Froome: – Det er veldig vanskelig å se på dette

Det så svært stygt ut da australske Richie Porte (BMC) dundret i bakken under den niende etappen av Tour de France søndag.

Richie Porte er ute av Tour de France etter et stygt fall.

– Han var bevisst, og det er beroligende. Han blir overført til sykehuset, sier rittets lege Florence Pommery etter ulykken.

Det ble en svært dramatisk etappe av Tour de France søndag.

Dramaet på etappen begynte for alvor da Sky-stjernen Chris Froome ba om assistanse fra lagbilen med 32,1 kilometer igjen. Da benyttet italienske Fabio Aru (Astana) muligheten til å kjøre ifra oppover siste stigning.

Froome, som fikk ny sykkel, ble imidlertid hjulpet opp igjen av sine hjelperyttere i Sky. Deretter svarte han med å rykke fra på vei oppover.

Gikk rett i asfalten

I en dramatisk velt i siste utforkjøring gikk favorittene Richie Porte og Dan Martin i asfalten. Porte, som feilberegnet en sving i høy hastighet, deiset i bakken og rev med seg Martin.

Porte ble liggende urørlig, og fikk medisinsk assistanse på stedet umiddelbart. Han fikk på seg nakkekrage etter velten og ble hjulpet av veien av rittets medisinske apparat. Han ble så fraktet til sykehus.

Ifølge Tour-arrangøren var Porte bevisst da han ble fraktet bort i ambulansen. Han skal også ha kommunisert med de på stedet.

– Vi ankom ett minutt etter ulykken og da var han bevisst hele tiden. Han spurte etter hjelmen og brillene sine, sa sportsdirektør i BMC, Fabio Boldato under en pressekonferanse.

Etter å ha vært til en sjekk på sykehuset, ble det klart at BMC-rytteren slipper operasjon for skadene, men blir borte fra sykkelsetet i minst én måned, etter å ha pådratt seg brudd i kravebeinet og bekkenet.

– Normalt krever brudd på kravebeinet og bekkenet fire til seks ukers pause, dersom det ikke oppstår komplikasjoner. Går alt etter planen, vil Richie være tilbake på sykkelen i begynnelsen av august, sier laglege Max Testa.

Mannefall på etappen

Dan Martin kom seg etter hvert opp på sykkelen igjen, men krasjet imidlertid enda en gang lenger ned i utforkjøringen.

Iren kom seg til slutt i mål et drøyt minutt bak Chris Froome og co.

Tidligere på dagen hadde også Geraint Thomas, en viktig hjelper for Froome i Sky, gått i asfalten. Thomas fortsatte en stund, men måtte etter hvert bryte med det som viste seg å være brudd i kragebeinet, ifølge NTB.

Rigoberto Uran vant den dramatiske etappen hårfint foran Warren Barguil. Seieren ble avgjort ved hjelp av målfoto.

Chris Froome beholder den gule ledertrøya. Han var tydelig preget etter søndagens etappe.

– Jeg føler meg dårlig, det var et veldig stygt velt. Jeg håper han blir bedre. Det er veldig vanskelig å se på dette, sa briten da han fikk se videoopptak av hendelsen.

Les også: Urán vant høydramatisk etappe: – En av de tøffeste etappene på flere år

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Uruguay slo Chile

  Uruguay slo Chile 1-0 medan Ecuador og Japan spela 1-1 i dei siste gruppekampane i Copa America i natt.

  Kvartfinalene torsdag, fredag og laurdag er dermed klare: Brasil - Paraguay, Venezuela - Argentina, Colombia - Chile og Uruguay - Peru.

  Edinson Cavani
  Foto: Leo Correa / AP
 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal