotten med karrierebeste

En annen nordmann som imponerte stort i dagens slalåm var Jonathan Nordbotten. Han hadde før rennet en 16.-plass som sitt beste resultat i verdenscupen.

Men er tredje raskest av samtlige i andre omgang, kjører seg opp 18 plasser og ender til slutt på en sjetteplass.

– Det har vært litt stang ut og jeg har vært nervøs så nå var det deilig å få til et godt renn, sier Nordbotten etter rennet.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund