Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Sagosen fortviler etter utvisning i OL-exiten: – Bare piss

TOKYO/OSLO (NRK): Det endte med en brutal exit i OL for håndballherrene. Sander Sagosen ble utvist og måtte trøstes etter kampen.

reJ6_G71-HE

Rai Benjamin: – Hadde du sagt jeg ville løpe så fort og tape, ville jeg gitt deg juling

TOKYO/OSLO (NRK): Han løp inn til en fantastisk tid i OL-finalen, men måtte se seg slått av Karsten Warholm (25) på de siste 50 meterne. Etter løpet rangerte Rai Benjamin (23) 400 meter hekk-konkurransen tirsdag som det beste løpet i friidrett noen gang.

Siste nytt

 • Brasil til finalen etter straffer

  Brasil er klar for OL-finale i fotball og fortsetter dermed jakten på sitt andre strake OL-gull, etter at de slo Mexico på straffer i semifinalen tirsdag.

  Tittelforsvareren var så langt ubeseiret under sommerlekene i Tokyo, men fikk det tøft mot et Mexico som ønsket å kopiere gullbragden fra London-OL i 2012.

  Begge de ordinære omgangene ble sjansefattige, og ingen av lagene maktet å sette de to målvaktene på nevneverdige prøver.

  Ettersom det ikke ble nettsus i noen av ekstraomgangene heller, var det duket for straffesparkkonkurranse på Kashima stadion.

  Der var det gultrøyene fra Brasil som holdt hodet kaldest. Eduardo Aguirre og Johan Vasquez bommet for Mexico. Dortmund-spiller Reinier satte den avgjørende straffen for Brasil, som vant 4–1.

  Japan og Spania møtes i den andre semifinalen senere tirsdag. Da blir det avgjort hvem som blir Brasils finalemotstander. Finalen spilles på Yokohama stadion lørdag. (NTB)

  DA
  Foto: Pedro Pardo / AFP
 • Biles tok bronse i OL-comebacket

  Turnstjernen Simone Biles var tirsdag tilbake i aksjon i OL etter å ha stått over flere øvelser. Hun kunne juble over bronsemedalje i bom.

  En strålende opplagt Biles smilte bredt etter å ha gjennomført sitt finaleprogram, som ga 14,000 poeng fra dommerne. Det holdt til bronsemedalje.

  Hun fikk bare med seg starten av lagkonkurransen med USA (første OL-finale) før hun trakk seg for å pleie sin mentale helse. Hun ble imidlertid klar for bom, som er kvinnenes siste apparatfinale i Tokyo-lekene.

  Det ble kinesisk dobbeltseier med den 16-årige favoritten Guan Chenchen foran Tang Xijing. De fikk henholdsvis 14,633 og 14,233 poeng.

  Tokyo Olympics Artistic Gymnastics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Zou tok OL-gull i skranke

  Zou Jingyuan (23) fra Kina imponerte stort i herreturnernes OL-finale i skranke og tok gull med 16,233 poeng.

  Han sammen et program som ble belønnet med 6,900 for vanskelighetsgrad og hele 9,333 for utførelse.

  Dermed fikk 158 centimeter høye Zou en solid oppreisning etter at han overraskende ikke tok seg til finale i skrankeøvelsen i VM for to år siden.

  Zou vant VM-gull i skranken i 2017 og 2018.

  Zou
  Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal