NRK Meny
Normal

Se Diamond League-starten i Doha

Tre norske deltakere stiller opp når den "alvorlige" delen av friidrettssesongen åpner i Doha i Qatar fredag, der 800-meterløperen David Rudisha (bildet) er den største stjernen. Se opptak fra stevnet her fra kl. 21.25.

Video Friidrett: Diamond League

Friidrett: Diamond League

Det er det første av årets 14 Diamond League-stevnet som blir avviklet i Qatars hovedstad. Spyd for menn står ikke på programmet, derfor er ikke Andreas Thorkildsen med.

Jaysuma Saidy Ndure starter på 200-meteren, der han møter blant andre Walter Dix. Ingvill Måkestad Bovim skal løpe 3000 meter, og Cathrine Larsåsen deltar i stavsprang.

Det var 34 grader i Doha ved starten av stevnet.

Måkestad Bovim skal løpe i svart topp i dag, til minne om Alexander Dale Oen, som ble gravlagt tidligere i dag.

– Siden han skal begraves samme dag som jeg konkurrer, skal jeg løpe med en svart topp for å hedre ham. Vanligvis løper jeg i en rosa topp i Diamond League-sammenheng, sier mellomdistanseløperen fra Odda til Dagbladet.

Hun møter tøff motstand i sesongåpningen, blant andre den etiopiske duoen Meseret Defar og Gelete Burka.

Jays' tøffeste konkurrent på 200-meter blir Walter Dix, sølvvinner både på 100 og 200 meter i VM i fjor, og med 19,53 som personlig rekord.

Larsåsens tøffeste motstander blir ventelig tyske Silke Spiegelburg, som hoppet 4,76 i fjor.

Storstjernen er likevel den kenyanske verdensrekordholderen på 800 meter, David Rudisha. Han skal bryne seg på den etiopiske unggutten Mohamed Aman, som slo Rudisha på slutten av fjorårssesongen - Rudishas første tap på to år.

En enda større stjerne er nok Asafa Powell som løper 100-meter mot bl.a. Justin Gatlin. Men 100-meteren er ingen Diamond League-øvelse i Doha.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld