Hopp til innhold

Træen aktiv i Catalonia – Groves vant spurtoppgjør

Uno-X-rytter Torstein Træen satt lenge i brudd på den fjerde etappen av sykkelrittet Volta a Catalunya, men det var Kaden Groves som stakk av med seieren.

Med rundt 140 kilometer igjen til mål hadde det samlet seg et femmannsbrudd, og blant de involverte var Hønefoss-syklisten Træen. De lå i front lenge, men med fem mil igjen satte hovedfeltet opp farten og knappet mer og mer innpå Træen og kompani.

Bruddet hadde da et to minutters forsprang, og det ble spennende mot slutten. Med bare fire kilometer igjen var håpet ute for Træen og bruddkameratene. I spurtavslutningen var det australske Kaden Groves som var sterkest og kunne juble for seier.

Fredag venter en 176 kilometer lang kupert etappe, som avsluttes med en tøff stigning opp til Lo Port.

Uno-X-laget har slitt litt med magetrøbbel hittil i rittet i Catalonia. Flere fra det norske laget satt helt på halen av hovedfeltet på torsdagens etappe.

Volta a Catalunya går over sju etapper og ender i Barcelona søndag. Colombianske Sergio Higuita vant rittet i fjor.

Uno-X skal senere i år delta i prestisjetunge Tour de France.

(©NTB)

Tour of Catalonia
Foto: JOSEP LAGO / AFP

Siste nytt

 • Line Kloster på 2.-plass i B-heat i Spania

  Line Kloster ble nummer to i B-heatet på 400 meter under friidrettsstevnet i spanske Huelva tirsdag. Tiden 52,62 er et stykke bak hennes årsbestetid.

  Kloster har løpt på 52,15 denne sesongen.

  Laura Müller fra Tyskland vant B-heatet i Huelva på 52,24. Carmen Aviles fra Spania ble nummer tre med 52,73.

  Salwa Eid Naser fra Bahrain vant A-heatet med 49,78. Alle åtte i det heatet løp raskere enn Klosters tid, og de sju første løp under 52 sekunder. (NTB)

  r-J2F9SUpHk
  Foto: NTB
 • Alcaraz utklasset Tsitsipas – møter Djokovic i semifinalen

  Verdensener Carlos Alcaraz utklasset Stefanos Tsitsipas og møter Novak Djokovic i semifinalen i Roland-Garros.

  Alcaraz feide Tsitsipas av rødgrusen med sifrene 6-2, 6-1, 7-6 (7-5) i en kamp som varte to timer og 12 minutter.

  Casper Ruud møter Holger Rune onsdag i en av de to siste kvartfinalene. (NTB)

  0dXz9r-mRKs
  Foto: AP
 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste