– Ikke for å skryte, men jeg tror ingen har bedre toppfart enn meg nå

Henrik Kristoffersen gikk fra 12.-plass til førsteplass etter superomgang.

ALPINE SKIING-MEN/KITZBUEHEL First placed Kristoffersen of Norway reacts on the podium after competing in the men's Alpine Skiing World Cup slalom in Kitzbuehel

OVERRASKET: Henrik Kristoffersen kunne nesten ikke tro det han selv leverte i andre omgang.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Etter første omgang lå Henrik Kristoffersen 83 hundredeler bak ledende Fritz Dopfer fra Tyskland.

Knallsterk andre omgang

Men med en meget sterk andre omgang kom han i mål med en solid ledelse.

– Den nederste delen er noe av det råeste jeg har sett av Henrik. Kattemyk og rå på en og samme tid, sier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Kristoffersen holder unna i det som utviklet seg til å bli et drama om hundredeler. Han har nå vunnet fem av totalt seks slalåm-renn denne sesongen.

– Dette er en av de beste andre omgangene jeg noen gang har kjørt, det var helt vilt. Ikke for å skryte, men jeg tror ingen har bedre toppfart enn meg nå. Det er ingen andre som er i nærheten en gang, sier «Spjælingen fra Rælingen».

Fantastisk 2. omgang for Henrik Kristoffersen i søndagens slalåm.

Se VIDEO: Her kjører Henrik Kristoffersen en av sine beste omganger noensinne.

Hirscher: – Blir rastløs

I mål var han bare tre hundredeler foran Marchel Hirscher. Altså slo Kristoffersen østerrikeren med hele 46 hundredeler i andre omgang.

– Hva skal man si? Jeg tror Marcel begynner bli litt sur på meg nå. Han var seks hundredeler bak meg tidligere i år og bare tre i dag, sier en paff Kristoffersen i målområdet.

Austria Alpine Skiing World Cup

RASTLØS: Marcel Hirscher skjønner ikke helt hvordan han skal slå Kristoffersen.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

– Jeg synes det er på tide at lykken er på min side om det blir like jevnt neste gang, svarer en leende Hirscher da han hører Kristoffersens kommentar.

Østerrikeren forklarer at han ikke er helt i toppform enda, men er usikker på hvordan han skal klare å slå Kristoffersen denne sesongen.

– Vi får se om jeg finner en ny bevegelse inn i svingene mine som gjør at jeg kan nærme meg han. Men jeg blir litt rastløs, det virker nesten umulig å nærme seg ham.

Nordbotten med karrierebeste

En annen nordmann som imponerte stort i dagens slalåm var Jonathan Nordbotten. Han hadde før rennet en 16.-plass som sitt beste resultat i verdenscupen.

Men er tredje raskest av samtlige i andre omgang, kjører seg opp 18 plasser og ender til slutt på en sjetteplass.

– Det har vært litt stang ut og jeg har vært nervøs så nå var det deilig å få til et godt renn, sier Nordbotten etter rennet.

Siste nytt

 • Abelvik Rød kneoperert

  Håndballprofilen Magnus Abelvik Rød har vært gjennom et inngrep for å bli kvitt sine vedvarende smerter i kneet. Det opplyser hans tyske arbeidsgiver Flensburg-Handewitt på sine nettsider.

  Operasjonen ble gjennomført forrige uke, og var vellykket.

  Magnus Abelvik Rød
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ingen tilskuere i Oberstdorf

  Hoppuke-rennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, samt Tour de Ski-rennene førstnevnte sted, går for tomme tribuner som følge av nye smitteverntiltak.

  Det opplyser den tysk-østerrikske hoppuka på sine nettsider. Beslutningen bekreftes av Tour de Ski-arrangørene i Oberstdorf.

  Helsemyndighetene i Bayern gjorde en rekke nye tiltak gjeldende fra sist fredag for å begrense spredningen av koronaviruset. (NTB)

  Hoppuka
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Utelatt fra Sveriges Davos-tropp

  Charlotte Kalla blir ikke å se under verdenscuprennene i langrenn i sveitsiske Davos kommende helg.

  Det er klart etter at Det svenske Skiforbundet offentliggjorde troppen mandag.

  – Vi har i fellesskap lagt en plan som innebærer trening på hjemmebane de neste ti dagene, sier Kallas personlige trener Magnus Ingesson i en pressemelding.

  Kalla ble nummer 39 på ti kilometer fri teknikk på Lillehammer lørdag.

  – Jeg vet jeg har mer å by på, og med en kortere treningsperiode håper jeg at kroppen responderer godt i framtidige konkurranser. Det er bare å like situasjonen, lade opp og komme tilbake, sier Kalla selv.

  Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Johanna Hagström, Moa Hansson, Frida Karlsson, Moa Lundgren, Moa Olsson og Emma Ribom skal representere Sverige på kvinnesiden i Sveits.

  I Davos er det sprint fri teknikk, samt 10 og 15 kilometer fri teknikk på programmet

  Charlotte Kalla
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal