NRK Meny
Normal

Aker: – Dette handler om mye mer enn en Birmingham-tur

Aker ASA snakker ut til NRK.no om Solskjær-krisen.

Ole Gunnar Solskjær og Kjell Inge Røkke

Ole Gunnar Solskjær er oppgitt over at hans tre svar til Kjell Inge Røkke og Molde-ledelsen har kommet ut.

– Dette er en trist og lei sak. I Aker har vi vært med på Molde-laget i mange år. Svarene til Ole Gunnar Solskjær er ikke forenlig med fellesskapet. Han vil reise fra Molde så snart han kan, ta med seg trenerteamet og ett av Norges største fotballtalenter. Vi har ikke fått muligheten til å diskutere og planlegge en felles fremtid for klubben, sier kommunikasjonsdirektør i Aker ASA Atle Kigen til NRK.no.

Det har haglet inn med telefoner til kommunikasjonsdirektøren det siste døgnet.

Dette blant annet fordi Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i går offentliggjorde Ole Gunnar Solskjærs svar på Kjell Inge Røkkes tre spørsmål før avreise til Birmingham for å diskutere ny trenerjobb.

Aker ble først kjent med innholdet i svarene 18. mai, ifølge Aker – samme dagen som de besluttet å trekke seg ut av Molde Fotballklubb.

– Vi fikk muntlige signaler 18. mai. Det var lørdag vi ble kjent med eksakt ordlyd i svarene, sier Kigen.

– Egeninteresse foran fellesskapet

Atle Kigen

Kommunikasjonsdirektør i Aker ASA Atle Kigen.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Svarene ble formidlet til Aker og offentligheten via Tarje N. Jacobsen, og bekreftet av Solskjær i en telefonsamtale med Kjell Inge Røkke lørdag.

Ifølge Kigen skal det ikke være noen isfront mellom Solskjær og Røkke.

– Det var en privat samtale mellom de to, og jeg er ikke kjent med innholdet i samtalen. Jeg har forstått at det var en avklarende samtale, sier Kigen.

– Hvorfor valgte dere å trekke dere ut av Molde FK før dere fikk svarene fra Solskjær?

– Dette handler om mye mer enn at Ole Gunnar Solskjær reiste til Birmingham i full offentlighet, og uten på forhånd å svare skriftlig på sentrale spørsmål om Molde FKs fremtid. Ole Gunnar er en person som Aker har satt pris på, men vi er skuffet over det som har skjedd nå. Egeninteressene settes foran fellesskapet, sier Kigen.

Reagerte på timingen og avklaring

Presse

Øystein Neerland og Ole Gunnar Solskjær under pressekonferansen på lørdag.

Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix

– For oss var det aldri en diskusjon om Solskjær skulle reise til England for å snakke med Aston Villa. Vi reagerte på formen, timingen og manglende avklaring for fremtiden til Molde FK og fellesskapet som er bygget opp gjennom mange år. I sum var dette utløsende for at Aker trekker seg ut fra neste sesong.

– Er det ikke viktig at Solskjær får sjansen til å forklare seg før dere tar en slik avgjørelse?

– Solskjær trosset klubbledelsens ordre og reiste til Birmingham vel vitende om at det kunne få konsekvenser. Akers beslutning om å trekke seg ut av Molde FK er en konsekvens av at Solskjær har satt fellesskapets interesser på sidelinjen.

– Visste Solskjær at dere kom til å trekke dere ut da han reiste?

– Nei, dette var en beslutning vi tok fredag.

Spørsmålet om Akers videre engasjement i MFK fra og med neste år ble tatt opp med klubben og samarbeidspartnere allerede i januar i år.

– Det avgjørende for beslutningstidspunktet var situasjonen og håndteringen av saken fra Solskjærs side, forteller Kigen.

Gjenga fortrolig samtale

Tarje Nordstrand Jacobsen

Moldedirektør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

pressekonferansen lørdag formiddag ga Moldeledelsen uttrykk for at klubben helst skulle vært foruten Solskjærs reise til Birmingham, men at de var enige om å legge ballen død, og at de nå ville se framover sammen med Solskjær som manager.

– Vi forsøker å se fremover sammen. Vi har en kontrakt med Ole Gunnar, og ser ikke at vi skal gjøre noen endringer med Ole Gunnar, sa styreleder Øystein Neerland.

Men timer etter pressekonferansen røpte moldedirektøren det som skal ha vært en fortrolig samtale mellom ham og Ole Gunnar Solskjær. Sistnevnte sier til VG lørdag at han er oppgitt over at hans tre svar til Kjell Inge Røkke har kommet ut.

– Det var en konfidensiell samtale vi hadde. Nå ser vi hvilket spill som foregår, sier han til avisa.

På spørsmål til styrerleder Øystein Neerland om hvorfor Molde-ledelsen valgte å offentliggjøre en intern samtale, svarer Neerland kort at han ikke ønsker å kommentere saken.

– Dette må du ta opp med Nordstrand Jacobsen, sier Neerland.

NRK.no lyktes ikke å få tak i direktør Tarje N. Jacobsen søndag formiddag.

Her er svarene til Solskjær

Det var Rbnett.no som fikk svarene tilsendt fra Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

1. Vil du lede MFK ut sesongen?

– Det er et hypotetisk spørsmål, men får jeg et tilbud, vil jeg reise så snart jeg kan, sannsynligvis etter kampen mot Hønefoss.

2. Om/når du drar fra MFK, vil du da ta med deg noen fra støtteapparatet i MFK?

– Jeg vil ha med meg Mark (Dempsey) og Richard (Hartis).

3. Om/når du drar fra MFK, vil du da ta med deg noen av MFK’s spillere?

– Ja, jeg vil gi et tilbud til Magnus Wolff Eikrem.

NRK.no lyktes ikke med å få tak i Ole Gunnar Solskjær søndag ettermiddag.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen mot Anand

  Magnus Carlsen spilte remis mot sin gamle VM-utfordrer Vishy Anand fra India i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Etter ni kamper er nordmannen med og kjemper om seieren.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Nadal trakk seg fra Australian Open

  Rafael Nadal trakk seg fra Australian Open i Melbourne etter at han pådro seg en skade i fjerde sett mot Marin Cilic. Spanjolen spilte fem sett mot Cilic før han valgte å trekke seg fra kampen.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Mowinckel leder i Italia

  Ragnhild Mowinckel kjørte raskest av samtlige i første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

  Mens storfavoritten Mikaela Shiffrin kjørte ut. Mowinckel kjørte en strålende omgang og hoppet opp og ned av glede i målområdet etter å ha kjørt inn åtte hundredeler foran hjemmehåpet Marta Bassino. Tyske Viktoria Rebensburg følger ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass. Andre omgang starter kl: 13.00.

  mow
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn