NRK Meny
Normal

– Jeg vil ta igjen Messi neste år

Årets Gullball-vinner Cristiano Ronaldo har store ambisjoner også for neste år.

Marta og Ronaldo

SELFIE: Marta tar selfie sammen med verdens beste fotballspiller 2014. Selv var hun nominert, men hun rakk ikke helt opp i kåringen denne gangen.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Ronaldo

VANT: Cristiano Ronaldo vant Gullballen

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Jeg må takke alle som har stemt på meg. Jeg vil takke treneren, presidenten og supporterne i Real Madrid, sier Cristiano Ronaldo i det han tar imot årets Gullball, som verdens beste fotballspiller i 2014.

– Det har vært et uforglemmelig år for meg - både med tanke på det sportslige og på det private nivå. Å vinne denne prisen er helt unikt. Jeg er utrolig lykkelig. Den gir meg stor motivasjon til å fortsette å jobbe videre, fortsetter Ronaldo fra scenen.

– Aldri drømt om dette

Real Madrid-stjernen vant den samme kåringen i 2008 og i 2013. I år måtte konkurrentene Lionel Messi og Manuel Neuer se Ronaldo vinne for andre år på rad.

Ronaldo fikk 37,66 prosent av stemmene. Messi fikk 15,76 og Neuer 15,72 prosent.

– Jeg har aldri drømt om at jeg kunne vinne denne lille ballen for tredje gang. Men jeg håper at det ikke stopper her. Jeg ønsker å ta igjen Messi neste år, sier Cristiano Ronaldo med et smil.

Kessler årets kvinnelig spiller

Nadine Kessler ble kåret til årets kvinnelige spiller, mens tre verdensmestere fikk plass på årets lag. Manuel Neuer, Phillipp Lahm og Toni Kroos var alle representert (se faktaboks).

SOCCER-AWARDS/ FIFA Men's World Coach of the Year winner Loew of Germany, FIFA President Blatter and FIFA Women?s World Coach of the Year winner Kellermann of Germany pose after the FIFA Ballon d'Or 2014 soccer awards ceremony in Zurich

ÅRETS TRENERE: Tysklands landslagssjef Joachim Löw (t.v.) og Ralf Kellermann (Wolfsburg) poserer sammen med FIFA-president Sepp Blatter.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

I tillegg vant Joachim Löw prisen for årets trener.

Stephanie Roche

TAPTE: Stephanie Roche var tilstede på tildelingen, men tapte på oppløpssiden kampen om årets mål.

Foto: MICHAEL BUHOLZER / Afp

– Det er veldig mange i Tyskland som har jobbet for denne triumfen. Jeg vil takke alle tyske trenere som har gjort den tøffe jobben og fått frem mange unge spillere. Alle dem er årets trenere, sa Löw på utdelingen.

Årets mål

James Rodriguez tok hjem prisen for årets mål. Med ryggen mot mål brystet han ballen til seg selv og sendte i vei en flott duppvolley via tverrliggeren og i mål. Scoringen kom i VM mot Uruguay.

Med det slo han Robin van Persie og Stephanie Roche.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal