NRK Meny
Normal

Eriksens gullfot serverte Solskjær et håp om overlevelse

Danske Christian Eriksens innleggsfot sørget for at Tottenham slo Fulham 3-1. Dermed gikk Fulham glipp av viktige poeng i nedrykkstriden.

Paulinho

Her har Paulinho omsatt Christian Eriksens nydelige frispark til 1-0.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Paulinho og Eriksen

Eriksen og Paulinho jubler for ledelsen i kampen mot Fulham.

Foto: Sang Tan / Ap

– Eriksen er en som ikke kan utelates fra laget. Han er Bergkamp-esque.

Slik beskrev Tottenham-manager Tim Sherwood den danske midtbanespilleren tidligere i uka på en pressekonferanse. Da hadde 22-åringen scoret i fire kamper på rad. I dagens kamp mot Fulham inntok han servitørrollen.

Før denne rundens kamper lå Fulham tredjesist, ett poeng foran Ole Gunnar Solskjærs Cardiff som senere lørdag møter Stoke hjemme. Med seier der er de et godt steg nærmere ny kontrakt i Premier League.

Tottenham gikk med dagens seier opp til 63 poeng og ligger litt i ingenmannsland på en sjetteplass. Tre poeng bak Everton og ni poeng foran Manchester United.

To mål på tre minutter

Første omgang bølget frem og tilbake og begge lag hadde muligheter til å finne veien til nettmaskene.

Men ikke før i det 35. minutt ble det hull på byllen da Paulinho fikk stå helt alene på tre meter etter et godt slått Christian Eriksen-frispark. Han scoret dermed sitt femte mål i Tottenham-trøya i årets sesong.

Det skulle ikke gå lang tid før Fulham var tilbake på sporet de startet. Steve Sidwell bruker Tottenham-forsvarer Fryers som vegg og spiller seg på forundelig vis gjennom forsvaret og vipper ballen elegant over Lloris.

Dermed var de to lagene like langt ved pause.

Strafferedning

Tottenham var raskest ut av blokkene etter pause og Harry Kane stanget inn 2-1 til hjemmelaget etter 48 minutter.

Et kvarter senere gjentar historien seg fra 1-0-målet. Christian Eriksen slår et frispark hardt inn fra siden og denne gangen er det Kaboul som får æren av å pirke inn et mål.

Men danske Eriksen er ikke ferdig med å være i sentrum for hendelsene. I det 76. minutt handser han i eget felt og Fulham får en straffe og et håp tennes for bortefansen. Men Steve Sidwell klarer ikke å bli tomålsscorer da Hugo Lloris redder straffen.

John Arne Riise og Brede Hangeland spilte begge for Fulham og begge to må stålsette seg for en nervepirrende sesongavslutning med nedrykksspøkelset hengende over seg.

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Langrenn: 15 km fri teknikk menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: fellesstart kvinner
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner