Se Diamond League-starten i Doha

Tre norske deltakere stiller opp når den "alvorlige" delen av friidrettssesongen åpner i Doha i Qatar fredag, der 800-meterløperen David Rudisha (bildet) er den største stjernen. Se opptak fra stevnet her fra kl. 21.25.

Video Friidrett: Diamond League

Friidrett: Diamond League

Det er det første av årets 14 Diamond League-stevnet som blir avviklet i Qatars hovedstad. Spyd for menn står ikke på programmet, derfor er ikke Andreas Thorkildsen med.

Jaysuma Saidy Ndure starter på 200-meteren, der han møter blant andre Walter Dix. Ingvill Måkestad Bovim skal løpe 3000 meter, og Cathrine Larsåsen deltar i stavsprang.

Det var 34 grader i Doha ved starten av stevnet.

Måkestad Bovim skal løpe i svart topp i dag, til minne om Alexander Dale Oen, som ble gravlagt tidligere i dag.

– Siden han skal begraves samme dag som jeg konkurrer, skal jeg løpe med en svart topp for å hedre ham. Vanligvis løper jeg i en rosa topp i Diamond League-sammenheng, sier mellomdistanseløperen fra Odda til Dagbladet.

Hun møter tøff motstand i sesongåpningen, blant andre den etiopiske duoen Meseret Defar og Gelete Burka.

Jays' tøffeste konkurrent på 200-meter blir Walter Dix, sølvvinner både på 100 og 200 meter i VM i fjor, og med 19,53 som personlig rekord.

Larsåsens tøffeste motstander blir ventelig tyske Silke Spiegelburg, som hoppet 4,76 i fjor.

Storstjernen er likevel den kenyanske verdensrekordholderen på 800 meter, David Rudisha. Han skal bryne seg på den etiopiske unggutten Mohamed Aman, som slo Rudisha på slutten av fjorårssesongen - Rudishas første tap på to år.

En enda større stjerne er nok Asafa Powell som løper 100-meter mot bl.a. Justin Gatlin. Men 100-meteren er ingen Diamond League-øvelse i Doha.

Siste nytt

 • Sørloth med sitt første La Liga-mål

  Alexander Sørloth scoret sitt første mål i spansk toppserie da Real Sociedad gjestet Atlético Madrid. Laget hans ledet med to mål, men måtte nøye seg med 2-2.

  Sørloths mål kom tidlig. Alexander Isak ble spilt fram på høyresiden, og svensken slo flatt inn i midten der Sørloth kom på løp. Han nådde ballen før keeper og sendte den kontrollert forbi målvakten fra 16 meter.

  Så skulle den svenske Alexander vise seg frem. Isak stilte seg opp og skjøt et frispark mot keeperhjørnet. Jan Oblak var på ballen, men dyttet den bare inn i hjørnet. En stygg feil av den vanligvis så gode keeperen.

  Luis Suárez reduserte i det 61. minutt og ga Atlético en vei inn i kampen.

  Et kvarter før slutt fikk Atlético straffespark etter langvarig VAR-vurdering. Mikel Merino var borti beinet til Suárez, men tilsynelatende først etter at uruguayaneren hadde bommet på ballen inne foran mål. Suárez tok selv straffesparket og rullet ballen inn ved hjørnet.

  Det ene poenget gjør at Real Sociedad leder serien ett poeng foran Real Madrid, men med en kamp mer spilt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • PSG klarte kun uavgjort

  Det endte målløst i «Le Classique» mellom PSG og Marseille i kveld.

  PSG trodde de tok ledelsen etter 14 minutter, men Peres sendte ballen i eget nett. Men scoringen ble annullert for offside.

  Det samme ble scoringen til Marseille etter 21 minutter, også denne gang for offside.

  PSGs nye høyreback Achraf Hakimi så det røde kortet etter en drøy times tid, uten at Marseille klarte å utnytte overtallet den siste halvtimen.

  Ligue 1 - Olympique de Marseille v Paris St Germain
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Verstappen økte VM-ledelsen

  Max Verstappen klarte akkurat å holde Lewis Hamilton bak seg, og forsvarte sin førsteposisjon fra kvalifiseringen i USAs Grand Prix.

  Men Hamilton startet løpet best, og tok starten foran Verstappen. Så overrasket nederlenderen rivalen.

  Verstappen og Red Bull gikk inn til et dekkskift allerede etter 11 runder. Det overrasket Hamilton, som ble ute i flere runder etter det. Det tapte briten på, og tapte dermed fordelen han hadde kjørt seg til fra start.

  Mot slutten av løpet gikk Verstappen igjen inn til et tidligere skift enn Hamilton, og hadde til slutt åtte runder eldre dekk enn briten mot slutten.

  Men det holdt akkurat for Red Bull og Verstappen, som klarte å holde Hamilton sekundet bak seg og økte ledelsen i VM-sammendraget.

  – Vi var aggressive. Vi visste ikke om det ville holde, men jeg er veldig glad over at det holdt, sier Verstappen i et intervju på Vsport1.

  Verstappen leder VM med 12 poeng på Hamilton når det gjenstår fem løp av sesongen.

  United States Grand Prix
  Foto: Mike Blake / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal