NRK Meny
Normal

Tre norske lag i VM mandag

Søndagen hadde norske oppturer og nedturer. I dag avsluttes andre runde av gruppespillet i Stavanger.

 Martin Spinnangr (tv) og Tarjei Skarlund

Martin Spinnangr (tv) og Tarjei Skarlund møter et canadisk par mandag.

Foto: Alf Ove / SCANPIX

Ingrid Tørlen og Nila Håkedals tap mot Georgia i søndagens siste kamp med norsk innhold var utrolig irriterende.

Nett-TV: Sandvolley-VM direkte fra kl 11.00

Bjørn Maaseide

Bjørn Maaseide skal opp mot et amerikansk lag mandag.

Foto: Alf Ove / SCANPIX

Sjelden har følelsen av at "Dette er dagen hvor det bare ikke skal lykkes" vært så påtrengende, etterhvert som det norske laget rotet bort poengsjanse etter poengsjanse og lot de brasillianske georgierne vinne kampen med settsifrene 2-1.

Nå får de en dag til å slikke sårene før den avgjørende gruppekampen mot Tyskland. Ingrid og Nila kan gå videre selv med tap i den kampen, men da vil de få et toppseedet lag i første cupkamp, og det er det ingen som ønsker.

"Gamlegutta" med VM-eventyr

Janne Kongshavn

Janne Kongshavn skal opp mot et ukrainsk par mandag.

Foto: Alf Ove / SCANPIX

Vegard Høidalen sto for den store oppturen. Mens makker Jørre Kjemperud dro lasset mot Venezuela var Høidalen høyt og lavt da Norge slo Latvia og kvalifiserte seg for cupspillet som første norske lag.

"Gamlegutta" har lagt opp til et virkelig VM-eventyr, og kan spille siste gruppespillkamp helt uten press, ettersom de er ett av seks lag med to seiere på to kamper og dermed sikret et liv i VM etter gruppespillet.

Også ni av 24 kvinnelag som spilte i dag står med to seiere og er klare for avansement. Alle toppseedede som har spilt to kamper står med to seiere. Unntaket er nettopp niendeseedede Håkedal/Tørlen.

For de norske wildcardlagene ble det, som forventet, to nye tap - men Kjell Arne Gøranson og Øyvind Hordvik spilte bra i halvannet sett mot laget som tok femteplass i OL i Beijing, og burde strengt tatt vunnet første sett. I stedet ble det 2-0 til Gosch og Horst fra Østerrike.

Det er tre kamper med norske lag mandag:

Kathrine Maaseide/Janne Kongshavn - Svitlana Baburina/Galina Osheyko, Ukraina - kl 1300

Kathrine og Janne fikk lett spill mot Sveits i første kamp - så grei motstand kan de neppe forvente en gang til Ukraina tok et sett fra Østerrike i første kamp, men det endte likevel med tap. Ukraina har et svært uberegnelig lag, og prestasjonene deres svinger voldsomt. I utgangspunktet er dette et helt åpent oppgjør, litt avhengig av dagsformen til det ukrainske laget.

Iver Horrem/Bjørn Maaseide - Nick Lucena/Brad Keenan, USA - kl 1600

Bjørn og Iver var sjanseløse mot Pedro og Cunha, men dette er noe annet. Amerikanerne slet mot Sveits og tapte ganske klart. I perioder spilte de bra, men særlig blokkspilleren Brad Keenan ble presset ut av stilen. Hvis Norge klarer å stresse Keenan til å gjøre feil er det muligheter for at Bjørn Maaseide kan få en seier i sitt siste VM. Det ville i så fall være ham vel unt. Fakta om Lucena/Keena til høyre.

Tarjei Skarlund/Martin Spinnangr - Christian Redmann/Rich VanHuizen, Canada - kl 1800

Martin og Tarjei var gode da de slo Nederland. Tarjei viste at han er en forsvarsspiller i ypperste verdensklasse. Spinnangr gikk respektløst til verks i blokk. Nå møter han kjempen Rich Van Huizen, 205 cm høy. Og kanadierne vil være stinne av selvtillit etter seier mot Bruno/Maciel fra USA. Likevel bør nordmennene ha kvaliteter nok til å hale i land seieren - ikke minst med publikum i ryggen. Se fakta om Redmann/VanHuizen til høyre.

Øvrige kamper på centrecourt

NRKSport.no streamer ytterligere fire kamper fra centrecourten på nett-tv.

Og her kan vi nok regne med at det beste kommer tilslutt: De regjerende verdensmesterne og olympiske mesterne, USAs Todd Rodgers/Phil Dalhausser møter landsmennene Jake Gibb/Sean Rosenthal klokka 1900.

Det er to svært underholdende lag som kjenner hverandre veldig godt. Oppgjør mellom lag fra samme nasjon er dessuten en magnet for spillere og trenere fra andre land - lag som spiller mot landsmenn har en tendens til å trekke fram noen hemmelige våpen ettersom motstanderne kjenner dem så godt. 2

Regn med at det er fullt på utøvertribunen under dette oppgjøret - hvis de da ikke velger å se det på nett...

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid