Normal

Her fosser blodet fra Sørensens hånd - nå er touren i fare

Danske Chris Anker Sørensen må operere en finger etter å ha klemt den i forhjulet under torsdagens etappe i Tour de France.

Chris Anker Sørensen

Chris Anker Sørensen fullførte torsdagens etappe i smerter etter å ha skadet fingrene ved å komme borti eikene i forhjulet.

Foto: Skjermdump / TV2

Bjarne Riis

BEKYMRET: Sportssjef Bjarne Riis.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Kurt Asle Arvesen

– Jeg kjenner ryttere som har mistet fingrene på den måten, sier Kurt Asle Arvesen.

Foto: NRK
– Det er veldig alvorlig for Chris. Jeg har vært inne og sett på fingrene hans. Kjøttet på begge fingrene er revet opp, sa Saxobanks sportssjef, Bjarne Riis, etter uhellet.

Saxo Bank-rytteren fikk fingeren i klem da han forsøkte å fjerne en avis i forhjulet sitt.

Ifølge lagets sportsdirektør Bjarne Riis var det en tilskuer som hadde kastet avisen ut i veibanen.

– Man må flytte litt hud fra hånden til fingeren. Men om det blir gjort nå eller senere, vet vi ikke ennå. Først og fremst skal han til sykehuset (i Toulouse) for en undersøkelse, sa Riis.

– Typisk scenario

Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen sier til NRK at det også er vanlig å stappe aviser i trøya etter lange og harde klatringer, slik at man ikke skal bli kald når man kjører ned fra fjellene.

Men det har tydeligvis ikke skjedd i dette tilfellet.

– Å skade fingrene ved å først være nær forhjulet er et typisk scenario. Jeg kjenner ryttere som har mistet fingrene på den måten. Jeg holdt alltid fingrene langt unna, og stoppet heller opp om det var noe jeg måtte justere på, sier Arvesen.

Håp i hengende snøre

Sørensen blødde kraftig fra fingeren og ble tatt direkte inn i lagbussen da han var i mål på toppen av Peyragudes. Det er usikkert om dansken kan starte fredagens etappe.

– Det vet vi ikke ennå. Vi håper det kan la seg gjøre, opplyste Riis. 28-åringen har kjempet om klatretrøya under årets Tour de France, der han er nummer tre med sine 77 poeng.

Siste nytt

 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Espejord rekker ikke LSK-kampen

  Runar Espejord er tilbake i trening, men Tromsøs toppscorer rekker ikke mandagens kamp mot Lillestrøm. TILs toppscorer har slitt med lysken i lang tid. Ikke siden 25. august har Espejord vært på banen i kamp. Han står med seks mål i Eliteserien.

  Runar Espejord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Norge klatrer én plass på FIFA-rankingen, noe som betyr 52. plass på den ferske oversikten. Belgia og verdensmester Frankrike deler førsteplassen. Bulgaria klatrer på sin side tre plasser og er best plassert av Norges gruppemotstandere på 44.-plass.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg