Tre strake sett for Ruud

Casper Ruud med varierende spill da han slo Kamil Majchrzak 3–0 i sett i andre runde av Roland-Garros i Paris onsdag ettermiddag.

Til tross for noe slurv med servingen vant nordmannen de to første settene komfortabelt over den tre år eldre polakken. Første sett endte 6-3, andre sett endte 6–2.

I det tredje settet ledet han på et tidspunkt 3-0, men Majchrzak giret opp og hentet inn hele ledelsen til Ruud. Settet endte 6–4 for Ruud som møter Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde fredag. Spanjolen slo Botic Van De Zandschulp 3–2 i sett senere på onsdagen.

NRKs kommentatorer, Carl Andreas Wold og Robert Andersson var tydelige på at dette totalt sett ikke var Ruuds beste prestasjon, men at han tidvis viste høy klasse mot sin polske motstander.

Casper Ruud
Foto: Michel Euler / AP

Siste nytt

 • Etiopisk jubel på 10.000 meter

  Selemon Barega fra Etiopia løp inn til OL-gull på 10.000 meter fredag. Joshua Cheptegei og Jacob Kiplimo fra Uganda innkasserte de øvrige medaljene.

  Det var duket for en skikkelig thriller da startskuddet for 10.000-meteren under sommerlekene i Tokyo gikk av stabelenfredag. Det ble til slutt en duell mellom Etiopia og Uganda, som tok alle de fire øverste plasseringene i finalen.

  Det ble et klassisk lureløp, der Selemon Barega hadde mest sprut i beina da gullkampen skulle avgjøres. Han vant med tiden 27.43,22.

  hTV4UpwqECE
  Foto: David J. Phillip / AP
 • Riises Storbritannia ute av OL

  Storbritannia var to minutter fra en historisk OL-semifinale i fotball fredag, men Australia utliknet kvartfinalen på overtid og vant 4-3 etter ekstraomganger.

  Dermed er OL-eventyret over for Hege Riises britiske mannskap. Det hjalp ikke at britene presset på for utlikning og straffesparkkonkurranse mot slutten av annen ekstraomgang.

  Hege Riises OL-eventyr fikk dermed en brå slutt. Laget tangerte deres beste resultat fra tidligere i sommerlekene. Kvartfinale ble det også på hjemmebane i 2012.

  Hege Riise
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Christiansen uten finaleplass igjen

  Henrik Christiansen åpnet bra, men falt etter hvert fra under fredagens 1500 meter fri i OL. Til slutt endte nordmannen på en skuffende 7.-plass i sitt heat. Tiden ble 15.11,14. Det var langt bak hans personlige rekord på distansen på 14.45,35.

  Dermed må han nok en gang se en OL-finale fra tilskuerplass. Tyskeren Florian Wellbrock vant nordmannens heat med tiden 14.48,53.

  Han ble nummer åtte i øvelsen under OL i Rio for fem år siden, men Christiansen har slitt med formen under sommer-OL. Han greide heller ikke å kvalifisere seg til finale på de to andre distansene han har stilt opp i tidligere i OL.

  Nå er lekene over for svømmeprofilen.

  Hungary European Swimming Championships
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal