NRK Meny
Normal

Tour-håp hasteoperert i Davos

DAVOS/OSLO (NRK): Didrik Tønseth (23) er operert for blindtarmbetennelse. Det er uvisst om Tour de Ski ryker for formløperen.

Tønseth

Didrik Tønseth må følge verdenscuphelgen fra sykesengen i Davos.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tønseth fikk magesmerter natt til torsdag og måtte flere turer til sykehuset i Davos før det ble konstatert blindtarmbetennelse.

– Fredag kveld ble det besluttet å operere. Han er nå i fin form, sier Torger Hansen, leder for det norske helseteamet, til NRK.

Tønseth må dermed følge helgens verdenscuprenn fra sykesengen. 23-åringen reiser hjem til jul sammen med resten av langrennstroppen søndag.

Touren kan ryke

Tønseth har imponert stort i sesonginnledningen og ble nummer to på 10 km klassisk i verdenscupen i Davos sist helg.

Han er en av de store norske håpene før Tour de Ski, som arrangeres tidlig i januar, men det er nå uvisst om han rekker konkurransen.

– Nå er det sånn at det ikke er blitt tatt ut løpere til Tour de Ski ennå, så det er også uvisst med tanke på Tønseth. Men sånn funksjonsmessig skal han nærme seg i den tiden der, sier Hanssen til NRK.

– Hvordan er det med han?

– Didrik var fornøyd og ved godt mot da jeg besøkte han etter at han var ute av narkosen. Situasjonen var helt udramatisk. Han er nok «fit for fight» om én uke eller to, svarer Hanssen.

Siste nytt

 • Eckhoff dropper fellesstarten

  Tiril Eckhoff står over søndagens fellesstart i skiskyting på Sjusjøen. – Hun sparer seg til verdenscupåpningen fordi hun har vært syk i oppladningen til sesongen, og fikk ikke deltatt på den siste samlinga i Trysil, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

  Tiril Eckhoff blir filmet av NRK
  Foto: Anders Rove Bentsen / NRK
 • Northug har friskmeldt seg

  Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. – Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn, sier Kveen. Det er uklart om Northug blir tatt ut til verdenscuprennene i Ruka.

  Northug
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Langrenn: 15 km fri teknikk menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: fellesstart kvinner
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner