NRK Meny
Normal

Froome: – Plutselig føler jeg forferdelig mye press

Tour de France-favoritt Chris Froome merker forventningene om en engelsk suksess etter EM-flausen.

Chris Froome

FAVORITT: Chris Froome kan stikke av med sin tredje Tour de France-tittel.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

CYCLING-FRA-DAUPHINE
Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– I år er jeg mer sulten på suksess enn noen gang, sier Froome.

Om Froome skulle sikre engelsk seier i Frankrike nok en gang, vil det helt sikkert falle i god jord i hjemlandet, der man fremdeles slikker sine sår etter det forsmedelige EM-tapet for Island.

Etter at engelskmennene også røk ut på hjemmebane i rugby-VM i fjor, føler Sky-rytteren forventningene om en ny internasjonal triumf i idrett.

– Plutselig føler jeg forferdelig mye press, tvitret sykkelstjernen mandag, like etter Englands exit i EM.

Laster Twitter-innhold

Har et sterkt lag

Briten vant Tour de France for første gang i 2013. Det ble en ny triumf i fjor sommer, og nå ligger forholdene til rette for at briten kan sikre sin tredje Tour de France-seier.

Rytteren stiller med et sterkt lag i årets Tour de France.

31-åringen stiller på startstreken 2. juli sammen med Sergio Henao, Vasil Kiryienka, Mikel Landa, Mikel Nieve, Wout Poels, Luke Rowe, Ian Stannard og Geraint Thomas.

Flere av disse er kjent for å være sterke klatrere. Det er derfor lite trolig at Froome vil bli isolert verken i Pyreneene eller i Alpene.

Froome virker også å være i form, noe førsteplassen i Critérium du Dauphiné nylig viste.

– Har noen utfordrere

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener Froome takler presset og utpeker ham til soleklar favoritt før årets Tour de France.

– Han er den regjerende mesteren. Mannen som må slås, sier Pedersen, som skal følge rittet i NRKs radiosendinger fra Touren.

Den tidligere sykkelproffen ser likevel noen utfordrere som kan gi Froome problemer.

Dag Erik Pedersen

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

– Det gjelder først og fremst Quintana og Aru, kommenterer han.

– Tempoen i år er relativt kort i år og det taler til deres fordel. Contador kjører for å vinne en siste gang, men jeg tviler på om han er i form til det, påpeker Pedersen, som også mener at Nibali kan være en «dark horse».

– Omfavner smerten

Under fjorårets Tour de France syklet rytterne i gjennomsnitt 160 knallharde kilometer per dag.

Froome stiller forberedt. Rytteren kjører et nesten brutalt treningsopplegg, noe som har lært ham å takle den uunngåelige smerten.

– Hvis du ønsker å mestre smerten, kan du ikke frykte den. Jeg har lært hva jeg må gjøre for å presse meg videre. Jeg har måttet lære å elske lidelse, forteller han til The Red Bulletin.

– For det gjør vondt, du puster gjennom ørene, men å se de andre slite gjør at du presser deg enda hardere. Du omfavner smerten.

Tour de France går over 21 etapper og varer fram til 24. juli.

 • Følg Tour de France, direkte på radio og med tekstoppdateringer her. Første etappe starter lørdag 2. juli, klokken 14.00.

Siste nytt

 • NFF støtter Ceferin i UEFA-valget

  NFF og de fem andre nordiske fotballforbundene stiller seg bak nåværende UEFA-president Aleksander Ceferin under neste års presidentvalg i Roma i februar. Avgjørelsen ble tatt under et møte for de nordiske fotballforbundene i Helsingfors i helgen.

  SOCCER-WORLDCUP/CEFERIN
  Foto: Pierre Albouy / Reuters
 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Premier League - Crystal Palace v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag