NRK Meny

Travel høst for Magnus

Magnus Carlsen skal ikke hvile lenge på laurbærene, i løpet av høsten blir det flere store turneringer. Men han dropper verdenscupen!

Magnus carlsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

EM er første post på programmet. Turneringen starter 22.oktober.

Carlsen er satt opp som førstebordspiller på det norske laget i EM, som spilles i Serbia. Også her blir det hard motstand for våre menn, ikke minst for Carlsen. Så godt som hele verdenseliten er å finne på førstebord for de forskjellige lagene.

Carlsen stiller sammen med Jon Ludvig Hammer, Leif Erlend Johannessen og Frode Elsness og det er godt håp om at de gjør det bedre enn forhåndsrangeringen, som er 21.

Carlsen levner ikke Norge de store sjansene. Forhåndsrangeringen taler for seg sier han. Han mener håpet ligger i å gjøre en solid enkelt prestasjon for laget, slik som da vi slo Kina under OL.

Les: Norsk sjakksensasjon

- Mitt personlige mål er å bli den beste førstebordspilleren i turneringen, sier Carlsen til NRK.

Senere er det blitt klart at Carlsen likevel ikke stiller i EM: Les: Carlsen trekker seg fra EM

Moskva

Høstens store utfordring blir likevel Tal Memorial i Moskva fra 5.til 14.november. Blant motstanderne her finner vi bl.a regjerende verdensmester Viswanathan Anand, Levon Aronian og Vassily Ivanchuk, samt flere av russland beste spillere, ledet an av tidligere verdensmester Vladimir Kramnik.

Tal Memorial avsluttes som alltid med en lynturnering over tre dager og i år har denne status som det offisielle VM i lynsjakk.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

London

Michael Adams

Michael Adams møter Magnus i London.

Foto: JOHN D MCHUGH / AFP

Etter dette skal Carlsen tilbringe adventstiden i London. Britene har invitert flere i verdenseliten for å konkurrere med sine egne storspillere i turneringen London Chess Classic. Dette er den sterkest turneringen i London på 25 år.

På startstreken finner vi bl.a Vladimir Kramnik og Hikaru Nakamura, mens britene stiller med sine egne ess, bl.a Michael Adams og Nigel Short.

Dropper Verdenscupen

I månedsskiftet november desember går også verdenscupen av stabelen i Sibir, men denne blir ikke prioritert av Carlsen. Store deler av verdenseliten deltar her, og vinneren går videre til VM kvalifiseringen til neste år.

Carlsen har tidligere trukket seg fra verdenssjakkforbundets Grand Prix-turneringer, som var en annen mulighet til å kvalifisere seg til VM.

Les: Carlsen trekker seg fra VM-kvaliken

- Etter at han trakk seg fra GP har han ikke fokusert på VM i det hele tatt. Han fokuserer på å forsøke å gjøre fremskritt sjakklig samt delta i mange av de fremste turneringene, sier Henrik Carlsen til NRK Sjakk

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Stabæk - LSK Kvinner
Toppserien: Stabæk - LSK
Toppserien: Stabæk - LSK