Hopp til innhold

– Jeg blir helt flau

Liv Kjersti Eikeland fikk en trå start på Norges skiskytterstafett, og det toppet seg da hun ikke klarte å få på seg våpenet etter stående skyting. Til slutt endte Norge på en fjerdeplass.

Liv Kjersti Eikeland under OL-stafetten

Det ble en trå start med både våpenkluss og ingen god dag i sporet for Liv Kjersti Eikeland på Norges førsteetappe.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Olga Zaitseva går i mål til gull på OL-stafetten

Olga Zaitseva fikk æren av å gå over målstreken for det russiske laget og dermed innkassere gullet.

Foto: EBU / NRK

Etter at Liv Kjersti Eikeland fikk en litt tung start på det norske løpet gikk de andre jentene laget opp i medaljekampen en liten stund.

Men til slutt ble det en 4. plass på de norske jentene.

Les: Resultater kvinnenes stafett i skiskyting

Seieren gikk til Russland foran Tyskland og Frankrike.

Trå start med våpenkluss

Det ble en trå start for de norske jentene og Liv Kjersti Eikeland på første etappe.

Eikeland slet både i sporet og på standplass. Da Ann Kristin Flatland tok over stafettpinnen lå Norge hele 57,8 sekunder bak teten på en 14. plass.

Det som derimot nok blir mest husket fra den første etappen var skytingen. Den gikk ikke så verst med bare to ekstraskudd. Derimot da Eikeland skulle ut fra stående skyting fikk hun problemer – med å få våpenet opp igjen på ryggen.

– Det går ikke an det der, jeg blir helt flau, var Eikelands egen kommentar da hun fikk se våpenklusset etter løpet.

Se opptak av klusset:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etter løpet skulle hun så gjerne ønske at hun hadde unngått slike feil, for da kunne kanskje Norge vært med i medaljekampen.

– Jeg ser at jeg gjorde noen dumme feil, så dette var surt. Hadde jeg fått ned blinkene bedre og gjorde færre irriterende småfeil, så kanskje. Det går rett og slett ikke an å ødelegge dagen sånn, sa Eikeland til NRK etter at fjerdeplassen var et faktum.

Likevel var det ikke klart at Norge var akterutseilt for godt så tidlig i løpet. Lagvenninene hennes gjorde en god innsats både i løypa og på standplass etter henne, og midtveis i løpet var Norge i nærheten av bronseplassen.

Video: - Jeg ble helt flau

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Helt rå etappe!

Ved veksling etter første etappe hadde det blitt etablert en trio med Frankrike i tet og Russland og Tyskland hakk i hel. Norge lå ved veksling på en 14. plass.

Ann Kristin Flatland under OL-stafetten

Ann Kristin Flatland kjempet hardt i løypa og når det også ble fullt hus på standplass gikk hun det norske laget opp på listene etter en trå første etappe.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Ann Kristin Flatland gikk ut med kjempemotivasjon og ved første mellompassering hadde Ann Kristin Flatland allerede gått inn 7,5 sekunder og gått seg opp én plass.

Inne på standplass gjorde hun også jobben sin med fullt hus på liggende skyting, og klarte dermed å avansere enda én plass.

- Jeg hadde bestemt meg for å gå tøft ut. Vi lå litt bak og jeg hadde ingenting å tape, sa Ann Kristin Flatland da hun var ferdig med etappen sin.

Til siste skyting på Flatlands etappe kom de tre i teten inn som en tett trio, og selv fortsatte hun å kjøre på videre, og med fullt hus også på siste skyting fortsatte hun å ta innpå konkurrentene

– Dette løpet var helt rått, og med ti treff i tillegg er det veldig bra, var Flatlands egen kommentar til etappen.

Eikeland unntaket på standplass

Selv om Eikeland var skuffet etter løpet var det ikke et elendig løp de norske jentene presterte. Totalt ble det bare tre ekstraskudd. Både Ann Kristin Flatland og Solveig Rogstad som gikk tredjeetappen skjøt helt feilfritt.

Tora Berger på OL-stafetten

Tora Berger kjempet inn en fjerdeplass. Pallen ble for vanskelig å nå.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Rogstad gikk friskt ut på sin etappe også i sporet, men fikk kjenne det mot slutten av etappen.

– Vi gjennomførte en brukbar stafett og det var ikke så mye mer å gjøre.
Skytinga stemte i alle fall veldig bra i dag. Siden jeg selv hadde så dårlig skyting på normalen var det bra å få det til i dag. Det var derimot tungt å gå i dag, sa Rogstad til NRK etter løpet.

Tora Berger gikk dermed ut på sisteetappen noe bak teten på en femteplass.

Hun startet sin etappe med å gå inn Sverige på plassen foran, men på liggende skyting fikk hun dessverre en bom og måtte ty til et ekstraskudd og mistet plassen og noen sekunder. Siste skyting for laget fullførte Berger feilfritt og ga alt på siste runden.

Til slutt endte Norge 21,3 sekunder bak Tyskland som tok bronsen, og 13,1 sekunder foran Sverige på femteplassen.

Siste nytt

  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal