NRK Meny
Normal

Kristoff: – Jeg blir ikke billig

LA TOUSSEUIRE (NRK): Alexander Kristoff mener Thor Hushovd trenger et stort budsjett om «Team Norge» skal ha råd til hans tjenester.

Kristoff

DYR: Alexander Kristoff engasjeres av Hushovd, men vil ikke selge seg gratis.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Thor Hushovd

VIL ENGASJERE: Thor Hushovd drømmer om et norsk tour-lag.

Foto: EIRIN MARGRETHE FIDJE / NRK

– Det er kule nyheter. Jeg håper han får det til. Det ville vært stort for norsk sykkelsport å få et lag i proffsirkuset, sier Alexander Kristoff engasjert til NRK angående Thor Hushovds profflag-planer.

Under dagens Tour de France-sending på TV 2 avslørte Hushovd sine planer om å starte et norsk sykkellag på aller høyeste nivå.

Den tidligere toppsprinteren vil skape gåsehud-følelse i de norske hjem. Det engasjerer også Norges to tour-ryttere - selv om i hvert fall ikke Kristoff vil selge seg billig.

– Det hadde vært kult å være en del av et slikt lag. Jeg hadde for så vidt vært interessert, men må ha betalt også. Har de godt nok budsjett, så hvorfor ikke, sier Kristoff lurt.

– Det blir ikke billig, sier du?

– Nei, jeg kjører ikke gratis. Jeg tjener gode penger i Katjusja, og kjører ikke for mindre andre steder. Jeg trives godt i laget her.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CYCLING-TOUR/ Team Sky rider Chris Froome of Britain, the race leader's yellow jersey, reacts as he attends a media conference during a rest day in the 102nd Tour de France cycling race in Sisteron

ENGASJERT: Chris Froome mener det er bra for sykkelsporten om Norge får eget profflag.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Froome: – Stort for norsk sykkelsport

Boasson Hagen

INTERESSERT: Edvald Boasson Hagen vil gjerne vite mer opp Hushovds planer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen er hakket mindre kostbar.

– Det er veldig bra og gøy om dette blir noe av, men jeg må høre flere planer først. Det blir spennende, sier han engasjert til NRK.

– Jeg synes ideen er spennende, og håper det blir mer enn bare snakk.

Også Tour de France-leder Christopher Froome har fått med seg den norske nyheten, og lar seg begeistre av Hushovds planer.

– Dette er kjempestort for sykkelsporten. Norge har jo allerede store ryttere som Thor (Hushovd), Edvald (Boasson Hagen) og Lars Petter (Nordhaug), sier han til VG.

– Tar telefonen om han ringer

Norges klart beste sykkelrytter i 2015 har lyst til å snakke mer med Hushovd om framtidsplanene.

– Det hadde så klart vært veldig positivt å kjøre på et norsk lag. Jeg tar telefonen om han ringer. Jeg er klar for en hyggelig prat, sier Kristoff med et smil.

PS: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff tok det med ro og kom i mål 29.12 etter Vincenzo Nibali på dagens etappe av Tour de France.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street