Mol/Sørum etter tredje strake finaleseier: – Fatter ikke hva som skjer

Norges nye sandvolleyballstjerner fortsetter å vinne kamp etter kamp. Søndag sikret de seg sin 19. strake seier, og sin tredje strake finaletriumf.

Mol og Sørum tok EM-gull.

SUPERDUO: Anders Mol og Christian Sørum herjer med verdenseliten i volleyball.

Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

– Det er helt sykt. Jeg fatter ikke hva som skjer.

Anders Mol (21) er i ekstase etter at han og makker Christian Sørum (23) sikret seg seieren i Wien. Turneringen er en av de tre store majorturneringene i sandvolleyballens verdensserie.

Før helgens seier i Sveits hadde Mol/Sørum allerede hatt en strålende sommer. Først ble de første norske duo på 20 år som vant en majorturnering, da de gikk hele veien i sveitsiske Gstaad. Den seieren fulgte de opp med gull under EM i sandvolleyball i Nederland. Triumfene gjør at duoen nå er kvalifisert til avslutningen av verdensserien i Hamburg.

– Før sesongen hadde vi en liten drøm om å kvalifisere oss til Hamburg. Det var et ganske fjernt mål den gangen. Nå er vi inne i en turnering hvor kun de åtte beste i verden får delta. Det er ganske sykt, sier Christian Sørum.

– En helt enorm prestasjon

Tidligere sandvolleyballspiller Iver Horrem sier at det Mol/Sørum driver med for tiden henger særdeles høyt.

– De har vunnet tre internasjonale storturneringer på rad. Sandvolleyball og volleyball er blant verdens største idretter, så det er en ekstremt stor prestasjon, forteller Horrem.

SANDVOLLEY

MEKTIG IMPONERT: Iver Horrem.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Horrem sier vi trolig kan forvente oss store ting i tiden fremover, fra duoen Mol/Sørum.

– De er kun 21 og 23 år gamle. De har 10–15 år foran seg, og vi har nå et lag som helt sikkert kommer til å dominere verdensserien i sandvolleyball i den perioden.

– Surfer på ei bølge

Anders Mol forteller at alt går deres vei for tiden.

– Vi har vunnet 19 kamper på rad, og spiller helt sykt bra volleyball, sier Mol.

Han mener at mye skyldes den enorme selvtilliten de har spilt på seg i løpet av sommeren.

– Vi surfer på ei bølge, og vil fortsette med det. Selv om folk vi slå oss, klarer de det bare ikke.

Anders Mol & Christian Sørum

SEIER ETTER SEIER: Anders Mol og Christian Sørum herjer med verdenseliten i volleyball.

Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND

I Østerrike var det mellom 10.000 og 15.000 tilskuere til stede. Horrem forteller at det ikke er en hvilken som helst turnering de to norske ungguttene har vunnet.

– Alle de beste sandvolleyballspillerne drømmer om å spille disse majorturneringene. Det er de største turneringen som spilles, og arrangementet i Wien har et rykte på seg for å være best av alle. Det er enorm interesse for denne turneringen her i Wien.

Christian Sørum sier de nå skal hjem for å lade batteriene, før avslutningen i Hamburg som starter 15. august.

– Nå skal vi slappe av litt. Det har vært mye i det siste.

Sportsnyheter

Banket Johaug i sprengkulda – så smeltet Karlssons bukser i lederstolen

Det ble drama både underveis og etter målgang da svenske Frida Karlsson ga Therese Johaug en skikkelig tankevekker i sesongens første distanserenn.

Siste nytt

 • Graabak nær utrolig opphenting

  Uten Jarl Magnus Riiber på start ble det ingen ny norsk seier i den andre verdenscupkonklurransen i Ruka. Tyske Terrence Weber vant foran to landsmenn.

  Jørgen Graabak tok sjuendeplassen etter å ha gått seg opp fra sin 22.-plass etter hoppingen. Graabak lå an til å kapre tredjeplassen på imponerende vis, men ble fragått helt mot slutten.

  Det ble også sjuendeplass i fredagens sprint over fem kilometer på trønderen.

  Den tyske veteranen Eric Frenzel ble nummer to, mens Vincent Geiger tok tredjeplassen.

  Jarl Magnus Riiber og Kasper Moen Flatla ble diskvalifisert i kvalifiseringen på grunn av ureglementerte hoppdresser. Dermed ble det Espen Bjørnstad man måtte håpe på av de norske løperne.

  y5xpaIQ54H8
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Tap i double for Ruud og Durasovic

  Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte i doublekampen mot ukrainsk motstand i Davis Cup i Oslo lørdag, men Norge leder likevel 2-1. Dermed trengs det en seier i single for avansement.

  Doublespesialistene Serhij Stakhovskyj og Denys Moltsjanov ga Ruud og Durasovic mer enn nok å hanskes med hjemme i Oslo Tennis Arena. Norges to beste tennisspillere måtte gi tapt med settsifrene 6-7 (4-7), 6-3.

  JRTrSGy8HIc
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Arsenal lekte seg til seier

  Bukayo Saka og Gabriel Martinelli scoret målene da Arsenal vant 2-0 over Newcastle lørdag. Martin Ødegaard spilte fra start for vertene, som dominerte banespillet fullstendig. Arsenal har nå like mange poeng som West Ham på den viktige fjerdeplassen, men står med én kamp mer spilt. Nyrike Newcastle ligger helt sist på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal