NRK Meny
Normal

Holst Enger: – Slet som et dyr

Sondre Holst Enger og Alexander Kristoff hadde mer enn nok med å henge med til mål da Jerome Baugnies vant første etappe i Tour des Fjords.

Sondre Holst Enger

Sondre Holst Enger ble beste nordmann i Tour des Fjords onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Første etappe av Tour des Fjords i dag, og den 161 kilometer lange turen mellom Bergen og Ulvik ble en offensivt kjørt og morsom affære. Beste norske ble stortalentet Sondre Holst Enger med en tredjeplass.

CYCLING-GAB-AMISSA-BONGO

Jerome Baugnies vant onsdagens etappe.

Foto: SERGE ROGERS / Afp

– Jeg slet som et dyr på slutten, i siste bakkene der, men greide meg akkurat over og prøvde å samle meg til slutten. Jeg slo Kristoff, så deilig i dag det også, sa Holst Enger til TV 2 etter målgang.

Belgisk seier

Jerome Baugnies vant etappen etter å stukket av fra feltet like før mål. Hovedfeltet greide ikke å bli enige seg imellom om hvem som skulle gjøre jobben med å kjøre inn Baugnies og dermed ble det seier på belgieren.

– Jeg følte meg ikke helt bra på starten i dag, siden Tour of Norway var en tøff uke. Men etterhvert ble beina bedre, og vi hadde mange ryttere med foran.

Kristoff er en av verdens raskeste spurtere, og det er ikke mulig for meg å slå Kristoff i en spurt, så jeg trengte en annen plan, og den fungerte i dag, sa belgieren til TV 2 etter målgang.

Kristoff nummer fem

Alexander Kristoff imponerte stort i avslutningsetappen av Tour of Norway søndag, men slet med å henge med og hadde i følge seg selv lite krefter igjen da etappen skulle avgjøres.

– Det var i dag jeg måtte henge med, og jeg tapte ikke noe tid utenom bonussekunder, så jeg fortsatt med i sammendraget. Det var altså en vellykket dag, det kommer etapper som passer meg bedre fremover, sa Kristoff til TV 2.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal