Tre dårlige nyheter på én dag for NFF: – Vi faller mellom to stoler

TRONDHEIM/OSLO (NRK): NFF-president Terje Svendsen mener fotballen forskjellsbehandles. Nå håper forbundet at Regjeringen snur.

EM-kvalifisering fotball, menn: Malta - Norge

KRITISK: Fotballpresident Terje Svendsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nå kan den norske fotballsesongen tidligst starte opp i midten av juni. Fotballklubber som allerede sliter økonomisk må vente enda lenger før de får penger i klubbkassen. Det var bare én av de nedslående nyhetene som slo ned over et allerede tomt NFF-kontor i går.

 • Krisepakken som kom i går omfatter bedrifter i foretaksregisteret, og idrettslag får ikke søke på det som omtales som «kontantstøtte» til bedrifter.
 • Forskriftene for hva arrangører av idrettskonkurranser kan søke om omfatter kun bortfall av billettinntekter, deltakeravgift og merkostnader ved arrangement. Det betyr at sponsorinntekter og kiosksalg ikke dekkes.
 • Den norske fotballsesongen kan tidligst starte 15. juni.

– Pakken treffer fotballen dårlig. Vi faller mellom to stoler, sier Svendsen til NRK.

Sendte brev

NFF er så misfornøyde at de onsdag sendte brev til Lotteri- og stiftelsestilsynet der de sier seg uenig i forskriften.

– Begrensningene som er gjort er basert på rammen fra Kulturdepartementet. Det er definert til å falle utenfor forskriften. Det er ikke vår tolkning, vi håndterer forskriften med de begrensningene vi får, svarer Gunn Merete Paulsen, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Idrettspresidenten vil ikke sende utøvere til Tokyo-OL i sommer

KRISEPAKKE: Idretten får 700 millioner i krisepakke for perioden fra 5. mars til 31. april. Kulturminister Abid Raja presenterte krisepakken 18. mars.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hun mener Kulturdepartementet må svare på NFFs protest. Abid Q. Raja kunne ikke stille til intervju i saken, men departementet svarer slik på spørsmål om ordningen:

– Vi har etablert en ordning for kompensasjon for tapte billett og deltakeravgifter. Reglene rundt permitteringer vil også kunne benyttes av fotballklubber som har ansatte, uttaler statssekretær Knut Aastad Bråten.

 • Les hele svaret i bunnen av saken.

– Forskjellsbehandling

NFF er altså misfornøyde med pakkene som nå er presentert. Noen klubber har store inntekter som ikke faller innenfor kompensasjonspakkene som foreløpig er lagt frem.

– I utgangspunktet er vi ikke med, det er krevende. Det er mange som har dårlig økonomi, som sliter med likviditet. Vi skulle ha sparket i gang sesongen. Det er stillstand, og ingen inntekter, sier Svendsen.

– Sammenlignet med annen næringsvirksomhet er fotballen utsatt for forskjellsbehandling. Vi håper at de kommer med eller finner andre tiltak, legger Svendsen til.

Han sier de er glade for krisepakkene som er lagt frem, men sier at dersom koronatiltakene blir langvarig, vil mange klubber slite økonomisk. Blant annet fordi seriestart nå er utsatt, og inntektene uteblir.

– Det kom to måneder med ytterligere utsettelser i går. En ny kontantpakke for næringsaktører der vi ikke er med, og forskrifter vi ser oss uenige i. Vi trenger å jobbe til over påsken, og kommer til å ta det med regjering og storting, sier Svendsen.

Her er svaret fra Kulturdepartementet:

Sportsnyheter

Sverige våknet – men fikk knallhard kritikk: – En av de verste omgangene av et svensk landslag

Sverige ble refset både i egne aviser og på britisk TV etter en tam første omgang. Så tok Emil Forsberg tak og sendte svenskene på lang vei mot sluttspill.

Siste nytt

 • Hauger nummer to i kvalifiseringa

  Dennis Hauger var nest best i kvalifiseringa til helgas formel 3-løp i Frankrike.

  Det var berre danske Frederik Vesti som kunne måle seg med nordmannen i Le Castellet. Han vann kvalifiseringa med to tidelar.

  Hauger har fått ein sterk start på formel 3-sesongen, og er førebels i leiinga i meisterskapet etter sesongens tre første løp.

  Til helga ventar tre nye løp for Hauger. 2.-plassen i kvalifiseringa gjer at han startar som nummer 11 i det første løpet på laurdag, medan startposisjonen i løp nummer to på laurdag avhenger av resultatet i løp ein. Der vil dei 12 beste bli snudd på, slik at nummer 12 startar først og så vidare. På søndagens løp startar Hauger som nummer to.

  Dennis Hauger Challenge
  Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen
 • Utestengt for brudd på meldeplikten

  Den sørafrikanske VM-vinneren og OL-sølvmedaljøren i lengde, Luvo Manyonga, er idømt fire års utestengelse for brudd på dopingreglementet.

  Ved to tilfeller var han ikke til stede der han hadde sagt at han var da dopingjegerne dukket opp.

  Det er utøvernes integritetskomité (AIU) som melder dette.

  Manyonga tok VM-tittelen i 2017 og sølvet i Rio-OL i 2016. Nå går han glipp av blant annet OL i Tokyo.

  South Africa's Luvo Manyonga
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Leddbåndskade for Dønnum

  Aron Dønnum har fått påvist leddbåndskade i kneet, det opplyser Vålerenga. Dønnum måtte forlate banen under kampen mot Odd onsdag kveld etter en takling. Skaden vil kreve noen uker med alternativ trening, men han er allerede godt i gang sammen med det medisinske apparatet, opplyser klubben.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal