Lindviks tredje fall på to uker: – Som å hoppe ut av en bil i 120 km/t og lande på magen

Marius Lindvik falt stygt under trening i skiflygingsbakken i Planica. Utrolig nok slapp han unna uten alvorlige skader.

FALL NUMMER TRE: Lindvik faller stygt under trening i Planica torsdag.

Da Marius Lindvik (20) gikk inn for landing på trening i Planica, gikk han ut i spagaten og gikk over ende. Hastigheten i landingsøyeblikket var rundt 120 km/t, og Lindvik ble fraktet ut på båre da han ikke klarte å reise seg på egen hånd.

– Det så veldig dramatisk ut. Vi var sikre på at det hadde fått langt større konsekvenser enn en hoven leppe. Jeg har sett folk som har falt penere enn det som har fått karrieren ødelagt, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen.

En hoven leppe, et skrubbsår på haken og en litt vond rygg er resultatet av fallet i videoen øverst i saken. Selv om nordmannen sto over den andre treningsomgangen, deltok han i kvalifiseringen under verdenscupfinalen i Planica. Lindvik leverte et solid hopp på 219,5 meter og kvalifiserte seg til fredagens skiflygingsrenn.

– Jeg fikk litt juling og har vondt i leppa, men ellers er kroppen fin, forteller Lindvik etter kvalifiseringen.

marius lindvik med skrubbsår

SKRUBBSÅR: Marius Lindvik fikk et skrubbsår og en litt hoven leppe etter fallet i Planica.

Foto: Frode Søreide / NRK

Imponert over Lindvik

NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen, var vitne til det stygge fallet i treningsomgangen.

– Jeg er veldig overrasket over at det ikke gikk verre. Det ser ikke bra ut når han vrir seg fremover. Du kan se for deg at du hopper ut av bilen i 120 kilometer i timen og lander på magen. Det gjør vondt.

Han tror Lindvik er en av de bedre til å falle og komme seg opp igjen etterpå, noe han beviste torsdag.

– Han er tøff i hodet. Vi har jo sett Andreas Stjernen som mer eller mindre avsluttet karrieren sin mentalt etter fallet i Lahti, sier Evensen.

– Lindvik er den råeste karen som finnes. Han gå på nesa på trening og går opp og «gunner» på en gang til og gjør en alright kvalik. Det er stort, mener landsagstrener Alexander Stöckl.

FALL NUMMER ÉN: Lindvik faller under lagkonkurransen i Holmenkollen 9. mars.

– En tøffing

Det er ikke første gang Lindvik er uheldig i skibakken denne måneden. På intet mer enn to uker har 20-åringen falt tre ganger.

9. mars falt han under lagkonkurransen under Raw Air i Holmenkollen, men et kjempehopp av Robert Johansson sørget likevel for norsk seier.

To dager senere falt Lindvik igjen under Raw Air på Lillehammer. Alle gangene har Lindvik sluppet alvorlige skader.

– Det er ikke bare flaks, han er godt trent og det kan være en grunn. Hvis du har god fysikk tåler beina og ledd mer enn hvis du ikke har det, forklarer Bråthen.

– Men det kan jo virke som han har litt å gå på når det gjelder skiferdigheter, legger Evensen til.

FALL NUMMER TO: Lindvik faller i kvalifiseringen under Raw Air på Lillehammer 11. mars.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hør Ruud i 1. runde av French Open

  Casper Ruud starter straks kampen mot Ernests Gulbis på det røde dekket i 1. runde av French Open. Du kan høre hele kampen på NRK Sport eller i dette videovinduet.

  Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.
 • Idretten vil kriminalisere doping

  Norges Idrettsforbund vedtok søndag at de skal jobbe for å kriminalisere doping og dopernes bakmenn. NIF ønsker at den økonomiske gevinsten ved doping skal bli sett på som bedrageri.

  Det var Oslo Idrettskrets som foreslo dette for idrettstinget.

  Sveinung Oftedal
  Foto: Nina Didriksen / NRK
 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal