NRK Meny
Normal

Holst Enger: – Slet som et dyr

Sondre Holst Enger og Alexander Kristoff hadde mer enn nok med å henge med til mål da Jerome Baugnies vant første etappe i Tour des Fjords.

Sondre Holst Enger

Sondre Holst Enger ble beste nordmann i Tour des Fjords onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Første etappe av Tour des Fjords i dag, og den 161 kilometer lange turen mellom Bergen og Ulvik ble en offensivt kjørt og morsom affære. Beste norske ble stortalentet Sondre Holst Enger med en tredjeplass.

CYCLING-GAB-AMISSA-BONGO

Jerome Baugnies vant onsdagens etappe.

Foto: SERGE ROGERS / Afp

– Jeg slet som et dyr på slutten, i siste bakkene der, men greide meg akkurat over og prøvde å samle meg til slutten. Jeg slo Kristoff, så deilig i dag det også, sa Holst Enger til TV 2 etter målgang.

Belgisk seier

Jerome Baugnies vant etappen etter å stukket av fra feltet like før mål. Hovedfeltet greide ikke å bli enige seg imellom om hvem som skulle gjøre jobben med å kjøre inn Baugnies og dermed ble det seier på belgieren.

– Jeg følte meg ikke helt bra på starten i dag, siden Tour of Norway var en tøff uke. Men etterhvert ble beina bedre, og vi hadde mange ryttere med foran.

Kristoff er en av verdens raskeste spurtere, og det er ikke mulig for meg å slå Kristoff i en spurt, så jeg trengte en annen plan, og den fungerte i dag, sa belgieren til TV 2 etter målgang.

Kristoff nummer fem

Alexander Kristoff imponerte stort i avslutningsetappen av Tour of Norway søndag, men slet med å henge med og hadde i følge seg selv lite krefter igjen da etappen skulle avgjøres.

– Det var i dag jeg måtte henge med, og jeg tapte ikke noe tid utenom bonussekunder, så jeg fortsatt med i sammendraget. Det var altså en vellykket dag, det kommer etapper som passer meg bedre fremover, sa Kristoff til TV 2.

Siste nytt

 • Ny verdensrekord og ny norsk rekord

  Ted-Jan Bloemen gikk inn til ny verdensrekord med tiden 6:01.86 på 5000 meteren i Salt Lake City.

  – Et helt sinnssykt skøyteløp, sier NRK-ekspert Even Wetten.

  Blomen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen, som hang godt på rekordfarten og suste inn til ny norsk rekord med tiden 6.07.61. Det holdt til en sjetteplass.

  Canada WCup Speedskating Ted-Jan Bloemen
  Foto: Mike Ridewood / AP
 • SK snudde til seier i finalen

  FaZe, med norske Håvard «Rain» Nygaard på laget, tok ledelsen 1-0, men brasilianske SK slo tilbake og vant 3-1 i finalen i CS:GO-turneringen ESL Pro League i Odense søndag kveld.

  Håvard Nygaard
  Foto: NRK
 • Seier til Røiseland

  Snowboardkjøreren Mons Røisland vant søndagens verdenscupkonkurranse i Big Air i Colorado. I kvinneklassen tok Silje Norendal tredjeplassen.

  Det var Røislands andre seier i verdenscupsammenheng.

  Silje Norendal ble treer med poengsummen 156,75.

  Røisland
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal