Se Diamond League-starten i Doha

Tre norske deltakere stiller opp når den "alvorlige" delen av friidrettssesongen åpner i Doha i Qatar fredag, der 800-meterløperen David Rudisha (bildet) er den største stjernen. Se opptak fra stevnet her fra kl. 21.25.

Video Friidrett: Diamond League

Friidrett: Diamond League

Det er det første av årets 14 Diamond League-stevnet som blir avviklet i Qatars hovedstad. Spyd for menn står ikke på programmet, derfor er ikke Andreas Thorkildsen med.

Jaysuma Saidy Ndure starter på 200-meteren, der han møter blant andre Walter Dix. Ingvill Måkestad Bovim skal løpe 3000 meter, og Cathrine Larsåsen deltar i stavsprang.

Det var 34 grader i Doha ved starten av stevnet.

Måkestad Bovim skal løpe i svart topp i dag, til minne om Alexander Dale Oen, som ble gravlagt tidligere i dag.

– Siden han skal begraves samme dag som jeg konkurrer, skal jeg løpe med en svart topp for å hedre ham. Vanligvis løper jeg i en rosa topp i Diamond League-sammenheng, sier mellomdistanseløperen fra Odda til Dagbladet.

Hun møter tøff motstand i sesongåpningen, blant andre den etiopiske duoen Meseret Defar og Gelete Burka.

Jays' tøffeste konkurrent på 200-meter blir Walter Dix, sølvvinner både på 100 og 200 meter i VM i fjor, og med 19,53 som personlig rekord.

Larsåsens tøffeste motstander blir ventelig tyske Silke Spiegelburg, som hoppet 4,76 i fjor.

Storstjernen er likevel den kenyanske verdensrekordholderen på 800 meter, David Rudisha. Han skal bryne seg på den etiopiske unggutten Mohamed Aman, som slo Rudisha på slutten av fjorårssesongen - Rudishas første tap på to år.

En enda større stjerne er nok Asafa Powell som løper 100-meter mot bl.a. Justin Gatlin. Men 100-meteren er ingen Diamond League-øvelse i Doha.

Sportsnyheter

Ser lagkameratens spektakulære fall: – Oioioi satan

Filip Fjeld Andersen fikk et brutalt møte med snøen i det som kanskje var hans viktigste løp i karrieren. Fallet fikk lagkameratene til å måpe etter målgang.

Johaug slo voldsomt tilbake mot Karlsson – men var forbannet for utsettelse og ønsket avlysning

RUKA (NRK): Therese Johaug innrømmer at hun var gjennom en tøff mental utfordring før hun bestemte seg for å gå jaktstart søndag. Men etterpå gliste hun bredest av alle og sier at Frida Karlsson ble offer for en enorm revansjelyst.

Siste nytt

 • Lindvik nær pallen i Finland

  Marius Lindvik blei nummer fire i hopprennet i Ruka. Han hoppa 138,5 meter i begge omgangane, og hoppa seg opp frå sjuandeplass i finaleomgangen.

  – Eg greidde å halde skiene litt meir under meg, slik at eg kan fly litt i staden for berre å skjere gjennom lufta. Det var godt å få til to bra hopp, sa Lindviok til Viaplay.

  Anze Lanisek vann framfor Karl Geiger og Markus Eisenbichler. Lindvik var 7,7 poeng unna pallen.

  Elles blei det ingen suksess for Norge i den ujamne vinden i finske Ruka. Anders Fannemel blei nummer 25 i sin første finaleomgang etter over to års skademareritt. Daniel Andre Tande blei nr 26 og Fredrik Villumstad 30.

  Johann Andre Forfang og Robert Johansson kom ikkje med i finalen, og Halvor Egner Granerud kvalifgiserte seg ikkje for rennet.

  Vinnaren i går, japanske Ryoyu Kobayashi, testa positivt for korona tidlegare i dag og fekk derfor ikkje vere med.

  Marius Lindvik
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Fekk det tøft i VMs generalprøve

  Noreg møtte tøff motstand i deira siste oppkøyringskamp før handball-VM, då Russland kom på besøk til Åsane Arena.

  For der Kristine Breistøl i løpet av det første kvarteret hamra inn tre skåringar, svarte Russlands Elena Mikhaylichenko med dei same siffera.

  Og inn mot pause fekk Russland eit lite overtak, då Noreg gjorde tekniske feil framover, og målvaktsduoen Silje Solberg og Katrine Lunde ikkje gjorde ei einaste redning i den første omgangen. Dermed gjekk Russland til pause med ei 15–12-leiing.

  Men det forspranget forsvann raskt i den andre omgangen, når Lunde byrja å notere seg for redningar, samtidig som Camilla Herrem haldt fram med å skåre som ho har gjort gjennom oppkøyringa.

  Det såg ut til at kampen skulle ende uavgjort, men tre sekund før slutt skåra Russland det avgjerande målet, då dei vann 29–28.

  Stine
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Søberg skjøt Stavanger til topps

  Markus Søberg herjet med to mål og to assist da Stavanger Oilers knuste serieleder Stjernen i søndagens toppkamp i ishockey og inntok tabelltoppen.

  Oilers har etter søndagens kamp like mange poeng som Stjernen, men går foran på innbyrdes oppgjør.

  9eoi_Snj4e4
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal