Tre strake sett for Ruud

Casper Ruud med varierende spill da han slo Kamil Majchrzak 3–0 i sett i andre runde av Roland-Garros i Paris onsdag ettermiddag.

Til tross for noe slurv med servingen vant nordmannen de to første settene komfortabelt over den tre år eldre polakken. Første sett endte 6-3, andre sett endte 6–2.

I det tredje settet ledet han på et tidspunkt 3-0, men Majchrzak giret opp og hentet inn hele ledelsen til Ruud. Settet endte 6–4 for Ruud som møter Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde fredag. Spanjolen slo Botic Van De Zandschulp 3–2 i sett senere på onsdagen.

NRKs kommentatorer, Carl Andreas Wold og Robert Andersson var tydelige på at dette totalt sett ikke var Ruuds beste prestasjon, men at han tidvis viste høy klasse mot sin polske motstander.

Casper Ruud
Foto: Michel Euler / AP

Siste nytt

 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Senere fredag skal Norges Viktor Durasovic opp mot Dennis Istomin.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Skiskytter utestengt i 18 måneder

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har utestengt den latviske skiskytteren Andrejs Rastorgujevs for tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder.

  Innstillingen var på 24 måneders utestengelse, men CAS reduserte altså denne til 18 måneder.

  Tre brudd på meldeplikten innen et tidsrom på 12 måneder regnes som et alvorlig brudd på dopingreglementet, selv om det ikke er noe bevis på doping i seg selv.

  Rastorgujevs ble nummer 30 sammenlagt i verdenscupen sist sesong.

  Andrejs Rastorgujevs
  Foto: NTB
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal