Holst Enger: – Slet som et dyr

Sondre Holst Enger og Alexander Kristoff hadde mer enn nok med å henge med til mål da Jerome Baugnies vant første etappe i Tour des Fjords.

Sondre Holst Enger

Sondre Holst Enger ble beste nordmann i Tour des Fjords onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Første etappe av Tour des Fjords i dag, og den 161 kilometer lange turen mellom Bergen og Ulvik ble en offensivt kjørt og morsom affære. Beste norske ble stortalentet Sondre Holst Enger med en tredjeplass.

CYCLING-GAB-AMISSA-BONGO

Jerome Baugnies vant onsdagens etappe.

Foto: SERGE ROGERS / Afp

– Jeg slet som et dyr på slutten, i siste bakkene der, men greide meg akkurat over og prøvde å samle meg til slutten. Jeg slo Kristoff, så deilig i dag det også, sa Holst Enger til TV 2 etter målgang.

Belgisk seier

Jerome Baugnies vant etappen etter å stukket av fra feltet like før mål. Hovedfeltet greide ikke å bli enige seg imellom om hvem som skulle gjøre jobben med å kjøre inn Baugnies og dermed ble det seier på belgieren.

– Jeg følte meg ikke helt bra på starten i dag, siden Tour of Norway var en tøff uke. Men etterhvert ble beina bedre, og vi hadde mange ryttere med foran.

Kristoff er en av verdens raskeste spurtere, og det er ikke mulig for meg å slå Kristoff i en spurt, så jeg trengte en annen plan, og den fungerte i dag, sa belgieren til TV 2 etter målgang.

Kristoff nummer fem

Alexander Kristoff imponerte stort i avslutningsetappen av Tour of Norway søndag, men slet med å henge med og hadde i følge seg selv lite krefter igjen da etappen skulle avgjøres.

– Det var i dag jeg måtte henge med, og jeg tapte ikke noe tid utenom bonussekunder, så jeg fortsatt med i sammendraget. Det var altså en vellykket dag, det kommer etapper som passer meg bedre fremover, sa Kristoff til TV 2.

Siste nytt

 • Hovland fire slag bak i Dubai

  Viktor Hovland åpnet Dubai Desert Classic med en runde ett slag under par i vanskelige spilleforhold. Han er på delt 18.-plass etter de første 18 hullene, og er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi. (NTB)

  Viktor Hovland spiller turnering i Dubai
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Sørloth til kvartfinale

  Klubben til Alexander Sørloth, Trabzonspor, er videre til kvartfinale i den Tyrkiske cupen etter straffesparkkonkurranse. I det første oppgjøret mot Denizlispor vant klubben til Sørloth 2-0, men fikk det langt tøffere torsdag. Denizlispor skaffet seg en tidlig 2-0 ledelse, men i andreomgang fikk nordmannen muligheten fra straffemerket. Den reddet keeper og det stod 2-0 til Denizlispor etter full tid. Dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse, og der var Trabzonspor best. Sørloth spilte hele kampen, men tok ikke en av de avgjørende straffene.

  Alexander Sørloth spilte hele kampen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Thingnes Bø vant i «comebacket»

  Johannes Thingnes Bø skjøt 20 treff og vant torsdagens 20 km i Pokljuka. Rennet var hans første i 2020, og hans første etter at han ble pappa til en gutt. Nordmannen var 11,4 sekunder raskere enn Martin Fourcade og 25,6 raskere enn Fabien Claude.

  Johannes Thingnes Bø under torsdagens normaldistanse i Pokljuka
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal