NRK Meny
Normal

Tre ryttere blir tiltalt

Tre av fjorårets dopingtatte Tour de france-deltakere står i fare for å bli tiltalt av de franske påtalemyndighetene.

Alexandre Vinokourov

Alexandre Vinokourov

Foto: CHRISTOPHE ENA / AP

I følge den franske avisen Sud Ouest, dreier det seg om Astana-rytteren Alexandre Vinokourov, Saunier-Duval-syklist Iban Mayo og Cofidis-medlem Christian Moreni.

I rapporten til det franske politiet, mer en antydes det at de ulovlige preparatene som ble funnet i den franske byen Pau tilhørte de tre rytterne Vinokourov, Mayo og Moreni.

Avisen skriver videre at Vinokourov som er bosatt i Frankrike vil bli tiltalt for ulovlig bruk ikke-godkjente preparat og metoder i konkurranse. Tre dager etter at han avla positiv dopingtest med det forbudte stoffet EPO, gjorde politiet hotell-razzia og fant flere poser med blod på rommet hans.

Les også: Hele saken til Sud Ouest

Bruk og besittelse

I følge avisen blir Iban Mayo tiltalt for bruk og besittelse av doping-preparater.

Moreni testet positivt med testosterone, noe som førte til at hele Cofidis-laget ble kastet ut av touren, til tross for at han innrømmet at han hadde jukset på egenhånd. Han er utesteng i to år.

Moreni møter høyst trolig samme skjebne som Mayo, etter at politiet også raidet hans hotell-rom da det ble kjent at han hadde avlagt positiv dopingtest.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal