Holst Enger: – Slet som et dyr

Sondre Holst Enger og Alexander Kristoff hadde mer enn nok med å henge med til mål da Jerome Baugnies vant første etappe i Tour des Fjords.

Sondre Holst Enger

Sondre Holst Enger ble beste nordmann i Tour des Fjords onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Første etappe av Tour des Fjords i dag, og den 161 kilometer lange turen mellom Bergen og Ulvik ble en offensivt kjørt og morsom affære. Beste norske ble stortalentet Sondre Holst Enger med en tredjeplass.

CYCLING-GAB-AMISSA-BONGO

Jerome Baugnies vant onsdagens etappe.

Foto: SERGE ROGERS / Afp

– Jeg slet som et dyr på slutten, i siste bakkene der, men greide meg akkurat over og prøvde å samle meg til slutten. Jeg slo Kristoff, så deilig i dag det også, sa Holst Enger til TV 2 etter målgang.

Belgisk seier

Jerome Baugnies vant etappen etter å stukket av fra feltet like før mål. Hovedfeltet greide ikke å bli enige seg imellom om hvem som skulle gjøre jobben med å kjøre inn Baugnies og dermed ble det seier på belgieren.

– Jeg følte meg ikke helt bra på starten i dag, siden Tour of Norway var en tøff uke. Men etterhvert ble beina bedre, og vi hadde mange ryttere med foran.

Kristoff er en av verdens raskeste spurtere, og det er ikke mulig for meg å slå Kristoff i en spurt, så jeg trengte en annen plan, og den fungerte i dag, sa belgieren til TV 2 etter målgang.

Kristoff nummer fem

Alexander Kristoff imponerte stort i avslutningsetappen av Tour of Norway søndag, men slet med å henge med og hadde i følge seg selv lite krefter igjen da etappen skulle avgjøres.

– Det var i dag jeg måtte henge med, og jeg tapte ikke noe tid utenom bonussekunder, så jeg fortsatt med i sammendraget. Det var altså en vellykket dag, det kommer etapper som passer meg bedre fremover, sa Kristoff til TV 2.

Siste nytt

 • Mjelde fronter nytt initiativ

  Landslagskaptein og Chelsea-spiller Maren Mjelde fronter et initiativ for å samle inn 250.000 kroner til evakuerte spillere fra Afghanistan.

  – Jeg tenker på disse kvinnene og alle som har blitt igjen i Afghanistan, sier Mjelde, ifølge Skysports.

  Initiativet kommer fra fotballspillernes globale organisasjon FIFPro, og har som mål å hjelpe 75 kvinnelige spillere som ble evakuert fra Afghanistan etter at Taliban tok makten i midten av august. Det er utbredt frykt for at Taliban vil reagere mot alle kvinnelige idrettsutøvere i Afghanistan. Flere ble evakuert til Australia.

  Women's Super League - West Ham United v Chelsea. Maren Mjelde.
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Shaw og Maguire ikke på trening

  Verken Luke Shaw eller Harry Maguire var med på Manchester Uniteds siste trening før mesterligakampen mot Villareal. Det melder Manchester Evening News. Dermed kan det tyde på at de ikke kan spille kampen på Old Trafford onsdag. Manager Ole Gunnar Solskjær sa dette på en pressekonferanse.

  – Jeg gir Luke en viss mulighet til å bli involvert onsdag, men Harry er mer eller mindre uaktuell. Med ham er det snakk om leggen. Det kan ta opp til noen uker (å bli frisk).

  – Dette gjør at vi må foreta noen endringer, la Solskjær til.

  Harry Maguire og Luke Shaw.
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Tidligere Liverpool-spiller er død

  Liverpools tidligere storscorer Roger Hunt er død. Han ble 83 år gammel. På Liverpools hjemmesider står det at Hunt er den spilleren som har scoret nest flest mål i klubbens historie med 285 fulltreffere på 492 kamper. Kun Ian Rush har flere.

  Banner med Roger Hunt.
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal