Hopp til innhold

Tre dårlige nyheter på én dag for NFF: – Vi faller mellom to stoler

TRONDHEIM/OSLO (NRK): NFF-president Terje Svendsen mener fotballen forskjellsbehandles. Nå håper forbundet at Regjeringen snur.

EM-kvalifisering fotball, menn: Malta - Norge

KRITISK: Fotballpresident Terje Svendsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nå kan den norske fotballsesongen tidligst starte opp i midten av juni. Fotballklubber som allerede sliter økonomisk må vente enda lenger før de får penger i klubbkassen. Det var bare én av de nedslående nyhetene som slo ned over et allerede tomt NFF-kontor i går.

 • Krisepakken som kom i går omfatter bedrifter i foretaksregisteret, og idrettslag får ikke søke på det som omtales som «kontantstøtte» til bedrifter.
 • Forskriftene for hva arrangører av idrettskonkurranser kan søke om omfatter kun bortfall av billettinntekter, deltakeravgift og merkostnader ved arrangement. Det betyr at sponsorinntekter og kiosksalg ikke dekkes.
 • Den norske fotballsesongen kan tidligst starte 15. juni.

– Pakken treffer fotballen dårlig. Vi faller mellom to stoler, sier Svendsen til NRK.

Sendte brev

NFF er så misfornøyde at de onsdag sendte brev til Lotteri- og stiftelsestilsynet der de sier seg uenig i forskriften.

– Begrensningene som er gjort er basert på rammen fra Kulturdepartementet. Det er definert til å falle utenfor forskriften. Det er ikke vår tolkning, vi håndterer forskriften med de begrensningene vi får, svarer Gunn Merete Paulsen, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Idrettspresidenten vil ikke sende utøvere til Tokyo-OL i sommer

KRISEPAKKE: Idretten får 700 millioner i krisepakke for perioden fra 5. mars til 31. april. Kulturminister Abid Raja presenterte krisepakken 18. mars.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hun mener Kulturdepartementet må svare på NFFs protest. Abid Q. Raja kunne ikke stille til intervju i saken, men departementet svarer slik på spørsmål om ordningen:

– Vi har etablert en ordning for kompensasjon for tapte billett og deltakeravgifter. Reglene rundt permitteringer vil også kunne benyttes av fotballklubber som har ansatte, uttaler statssekretær Knut Aastad Bråten.

 • Les hele svaret i bunnen av saken.

– Forskjellsbehandling

NFF er altså misfornøyde med pakkene som nå er presentert. Noen klubber har store inntekter som ikke faller innenfor kompensasjonspakkene som foreløpig er lagt frem.

– I utgangspunktet er vi ikke med, det er krevende. Det er mange som har dårlig økonomi, som sliter med likviditet. Vi skulle ha sparket i gang sesongen. Det er stillstand, og ingen inntekter, sier Svendsen.

– Sammenlignet med annen næringsvirksomhet er fotballen utsatt for forskjellsbehandling. Vi håper at de kommer med eller finner andre tiltak, legger Svendsen til.

Han sier de er glade for krisepakkene som er lagt frem, men sier at dersom koronatiltakene blir langvarig, vil mange klubber slite økonomisk. Blant annet fordi seriestart nå er utsatt, og inntektene uteblir.

– Det kom to måneder med ytterligere utsettelser i går. En ny kontantpakke for næringsaktører der vi ikke er med, og forskrifter vi ser oss uenige i. Vi trenger å jobbe til over påsken, og kommer til å ta det med regjering og storting, sier Svendsen.

Her er svaret fra Kulturdepartementet:

Siste nytt

 • Egil Østenstad inn i Haalands team som «finansdirektør»

  Tidligere fotballproff Egil Østenstad skal være med å styre virksomheten rundt Erling Braut Haaland, skriver Dagens Næringsliv.

  Haaland skrev nylig under for Manchester City i Premier League, og med spill for storklubben kommer en god lønn og store beløp fra samarbeidspartnere. Det skal Østenstad være med å håndtere, ifølge DN.

  Østenstad har også spilt for Manchester City, der han var lagkamerat med Alfie Haaland. Ingen av partene har ønsket å kommentere opplysningene, melder NTB.

  Egil Østenstad
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • United-keeper leies ut til nyopprykket lag

  Dean Henderson skal spille Premier League-fotball for nyopprykkede Nottingham Forest kommende sesong. 25-åringen har slitt med tilliten i Manchester United.

  – Jeg er veldig glad for å slutte meg til en så fantastisk klubb, sier Henderson.

  Han har signert en leieavtale på ett år, melder NTB.

  Dean Henderson
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Mkhitaryan klar for Inter

  Henrikh Mkhitaryan fortsetter karrieren i Italia etter at kontrakten med Roma gikk ut etter sist sesong. Armeneren skal heretter spille for Inter.

  Hovedstadsklubben har forsterket godt hittil i overgangsvinduet. Romelu Lukaku og keeper Andre Onana har kommet inn portene før Mkhitaryan nå slår følge, opplyser Inter på sine hjemmeside, ifølge NTB.

  Henrikh Mkhitaryan
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste