Hopp til innhold

Travsport

Oppsummert

17.00: Oslo Grand Prix

  • Høitomt skrev travhistorie – tok sitt 14. kuskechampionat

    Erik Høitomt var i 2022 suveren på den norske kusketoppen. Han vant 187 travløp og ble historisk med sitt 14. landschampionat.

    Han rykket fra legendene Ulf Thoresen og Gunnar Eggen, som begge stoppet på 13.

    – Så mange seirer kommer ikke av seg selv. Det er et tegn på at jeg har møtt opp og gjort noe riktig. Det er klart jeg er stolt, sier 53-årige Høitomt, som snart har samlet alle rekorder på sin kuskehånd.

    Han har kjørt 44.794 løp, flest i Norge. Det tilsvarer en distanse over to og en halv gang rundt jorda.

    Målt i premiepenger topper han også, med 264 millioner kroner innkjørt. 5519 seirer plasserer ham som toer bak Gunnar Eggen, som stoppet på 5546, den siste sikret i 2008.

    Høitomt vil med vanlig seierstakt passere Eggen i begynnelsen av mars i 2023.

    – Jeg vet at jeg nærmer meg, men dette er noe jeg ikke har tenkt mye på, sier Høitomt. Han har Jarlsberg som hjemmebane, men er opprinnelig fra Orre i Rogaland. Han tok sin første seier med Zmita Yankee Jeb på Forus som 18-åring i 1987.

    Eirik Høitomt
    Foto: Equus / Kanal75 / NTB
  • «Hjemmeseier» for Hamre i Oslo Grand Prix

    Frode Hamre kjørte hesten Stoletheshow inn til seier i travløpet Oslo Grand Prix søndag. Førstepremien var på 1,2 millioner kroner.

    – Det er en deilig følelse. Måten han vinner på er klart imponerende, sa Frode Hamre til NRK.

    For Hamre betyr det mye å bli best i Oslo Grand Prix, det største internasjonale løpet i Norge.

    – Det er absolutt det beste jeg har opplevd i sporten gjennom alle disse årene jeg har drevet. En ubeskrivelig følelse, sa Hamre.

    Han har hesten i trening for svenske eiere. Ekvipasjen stakk rett til tet på Bjerke travbane og vant overlegent foran San Moteur. Sistnevnte galopperte fra start, tapte stort terreng og spurtet fort inn mot mål. (NRK/NTB)

    Oslo Grand Prix 2022
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
  • Norge fekk nei frå Elitloppet

    Den norske trenarchampionen Frode Hamre reagerer kraftig på at det ikkje er nokon norsktrena hest med i årets Elitloppet i trav.

    – Både Cicero TG og Stoletheshow er gode nok til å vere med når ein ser på dei 16 som fekk plass. Eg synest det er skuffande at ein ikkje fann plass til ein norsk hest, ja rett og slett flaut for Solvalla, men, men det er dei som bestemmer, seier Hamre til Trav- og Galopp-nytt.

    Elitloppet blir køyrt søndag. Vinnaren av finalen får 5 millionar svenske kroner. det er venta cirka 40.000 tilskodarar på løpa i Stockholm laurdag og søndag.

    Den norskfødde hesten Cokstile (eigd og trena i Italia) er blant vinnarkandidatane.

    Nordmannen Dagfin Henriksen har base i Canada som travtrenar og kusk. Han har fått plass i løpet med hesten sin Perfetto. – Ein draum går i oppfylling, seier Henriksen til TGN om å delta i Elitloppet.

    Elitloppet
    Foto: MARCUS ERICSSON / TT / NTB
  • Travlegenden Olle Goop er død

    Den legendariske svenske travtreneren og kusken Olle Goop er død i en alder av 78 år. Det bekrefter hans sønn Björn overfor Aftonbladet.

    Han vant 6744 travløp som kusk, fordelt på seks ulike tiår, og han var lenge den mestvinnende svenske kusken. Han tok en rekke store seirer også på norske baner.

    Sønnen Björn slo seiersrekorden hans i 2018 og er nå mestvinnende svenske kusk.

    Trav, Elitloppet 2017, Solvalla
    Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
  • Travprofil utestengt etter positiv doping-prøve

    Den norske travkusken Ole Johan Østre er foreløpig utelukket i tre måneder etter å ha avgitt en positiv urinprøve på et narkotisk stoff.

    Det kommer fram på de offisielle resultatlistene til Sveriges travselskap.

    – Ole Johan Østre utelukket 220412–220711 for å ha brutt bestemmelser angående rusmidler, heter det der.

    Rett før påske ble Østre plukket ut for å avlegge en test før en løpsdag i Sverige. Testen dreide seg ikke om alkohol, men den ga utslag på et narkotisk stoff. Kontrollørene valgte å hurtiganalysere tre urinprøver fra Østre. Alle var positive.

    Svenske travmyndigheter venter på svar etter en full analyse av materialet i form av en A- og B-prøve på et laboratorium. Resultatet kan komme i løpet av få dager.

    Østre har ikke uttalt seg om saken.

    Dersom Østre finnes skyldig i brudd på reglementet, kan han trolig ende opp med en utelukkelse på et halvt år.

    Første idrettsarrangement etter korona-utbruddet
    Foto: Tore Meek / NTB

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal