Tottenham-stjerne brøt ut i gråt da han så motspillerens skade

I søndagens oppgjør mellom Everton og Tottenham ble det dramatisk. Heung-Min Son felte Andre Gomes og hele Goodison Park holdt pusten.

Premier League - Everton v Tottenham Hotspur

I TÅRER: Heung-Min Son forlot banen tydelig preget etter det som hadde skjedd.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Stemningen er veldig nede nå, for dette handler om vår venn. Vi vet ikke hvor alvorlig skaden er, men vi er nede som gruppe, sa Everton-keeper Jordan Pickford til TV 2 etter kampen.

Ti minutter før full tid ledet Tottenham 1-0 på Goodison Park. Men så skjedde det som både spillere og tilskuere vil huske best i ettertid:

En takling fra Son sendte Gomes i bakken.

Heung-Min Son takler Andre Gomes slik at han brekker benet i Premier League-kampen mellom Everton og Tottenham. Son får først gult kort, men dette gjøres om til rødt og han må forlate banen. Dypt lei seg over det som har skjedd.

Taklingen fra sørkoreaneren så ikke veldig stygg ut, men konsekvensene viste seg å være store. For på veien ned traff portugiseren Serge Aurier og i fallet skjedde det noe.

Andre Gomes ble liggende og medisinsk apparat løp inn. Det ble helt unike scener på banen:

Både med- og motspillere begynte å be.

På bildene ser det ut til at foten til portugiseren kan være brukket. Dommer Martin Atkinson viste først det gule kortet til Son, før han byttet og ga det røde til Tottenham-spilleren.

Premier League - Everton v Tottenham Hotspur

SMERTE: Andre Gomes så ut til å ha brukket foten etter hendelsen og hadde store smerter.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Heung-Min Son brøt ut i tårer da han så hva som hadde skjedd og skjønte alvoret umiddelbart. Deretter forlot han banen uten protest.

– Han er knust, i tårer. Men det er ikke hans feil. Han er en av de fineste personene du kan møte, og han vil aldri gjøre noe sånt. Det er ikke noe som noen vil gjøre, sa Dele Alli.

Minutter etter reiste og klappet et unisont Goodison Park ut Andre Gomes av banen.

Det er ikke sikkert hvor alvorlig skaden til Gomes er.

– Vi er knust

Etter kampen var samtlige som stilte til intervju langt nede. Everton kapret ett poeng på overtid, men målvakt Jordan Pickford var mest bekymret for lagkameraten sin.

– Fotball er ikke viktig når noe slikt skjer. Vi tenker på ham. Han er en utrolig fyr og vi måtte stå sammen som et lag etterpå, sa Pickford til TV 2.

Premier League - Everton v Tottenham Hotspur

BÅRET UT: Andre Gomes ble båret ut på båre etter den dramatiske hendelsen.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Taklingen fra Son var ikke av den styggeste sorten og skaden skjedde først da Gomes deiset inn i Aurier som et resultat av taklingen. Tottenham-trener Mauricio Pochettino støttet kantspilleren sin etter det som skjedde.

– Son var knust. Det var vanskelig for ham å være rolig, men det var aldri meningen fra Son. At det sluttet med at han fikk rødt kort, var urettferdig, sa Pochettino i et intervju vist på TV 2 Sport Premium.

Likevel valgte dommer Atkinson å vise Son av banen. Til tross for at Pochettino tydelig var skuffet, brydde han seg mest om motspilleren som måtte foralte banen på båre.

– Hvordan han har det er det viktigste. Vi kan snakke om fotball, men vi er knust etter det som skjedde, sa Pochettino.

Utlignet på overtid

Etter 63 minutter kom kampens første mål. Heung-Min Son snappet opp ballen og fant Dele Alli som la ballen i mål til 1-0 for bortelaget.

På grunn av den dramatiske hendelsen ble det hele 12 minutter tilleggstid.

– Det er noe du tenker på, men du må bare prøve å være fokusert. Dessverre koblet vi litt ut, sa Alli i intervjuet vist på TV 2.

Premier League - Everton v Tottenham Hotspur

UTLIGNET: Til tross for at Cenk Tosun utlignet var han preget etter at kampen var slutt.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Det utnyttet Everton. Lucas Digne prikket et innlegg perfekt på hodet til Cenk Tosun. Tyrkeren utlignet for hjemmelaget.

Etter å ha spilt 102 minutter endte kampen 1-1. Tottenham står fortsatt uten seier på bortebane i årets Premier League og befinner seg på en 11. plass. Everton ligger farlig til på en 17. plass tre poeng fra nedrykk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wales klare for EM

  Aaron Ramsey scoret begge målene da Wales slo Ungarn 2-0, og tok seg til EM i fotball i 2020. Waliserne måtte vinne for å ta seg til mesterskapet, og knep EM-plassen foran Slovakia og Ungarn.

  Wales
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Byåsen Håndball må kutte

  Byåsen Håndball Elite fristiller tre av spillerne og innfører lønnskutt på resten. Klubben går ca. to millioner i underskudd, melder Adresseavisen. Byåsen ligger på tredjeplass i kvinnenes eliteserie.

  Ida Alstad, Byåsen håndball
  Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal