Tredemølla går for sakte - må droppe viktige forberedelser

DOHA (NRK): Jakob og Filip Ingebrigtsen må løpe nesten åtte km/t saktere enn ønsket i den viktige oppkjøringen til 1500-meteren.

Filip og Jakob Ingebrigtsen

FOR SAKTE: Filip (t.v.) og Jakob Ingebrigtsen vil ikke trene ute i 40 varmegrader. Dermed må de ta til takke med tredemøller som går for sakte. Her er de på utøverhotellet i Doha onsdag formiddag. Til høyre pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Årsaken er at brødrene velger å trene inne på grunn av ekstremvarmen i Doha og tredemøllene de har tilgang til går ikke fortere enn 19,3 km/t.

– De skulle helst gått opp til 25, 26 og 27 km/t, men det er ikke lett å få tak, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.

– Det er et godt stykke under terskelfarten deres.

Det vil si, så fort Ingbrigtsen-brødrene normalt sett ville ha løpt på øktene inn mot et forsøk på 1500 meter i VM.

Alternativet er å trene ute i 40 varmegrader.

– Vi tar heller til takke med noe som går litt saktere, sier pappa Gjert.

Løsningen blir i stedet at de øker stigningen på tredemølla.

Gjert Ingebrigtsen

SPENT: Gjert Ingebrigtsen spår én norsk medalje på 1500 meter, men innrømmer at han er spent etter kraftanstrengelsen både Filip og Jakob Ingebrigtsen var gjennom på 5000 meter tidligere denne uken.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sjekket åtte hoteller

Friidrettsforbundet avslører at Norge faktisk helt siden januar har forsøkt å få tak tredemøller som går fort nok for Inbegrigtsen-brødrene, uten å lykkes.

– Da jeg var her i januar besøkte jeg åtte hoteller, men ingen hadde tredemøller som gikk raskere enn 20 km/t. Jeg varslet arrangøren i en mail, men som alt annet her får du ikke svar på mailene dine så det har de jo ikke fulgt opp, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, til NRK.

– I Norge har vi møller som går mye fortere, men her er det mosjonsfart på alle sammen, sier han.

Mørbanka

Jakob Ingebrigtsen

INNSPURTEN PÅ 5000-METEREN: Jakob Ingebrigtsen ga alt, men det holdt ikke helt inn.

Oppladningen til 1500-meteren er generelt preget av usikkerhet i Ingebrigtsen-leiren etter at Jakob og Filip gikk helt i kjelleren på mandagens 5000 meter. Spesielt Jakob som ledet 100 meter før mål.

– Jakob har aldri før vært så mørbanka som han er nå. De siste rundene i 5000-meterfinalen kostet, sier Gjert Ingebrigtsen og legger til:

Det er klart det er en risiko å løpe 5000 meter før 1500 meter og det vil sannsynligvis gå utover begge løpene.

Ifølge trenerpappaen sier gutta selv at «alt er som det skal», men Gjert er ikke trygg før etter torsdagens forsøk. Først da får han svar på om muskulaturen er godt nok restituert til å kjempe om medalje på 1500 meter.

– Alle har magekramper

Ikke nok med det.

Da Gjert Ingebrigtsen møtte norsk presse onsdag røpte han også at alle de tre brødrene sliter med det samme som gjorde at Filip måtte bryte 5000-meteren: Magekramper.

– Men både Jakob og Henrik fikk behandling for det, sier Gjert.

Ifølge han handler det om at man bruker en helt annen pusteteknikk på 5000 meter enn 1500 meter, og det er pusteteknikken man bruker på den korteste distansen brødrene er drillet i.

Filip Ingebrigtsen skal også kjenne tendenser til magekramper når han løper 1500, men siden distansen er såpass kort går det bra. Men ifølge pappa Gjert tar den mellomste broren nå grep for å være best mulig forberedt før torsdag.

– Filip ligger nå nede på gulvet og øver seg på pusteteknikk, sier han.

 • Filip og Jakob Ingebrigtsens forsøksheat på 1500 meter går kl 21.00 torsdag kveld.

BRYTER: Her bryter Filip Ingebrigtsen 5000-meteren.

Siste nytt

 • OL-troppen mister bosteder

  Den norske troppen har mistet flere av sine planlagte bosteder under sommer-OL i Tokyo. Dette rammer hovedsakelig roing og golf.

  Det kunngjorde toppidrettssjef Tore Øvrebø på et pressemøte om annen del av det norske OL-uttaket.

  Han fortalte at flere av bostedene som den norske troppen hadde bestilt, er kansellert, og at det medfører at flere utøvere enn planlagt må flytte inn i OL-landsbyen.

  – Det blir trangt, men jeg tror vi kommer til å håndtere dette bra. Forhåpentlig vil vi takle de kompliserte forholdene bedre enn andre nasjoner, slik at det blir en konkurransefordel for de norske utøverne, sier Øvrebø. (NTB)

  Beijing-OL 2022
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Tøff trekning for Glimt

  Bodø/Glimt var uheldige og skal ut mot polske Legia Warszawa i første kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball.

  Bodø/Glimt var useedet i tirsdagens trekning og møter de polske seriemesterne.

  Fola Esch – Lincoln Red Imps (Gibraltar), Slovan Bratislava (Slovakia) – Shamrock Rovers (Irland) og Malmö (Sverige) – Riga (Latvia) ble de øvrige kampene fra Glimts gruppe i trekningen.

  – Det blir utrolig spennende og artig å få måle krefter mot god europeisk motstand, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, til klubbens hjemmesider. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Mjøndalen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Chile tok poeng mot Argentina

  Det ble mål av Lionel Messi og en smule dramatikk da Argentina innledet med 1-1 mot Chile i Copa America mandag.

  Lionel Messi sendte Argentina oppskriftsmessig i ledelsen etter 33 minutter på et utsøkt frispark. Åtte minutter etter sidebytte fikk Chile sin utligning.

  Det ble gransking av video da Arturo Vidal fikk ballen opp i hånden inne i feltet for å se at det var hands. Den argentinske målvakten Emiliano Martínez reddet den etterfølgende straffen, men ballen endte i tverrliggeren og ut til Eduardo Vargas som headet inn til 1-1 for Chile.

  Til tross for å ha dominert kampen fullstendig klarte ikke Messi & co. å gjøre flere mål.

  Lionel Messi
  Foto: Ricardo Moraes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal