Holst Enger: – Slet som et dyr

Sondre Holst Enger og Alexander Kristoff hadde mer enn nok med å henge med til mål da Jerome Baugnies vant første etappe i Tour des Fjords.

Sondre Holst Enger

Sondre Holst Enger ble beste nordmann i Tour des Fjords onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Første etappe av Tour des Fjords i dag, og den 161 kilometer lange turen mellom Bergen og Ulvik ble en offensivt kjørt og morsom affære. Beste norske ble stortalentet Sondre Holst Enger med en tredjeplass.

CYCLING-GAB-AMISSA-BONGO

Jerome Baugnies vant onsdagens etappe.

Foto: SERGE ROGERS / Afp

– Jeg slet som et dyr på slutten, i siste bakkene der, men greide meg akkurat over og prøvde å samle meg til slutten. Jeg slo Kristoff, så deilig i dag det også, sa Holst Enger til TV 2 etter målgang.

Belgisk seier

Jerome Baugnies vant etappen etter å stukket av fra feltet like før mål. Hovedfeltet greide ikke å bli enige seg imellom om hvem som skulle gjøre jobben med å kjøre inn Baugnies og dermed ble det seier på belgieren.

– Jeg følte meg ikke helt bra på starten i dag, siden Tour of Norway var en tøff uke. Men etterhvert ble beina bedre, og vi hadde mange ryttere med foran.

Kristoff er en av verdens raskeste spurtere, og det er ikke mulig for meg å slå Kristoff i en spurt, så jeg trengte en annen plan, og den fungerte i dag, sa belgieren til TV 2 etter målgang.

Kristoff nummer fem

Alexander Kristoff imponerte stort i avslutningsetappen av Tour of Norway søndag, men slet med å henge med og hadde i følge seg selv lite krefter igjen da etappen skulle avgjøres.

– Det var i dag jeg måtte henge med, og jeg tapte ikke noe tid utenom bonussekunder, så jeg fortsatt med i sammendraget. Det var altså en vellykket dag, det kommer etapper som passer meg bedre fremover, sa Kristoff til TV 2.

Siste nytt

 • Satte norsk rekord

  Ingeborg Vassbakk Løyning forbedret sin norske rekord på 100 m rygg i svømme-VM med 1.00,35 i semifinalen. Det holdt likevel bare til 15. beste tid av de to semifinaleheatene. Hun måtte svømt på 58,98 for å kunne tatt seg til finalen.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Nautnes klar for LSK

  Arna-Bjørnar-spiller Emilie Nautnes er klar for LSK. Den 20 år gamle angrepsspilleren har skrevet under på en toårskontrakt. – Etter mange interessenter, mye tankevirksomhet og mange gode tilbud i inn- og utland, falt valget på LSK, sier agent Nils Christiansen.

  Vennskapskamp fotball, kvinner: Norge - Moss JR
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Rosenborg kan få svensk motstander

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, venter enten slovenske Maribor eller svenske AIK. Først må trønderne slå ut de hviterussiske mesterne BATE Borisov. Første kamp mot hviterusserne spilles onsdag.

  RBKs Anders Konradsen jubler for 1-0 i mesterligakvalifiseringen mot Linfield
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal