NRK Meny
Normal

Her fosser blodet fra Sørensens hånd - nå er touren i fare

Danske Chris Anker Sørensen må operere en finger etter å ha klemt den i forhjulet under torsdagens etappe i Tour de France.

Chris Anker Sørensen

Chris Anker Sørensen fullførte torsdagens etappe i smerter etter å ha skadet fingrene ved å komme borti eikene i forhjulet.

Foto: Skjermdump / TV2

Bjarne Riis

BEKYMRET: Sportssjef Bjarne Riis.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Kurt Asle Arvesen

– Jeg kjenner ryttere som har mistet fingrene på den måten, sier Kurt Asle Arvesen.

Foto: NRK
– Det er veldig alvorlig for Chris. Jeg har vært inne og sett på fingrene hans. Kjøttet på begge fingrene er revet opp, sa Saxobanks sportssjef, Bjarne Riis, etter uhellet.

Saxo Bank-rytteren fikk fingeren i klem da han forsøkte å fjerne en avis i forhjulet sitt.

Ifølge lagets sportsdirektør Bjarne Riis var det en tilskuer som hadde kastet avisen ut i veibanen.

– Man må flytte litt hud fra hånden til fingeren. Men om det blir gjort nå eller senere, vet vi ikke ennå. Først og fremst skal han til sykehuset (i Toulouse) for en undersøkelse, sa Riis.

– Typisk scenario

Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen sier til NRK at det også er vanlig å stappe aviser i trøya etter lange og harde klatringer, slik at man ikke skal bli kald når man kjører ned fra fjellene.

Men det har tydeligvis ikke skjedd i dette tilfellet.

– Å skade fingrene ved å først være nær forhjulet er et typisk scenario. Jeg kjenner ryttere som har mistet fingrene på den måten. Jeg holdt alltid fingrene langt unna, og stoppet heller opp om det var noe jeg måtte justere på, sier Arvesen.

Håp i hengende snøre

Sørensen blødde kraftig fra fingeren og ble tatt direkte inn i lagbussen da han var i mål på toppen av Peyragudes. Det er usikkert om dansken kan starte fredagens etappe.

– Det vet vi ikke ennå. Vi håper det kan la seg gjøre, opplyste Riis. 28-åringen har kjempet om klatretrøya under årets Tour de France, der han er nummer tre med sine 77 poeng.

Siste nytt

 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Ruud faller på ATP-rankingen

  Casper Ruud rykker fire plasser ned på verdensrankingen i tennis og ligger nå på 205. plass etter tapet i første runde av Tunis Open. Det er hans dårligste ranking på over et år. I fjor sommer var nordmannen helt oppe på 108. plass.

  Australian Open Tennis
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08